budete davat vitaminky v tabletách?

12.11.2010

zdavím maminky,chtela jsem se zeptat zda dávate a nebo budte dávat vitaminy v tabletách detem? pokavad ano tak prosím jaké a kolik vám je dekuju moc za odpovedi Miša

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj malýmu je 14 měsíců a dávám každý den vitamínovou přirodní šťávu a imunoglukan sirup.

malé je 2,5roku a nedáváme nic a ani loni jsem nic nedávala
chodíme do solné jeskyně, otužujeme se na plavču, saunujeme se a nemocná nebývá.....
mám to štěstí že miluje veškeré čerstvé ovoce a zeleninu stejně jako já :-) Takže se pořád ládujeme ovocem a zeleninkou :-) Např. na procházce si drží v ruce oškráblou mrkev a je spokojená :-) Občas dá i přednost ovoci před sladkostmi. Teď ulítává na pomelu a hr. vínu a jablíčka jsou pořád oblíbená

mrkněte na http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=7531020 vše od 1,- konec zítra

In reply to by lucisek

stejně se divim že není tvoje malá vůbec nemocná to závdím teda...já kojila malou do půl roka plně, pak do 14 měsíců částečně a ovoce a zeleniny má denně dost, protože jí taky miluje a stejně je to vše naprd protože má tento podzim už druhou šílenou rýmu a jak měla dva měsíce tak měla rýmu dokonce celý dva měsíce...takže nechápu proč, jestli je to tím že bydlíme v zaprášený hnusný ostravě, nebo že jí ven moc navlíkám fakt nevím. :( ps a otužovat se jí snažíme taky, jezdíme každej měsíc několikrát na plavčo...

Letos žádné,stále kojím,takže myslím,že nejsou potřeba.Možná příští rok v zimě nad nějakými pouvažuju.O značce jsem zatím nepřemýšlela,mám kamarádku farmaceutku,tak snad poradí :) Malýmu bude 16 měsíců.

nedávala jsem, nedávám a zatím neplánuju dávat. Myslím si, že pokud k tomu není indikace jako třeba častější nemocnost dítěte, není důvod preventivně podávat vitamíny a dítěti stačí to, co dostane v ovoci. Navíc pokud je na UM, mám pocit, že jsou vitamíny i v tom mléce.
Klárce je 19 měsíců a ještě nemarodila, takže my zatím důvod nemáme ...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj no ono to je od jednoho roku takže bych se toho nebála a taky nedávám ji to celej rok ale jen na zimu takže to ublížit zas nemůže.

ahoj, tak to by mě taky zajímalo, jaký mají názor ostatní maminky nebo doporučení od dr...... můj syn má 20 měsíců a dr. nám řekla, že asi tak od října máme dávat buď kapku vigantolu nebo koupit vitamíny, které obsahují i vitamín D...ale známá pro stejně starého syna kupovala vitamíny a v lékárně jí bylo řečeno, že právě tím, že mu budou dávat ty vitamíny, tak je dítě nebude samo vytvářet a pak až budou chtít s podáváním vitamínů přestat, tak musí nějak pozvolna ne naráz, protože by mělo dítě hodně oslabenou imunitu...po tomto sdělení jsem se zatím rozhodla podávat jen vigantol a necpat do něj zbytečně nějaké tabletky...možná až mu budou tři roky tak mu je dávat budu, ale teď mi to přijde ještě brzo...snažím se mu dávat co nejvíc ovoce a zeleniny, tak uvidíme, jak moc budeme přes zimu nemocní...:-)

Nene, jsem proti umělým vitamínům, tělo si z nich údajně stejně vezme jen minimum. Synovi jsou dva roky a dostává dost čerstvého ovoce, zeleniny, nepotřebuje žádnou syntetiku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka