Od kdy jste četli pohádky a jaké?

04.11.2010

Ahoj holky, já mám doma 5.měsíční miminko a nechce se jí spinkat. Koupili jsme jí usínáčka, ale ten jí nezajímá. Prostě musí usínat na ruce. Tak jsem přemýšlela, že bych jí začala číst. A jaké knížky miminkám čtete ? Předem :+^*: za rady a tip na koupi knížky :s: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, tak malému jsou tři měsíce a kus a někdy čteme. Přiznávám, že čtu nahlas svojí knížku, protože si myslím, že jemu stačí tón hlasu a obsah zatím nevnímá, takže u nás momentálně také Harry Potter. Jo a taky mu zpívám a on se mi směje :-(

Ahojky, já čtu od 16. měsíce každý den před usnutím. Čtu první díl Harryho Pottera. Čtu ho už dva měsíce, protože než stihnu přečíst jednu stránku tak je Simča tuhá :-)

ahojky holky tak já malé od malinka zpívala někdy ,když nechtěla spinkat.jindy mám spoustu dětských písniček tak přes den z CD lidové písničky,hodně Dádu Patrasovou.na nočníku říkadla a básničky v leporelu.i samozdřejmě při chvilce mimo nočník.no asi přesně si to nepamatuji ,ale asi na roce a půl jsem pohádky začala vyprávět.knižka ji nebavila a je to tam moc dlouhé.časem jsme si oblíbily Červenou karkulku a povídáme ji snad denně.a postupně to obněnuji.ted jsem viděla moc pěknou pohádkouvou knížku kde je hodně obrázku a přijatelný text. POVÍDEJ POHÁDKU - ADOLF DUDEK.tak ji kopupím k Vánocům.ale všechno bylo k užitku.malá velmi pěkně mluví a začala již kolem roku.dnes už většinu básniček a písniček umí.a některé pohádky.ted mám 8 měs.druhou dcerku a snažím se taky stejně.jeětě se u nás ovědčila pohádka o velké řepě.a polámal se mraveneček....

Ahoj, my čteme. Od necelého roku takové ty říkanky od Lady. Moc se mi osvědčily už i u prvního dítěte. Od dvou let čteme pohádky Jak to bylo pohádko atd. Teď jí jsou dva roky a dva měsíce a už umí několik básniček a kusy pohádek sama zpaměti a to jsem také ze začátku měla pocit, že moc neposlouchá. :-)

takhle malinkým miminkům zpívám....oba dva byli naučení, že dám dvě písničky, uložim do postýlky a usnout už musí sami....synek často pro jistotu usínal už při zpívání, dcerka vydrží až do konce a nechá se uložit a ještě kouká na kolotoč.
synka přestalo zpívání bavit někdy cca kolem 9. - 10. měsíce a na čtení to ještě nebylo, tak měl smůlu, dcerce je půl roku, tak uvidíme, jak jí to bude dlouho bavit.
pohádky jsem klukovi začala číst tak kolem 2. roku, před 2. rokem jsem se sem tam snažila, ale ono ho to nebavilo, raději listoval v knížce a dělal blbinky...teď se na večerní čtení těší. zatim čtu jednoduchý pohádky - hrnčeku vař, perníková chaloupka, červená karkulka, o budulínkovi....osvědčilo se mi číst jednu pohádku třeba dva týdny - už ví o čem se bude číst, tak se líp soustředí. a poslední dny mu dávám vybrat...vyjmenuju pohádky, který čteme a on si jednu vybere.
myslím, že tvoje miminko bude spokojený u nějaký pěkný písničky od mamky a k tomu chovaný v náruči ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka