Holky poraďte prosím,mám 19.denní holčičku a kojím,jenže.....

10.11.2010

Holky poraďte prosím,mám 19.denní holčičku a kojím,jenže najednou teď celý poslední den kojím malou určitě hodinu a někdy i dýl... Mám doma půjčenou váhu a vážím si,kolik toho vypije a právě,že vypila houby....Kojím jí třeba půl hodiny a ona vypije 50 ml a když jí vezmu prso,tak začne řvát a otevírá pusinku,že má hlad,tak jí kojím dál,další půl hodinu a dostaneme se třeba jenom na 65,75 ml za HODINU KOJENÍ :( . Vůbec nevím co se děje a co mám dělat.... Mám strach,že ztrácím mlíko .... To přece není možný,aby pila hodinu a ještě vypila houby...... :( . Už sem z toho hrozně nešťastná,nevím,co dělám špatně nebo čím to je,přece nemůžu malou kojit hodinu a nebo ještě dýl,už tak mám dost bolavý bradavky s prasklinkama,snažila sem se zlepšit techniku kojení a jen co se to zlepšilo,tak zase tohle..... Jakto,že vypije za hodinu tak málo ??? :r: Holky poraďte... Myslíte,že ztrácím mlíko ??? Nejhorší je,že jí kojím tu pitomou hodinu a pak jí vezmu prso a malá zase pláče... je to hrozný,co když tam to mlíčko vážně nemám a trápím ji hlady :r: :r: :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Víš proč?protže u toho spinká.Jestliže máš rozpraskané bradavky,nenechávej jí dudlat hodinu.Musíš prsa prostřídat a to co každých pět minut-jednak se mléko lépe spustí a jednak ona se probere a bude více tahat.Před kojením si prsa namasíruj (krouživým pohybem směrem k bradavce) nejlépe pod teplou vodou a pak během kojení popíjeje teplý nápoj-mlíčko se daleko lépe spouští.Ale důležité je hlavně ta prsa střídat při samotném kojení.Jestli máš odvahu,vykašli se na vážení po kojení a zvaž si jí třeba jen ob dva dny ráno,nahatou,abys věděla,jestli přibírá.u kojeného dítěte stačí,když bude přibírat 100g týdně,dohromady 400g za měsíc.Ale zase to neber jako bernou minci,když ti za týden tu stovku nepřibere-třeba přibere další týden dvě.je to důležité hodnotit v rámci měsíce.Taky je důležité,jestli je malá spokojená-ale ani to není 100%,náš byl taky hladovej a přitom spal jak zabitej a byl nejúžasnější miminko pod sluncem :) Mlíko určo neztrácíš,jen prostě potřebuješ zlepšit spouštěcí reflex,toť vše.A jinak ještě doporučuju kojící čaje,jsou super.A hodně pít,minimálně 4 litry denně.Držím palce aneboj,všechno zvládneš!!!

In reply to by elfiska

Nemáš zač,hlavně aby to pomohlo a obě jste byli spokojené!!Moc držím palečka,protože kojení je jedna z nejkrásnějších věcí,věř tomu,já vím,že to teď moc nevypadá,když máš bolavé bradavky a malá cucá hodinu,ale za pár týdnů už to bude pohoda a budeš si to užívat.Já už kojím 16 měsíců a bude mi moc líto,až skončím :( Jo a na ty bradavky doporučuju mst PURELAN-nemusí se smývat a je lepší než Bepanthen,lépe chrání,kamarádka jí měla a nemohla si jí vynachválit,tak vyzkoušej,je sice dražší,ale stojí za to a moc pomůže.Jinak samozřejmě hodně větrat a po kojení nechat zaschnout na bradavkách mateřské mléko-to je nejlepší léčba :)

já bych chtěla jenom dodat, abys to dělala podle svého citu, koj jak dlouho chceš! Ty 20minutové rady taky nejsou univerzální. Já měla to, co Ty - malej nejdřív pil klasicky těch 15 - 20 min., ale potom někdy na 14 dnech začaly ságy a kojení trvalo v rozmezí od 40 do 60 minut. Každý mi říkal: to né, v žádném případě, za 20 minut má dost, nenech ho, blablabla. Ale když jsem praktikovala 20 minut a dost, byl z toho řev a zbytečná frustrace, tak jsem se na to vyprdla, na každý kojení si pustila tiše TV a nechala ho... A víš co? Časem se to upravilo samo! Trvalo to sice několik týdnů, možná měsíc, dva, tři, ale nakonec pohoda! Souhlasím s tím, že rozhodně zahoď váhu, nech to jen na kontroly u Dr., kdyby dítko neprospívalo, pozná to zavčasu! Držím pěsti. Jo a bradavky hrůza, děsila jsem se každýho kojení, kolikrát jsem chtěla řvát bolestí, fakt to byla noční můra a trvalo to do 4. měsíce, ale přeslo to... Takže neboj, všechno bude!!!!! ;) s.

Holky moc Vám děkuju za Váš čas a Vaše komentáře :+^*: a omlouvám se za moji pozdní reakci,ale já prostě vůbec nic nestíhám.... Chci se Vás zeptat... myslíte tedy,že po tom,co malou nakojím jen těch správných 20 minut a pak jí prso vezmu,že jí mám prostě nechat jen tak řvát,dokud se sama od sebe neuklidní ??? :#o:

In reply to by elfiska

Ne ne ne,žádné kojení jen z jednoho prsu a žádné jeho braní,když řve.prostřídávat několikrát za kojení,aby se pořádně nadlábla,jestli má hlad,tak jí nepomůže kojení z jednoho prsu půl hodiny a pak jí ho sebrat :(

In reply to by elfiska

Ahojky, na kojení odborník opravdu nejsem, ale metodu "vyřvání" jsem byla nucena zkusit při prvním dítěti a opravdu neeeee. Pokud Ti řve, a ty už nemůžeš, tak jí nechej max. 5 min, protože pokud by si vymrčovala, tak to tak dlouho nevydrží. A pak si ji zase vezmi k sobě a hned vám oběma bude líp a nemusíš se trápit ani ty ani ona. Drřím palce!!!!!!

In reply to by elfiska

ještě dodatek k tomuhle (viz výše): já bych ji teda řvát nenechala, absolvovala jsem tuhle "metodu" asi týden nebo 14 dní a podle mě jsem tím akorát frustrovala mimčo, nejsme stroje, každý má jiné rytmy a požadavky! s.

Určo ti holky dole radí dobře, já bych ještě dopnila, ať si mažeš bradavky Bepanthenem nebo Purelanem 100. Nebo apoň něčím jiným vhodným, ať si je nezničíš-respektive áť tě pak nebolí.

Určo ti holky dole radí dobře, já bych ještě dopnila, ať si mažeš bradavky Bepanthenem nebo Purelanem 100. Nebo apoň něčím jiným vhodným, ať si je nezničíš-respektive áť tě pak nebolí.

Ahoj, v prvé řadě se uklidni :) . Jak už holky píší, asi je to růstový spurt, za pár dní se to spraví. Jinak víc pij (Karo, meltu, kojicí čaje...prostě cokoli), před kojem prsa nahřej, u kojení popíjej teplý nápoj (mlíko se líp spouští a i lépe teče), po kojení odstříkávej, i kdyby nic neteklo, pokračuj, je to dobré pro stimulaci. Během kojení třeba 3x vystřídej prsa, hned jak se prcek pustí, šup s ním k druhému.
Ale nejdůležitější je neplašit, věřit sobě i miminku. Psychika dělá divy ;) . Tak hodně štěstí!

In reply to by femme.fatale

Ahojky,co to je růstový spurt.... ??? No já bych ráda tu sprchu a nebo ten teplej čaj v době toho kojení,ale jaksi se mi to nedaří skloubit dohromady v praxi,zkrátka malá se vzbudí a to už sprchu nestíhám a nevím,kdy dopředu si dělat teplý čaj.... nebo mám malou budit na jídlo já,nějak pravidelně ???

In reply to by elfiska

Spurty jsou období, kdy jako by miminku už nestačí ty dávky mlíka, co dříve, takže chce víc pít, aby se tvorby zvýšila. Tudíž se může u kojení víc vztekat a mamiky si pak logicky mohou myslet, že už jim mlíčko nestačí. Ale ne všechna miminka to mají. Jsou děti, které to prožívají extrémně, u jiných (třeba moje) to skoro nepostřehneš. Ty spurty přicházejí okolo 3. a 6. týdne a 3. a 6. měsíce. Během asi týdne by se to mělo upravit ;). Mrkni na www.kojeni.net - tam najdeš rady nejen ke kojení, ale ke všemu možnému (v Databázi otázek a odpovědí)
Jinak bych asi nebudila, ale určitě máš aspoň trošku přehled, kdy má hlad, tak buď si čaj uvařit stihneš, nebo ne :) . A časem se to jídlo zpraveidelní, neboj.
Já sprchu taky nestíhala, tak jsem prsa nahřívala takovým tím pytlíčkem, ketrý se dává mimčům, aby je nebolela bříška. Šupneš to na minutku do mikrovlnky a pak přiložíš. Mimčo třeba bude chvilinku plakat, tak ho pochováš, ono za tu minutku neumře haldy :)

Tak prvně, zahoď váhu a přestaň se stresovat ;) má na to vliv ;)
Hodinové kojení nemá smysl a naopak si zničíš bradavky.... koj tak 15 - 20 minut a přilož ji k oboum prsům (ten čas je dohromady) a klidně za další hodinu zase přilož. měla by ti vypít cca 150 - 180ml na kilo své váhy za den
Tudíž těch 70ml není zase tak málo kolik bys chtěla aby vypila??? ;) (nevím kolikrát denně kojíš)
Jinak jste zrovna v období růstového spurtu, takže to prso bude vyžadovat ;) ale to by se tak během týdne mělo zlepšit ;) ale v tuhle dobu mají větší potřebu sát, uklidňuje je to, tak jí zkus dát v tom intervalu kdy nekojíš dudlíček ;)

hodinové kojení určitě není v pořádku, nevím, jestli nemá žloutenku, pak jsou děti spavější a línější a musí se povzbuzovat....zkusila jsi techniky na zlepšení spouštění? dám si před kojením teplou sprchu na prsa, popíjet při kojení teplý nápoj? pokud máš pocit, že přicházíš o mléko, hned po kojení zkus ještě odstříkat a i během jednoho kojení měň prsa, tuším, doporučovali tak po třech minutách, tím mimčo jednak vyburcuješ k aktivitě, protože se při každé výměně "lekne", že je konec a tak se bude snažit a navíc tím stimuluješ laktaci.
jinak Ti poradím se obrátit na laktační poradkyni, v každém okrese jich je dost, zpravidla jsou do toho zapálené a radí buď po telefonu nebo se jistě domluvíte na osobním setkání, zvláště, narazíš-li na někoho ve městě, kde bydlíš.

In reply to by Ifka123

Ahojky Ifko,žloutenku nemáme,v porodnici nám nic nenašli,měla hodnotu 0. No s tou technikou na spouštění se mi to nedaří praktikovat v praxi,sice věřím,že je to účinné,jenomže nedokážu odhadnout :$$: ,kdy se mi malá vzbudí a tím pádem sprchu ani uvařit si včas teplý čaj,či dopředu,se mi vůbec nedaří.... no vlastně nevím,jak to dělají ostatní maminky.... :#o: :$$:

Myslím, že kdybys měla málo mlíka nebo by to špatně teklo, tak ti to dá najevo, že by se začala moc zlobit. Aspoň mě to Kája tak dělala. Začala se hrozně zlobit, přisála se, pustila, přisála pustila a ječela. Možná je to i tím, že máš nemocné bradavky. Zkoušelas kloboučky? Já jsem je párkrát taky musela nasadit, bolelo to ještě více, ale pila přes ně pěkně.

In reply to by hanci.hp

Ahojky,no tak snad máš pravdu a mlíka mám dostatek,moc doufám... :#o: Klouboučky jsem nezkoušela,mám dvoje doma - dostala sem je,ale přijdou mi hrozně veliký .... vlastně si nedokážu představit,že se přes ně miminko může vůbec napít,protože já bradavky vystouplé moc nemám a malá si je musí nejprve vytáhnout....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka