věci do porodnice

12.11.2010

ahojky, chci se zeptat zda už máte nachystané věci do porodnice a co vše si sebou berete. :+^*:

já teda mám termín začátkem ledna, ale zbaleno mám už od 26tt. holt jedna špatná zkušenost (pravní dítko se narodilo 32+2 a byla jsem opravdu ráda, že mám zbaleno a nemusím mužskýmu do telefonu diktovat jaké má jít koupit např. vlžky, kalhotky atak...)
mám cestovní tašku vní to nejnutnější, a pak vedle igelitku plnou vložek, kterou mi pak manžel přiveze.
mám sbaleno:
Pro sebe košile, sítový kalhotky, teplý ponožky, župan, gumový pantofle, hroznovej cukr, jednorázový šamponky - vzorečky, neparfemované dětské mýdlo.1 balík vložek, hřeben, prsní vložky, 2 ručníky
pro mimi: desinfekce betandine, plínky, hřebínek, odsávačka. 3 látkové plínky, wet wipesy, bepanthen, zavinovačka.
pro manžela: čokoládový tyčky, redbull
a v lince vedle peněženky seznam co rychle posbírat: kartáček an zuby, pastu,nabíječka, mobil, oddací list, občanky,těhotenská průkazka, foták.
v tašce na cestu domů:komplet obleček pro mimíska, fusak, krém do nepříznivého počasí, volnější ale už "normální" kalhoty
:a:

No tak já jdu snad taky pomalu balit tašku. :ww: Akorát s tím dudlíčkem si nejsem moc jistá , oni to v nemocnici moc rádi asi nevydí. Ještě mi nějaké věci chybí jako ten krém na bradavky, pantofle, však ono se toho určitě najde víc.Ale je pravda že kdyby náhodou se něco zapomělo tak se to doveze pak. Ještě nevým jak s vložkama oni by je snad měli poskytnout ,ne? Nebo alespoň dřív to tak bylo.No už se na toho našeho prťouska nemůžeme dočkat, u porodu budeme s manžílkem spolu.Jsem docela zvědavá jak to zvládne. Jinak díky za rady. :a:

In reply to by haskamajinka

Dudlíka je taky dobrý vzít. Mě to pak sami sestřičky doporučovali, bo malá se přepíjela. Ona ale žádný dudlík nevzala, takže jsme měli smůlu. Jak já záviděla maminkám, který můžou řvoucímu miminku dát špunt. Maminka co se mnou byla na pokoji, tak taky dudlík pak dávala.
Vložky vzít sebou. Dají ti jenom na sále nebo v den porodu. Mě se odehrávali všechny etapy porodu na sále, proto píšu na sále.

In reply to by haskamajinka

Holky, já s sebou ty porodnický vložky mám (1 balení), v porodnici nám je sice dávali zadarmo (balíček po 5 ks na den), ale někdy to prostě nedoplnili a nebo se jich vypotřebovalo víc, takže lepší je mít pro jistotu s sebou. Kosmetika na mimčo je zbytečná do porodnice, ale u nikoho jsem tu nečetla, že si bere balzám na rty - ten z vlastní zkušenosti doporučuju nezapomenout :w: Při porodu jsem měla tak vysušený rty a ani slinu v puse, že kdybych ho neměla s sebou a přítel mi pusu nemazal, tak jsem jí měla do krve rozpraskanou jako to mělo několik mých kamarádek. Vše ostatní už napsaly holky níže.

In reply to by mysska007

Mě dali vložky na sále v den porodu a pak jsem musela už mít svoje a vypotřebovala jsem ty dva balíčky v porodce. Doma už jsem si brala ty nalepovací.
Ten lůj na rty je dobrý vzít. I já měla pusu úplně suchou z toho prodejchávání a vždy jsem si mohla dát po kontrakci tak lůček vody.

In reply to by haskamajinka

No právě s těmi vložkami je to porodnice od porodnice. Pokud máš možnost, informuj se předem přímo u sester v porodce. My jsme byli na dni otevřených dveří, kde nám dali seznam doporučených věcí a dokumentů pro matriku. A zejména na ty vložky, vložky do podprdy, ale i třeba toaletní papír nás upozorňovali, že si máme vzít vlastní. Jinak oblečky pro mimi i košile fakt půjčují snad všude. Já ty dvě vezu jen "pro sichr", ale ráda bych je zase čisté dovezla domů, abych hned nemusela prát.

Holky jestli můžu radit, tak koukněte na porodnici, kde budete rodit a tam mají seznami co byste měli mít sebou, co vám nedají.
Malý bepanthen (je i na bradavky) a věci na mytí a mazání vám dají (líh, vatu, vatové tyčinky vám dají). Zbyteční jsou i košile na kojení nebo oblečení na miminko. To vám dají a když to platíte, ať se starají a perou. Praní si doma užijete dost. Určitě je potřeba ta podložka na přebalování. Dají vám jednu po porodu a když se ušpiní, tak další už nedají. Je to pod vás, protože se může stát, že protečete a není to nic výjmečnýho. Určitě kojící poprsenku, poporodní kalhotky- stačí 6 ks a poporodní vložky 2 balení. Ručníky 2 a věci na osobní hygienu. Po mimi pár plínek, pak doveze manžel. Čaj si můžte taky načepovat, takže je zbytečný ho brát.
Zapomněla jsem na pantofle pro sebe a i pro manžela pokud bude u porodu. Pak foťák a nabíječku na mobil.
Když něco ne zas tak důležitýho zapomenete, tak vám to dovezou. Aby jste tam nejely jako vánoční stromečci.

Tašku už mám nachystanou snad měsíc, jsem hrozně nedočkavá :s: a pořád z ní ubírám a pak zase přidávám, no blázinec :00: pokud jde o to, co v ní aktuálně mám, tak je to asi stejné, jak píše níže Domicek. Já akorát neberu ten líh, rybilku (máme Bepanten) a tak - to vím, že nám tam dají. Spíš váhám, zda vzít vlastní kosmetiku na mimi. Chci z preventivních důvodů používat kosmetiku pro atopiky a vím, že v porodnicích mi malou napatlají Johnsonem...už jsem ty lahvičky měla i sbalené, ale pak jsem to zase vyndala, ale asi je zase zabalím znovu ;)
Jinak klasika:
pro sebe:
2 košile (ale budu využívat jejich)
župan
2 ručníky
2 kojící podprdy
vložky do podprdy
síťované kalhotky 2 balení po 3
2 balení porod. vložek
gumové pantofle
ponožky
kojící čaj
hyg. potřeby, a další věco co normálně používám
doklady a všechny papíry, co budu potřebovat (oddací list, kopie OP....)
ještě bych doplnila: toaletní papír a kapesníky a nabíječku na mobil

pro mimi:
malé balení Pampersek
ubrousky na zadeček
zavinovačka

Ostatní kdyžtak přiveze tatínek. Stejně tak věci na odchod z porodnice.
Tak čus! :a:

In reply to by Kaculinka

ahoj já taky už mám zabaleno tak měsíc a pořád to kontroluji jestli mám vše :o)
jinak kosmetiku pro malého taky nemám, počítám že mi jí tam dají, ale asi možná nějakou koupím než pojedeme :)
jinak mám pro sebe : pantofle, hygienu, ručníky, teplé ponožky, poporodní kalhotky, vložky do podprdy, vložky - sice je tam mají ale jsou takové hrozné tak si raději vezu své jak poporodní vložky tak normální, čaj si taky neberu koupíme vody až tam pojedem.. a dudlík taky mám ale nevím zda ho použiji.. taky mám zabalenou flaštičku kdybych nemohla kojit, protože mám malá prsa tak nevím nevím.. jinak pro malého : bodíčka, dupačky, kombinézku až půjdeme domu, zavinovačku neberu tu mi tam půjčí ale když tak tatínek doveze, to zvládne :o) jinak hřebínek, podložky a hlavně ubrousky tam davají prý jen vzorek a tam jich je max. 10ks tak mám zbalené asi 3balení no a plínky taky nemám, to mi tam musí dám :o) jinak z matriky ten papír o jménu :) no jinak mě nic nenapadá :o)

In reply to by Kaculinka

S tou kosmetikou na mimi taky nevím :? .Ale nejspíš jí vezmu.Kdyžtak jí přivezeme domů zase :///: .A ještě si tam musím přihodit krém na bradavky. :) No a klasika foťák,nabíječka atd co používám ještě teď tak to mám napsané a hodím do tašky až to na mě přijde :c: .

Ahojky,tak já už mám nachystanou tašku. :c:

Balík plenek Pampers 2-5 kg 43 ks
1 x vlhčené ubrousky
1x Rybilka na opruzeniny,líh na pupíček,dětské vatové tyčinky,olejíček ten modrý Aviril.
2x Porodnické vložky
10x jednorázové kalhotky
Vložky do podprdy
2 velké osušky a 2 malé ručníky,župan,kojící košile a triko na spaní,ale spíše využiji jejich trika ze začátku.
Ještě jsem si do tašky přibalila 4 ks jednorázových podložek na přebalování.Poradila mi kamarádka,že si to dávala ty první 2 dny pod sebe na postel,kdyby protekla.
A pak mám klasiku ponožky,přezůvky,hygiena.Malému jsem ještě přibalila rychlozavinku,abych měla něco svého,jinak oblečení na malého mi tam po celou dobu pobytu půjčí a taky jsem mu přibalila malého plyšáčka chrastícího a dudana.Toho mu dávat nebudu,když to nebude nutné,ale pro jistotu ho mám.Ještě si přihodím do tašky čaj pro kojící.Mám napsaný seznámek na lednici a pořád to kontroluji raději a když by něco chybělo,rodina přiveze. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka