Můj porod

14.03.2008

Ahojky maminy,
tak jsem se konečně dostala k tomu, abych vám popsala svůj porod - už druhý. Termín podle UTZ jsem měla 9.3., ale nic nenasvědčovalo tomu, že "to" přijde, myslela jsem, že spíš budu přenášet. V sobotu jsme byli ještě jako tříčlenná rodinka na oslavě svátku neteře, dala jsem si vínečko, chlebíčky, a probírali jsme se ségrou a mamkou, jaké byly jejich porody a jak to probíhalo.... Večer jsem byla docela unavená a tak si šla ve 20,30 lehnout. No a tak se převracim v posteli a najenou cítím horko a jak ze mě něco začíná téct - plodovka. Praskala mi ve 23,30, tak jsem volala na manžílka, co klimbal u televize a zrovna si chtěl jít lehnout :s: , ať mi přinese ručník, a že už brzy uvidí naše miminečko :||):
Po bolestech nebylo ani památky, ale vzhledem k tomu, že jsem měla pozitivní výsledky na streptokoka, tak jsem si hodila sprchu a jeli jsme do porodnice. Tam jsme dorazili v 0,30 a pořád žádné bolesti. Říkala jsem si, že to bude pěkná otrava, protože než se všechno rozjede a já se otevřu, budem tam trávit moře času. Doktorka mě vyšetřila - byla jsem otevřená na 2 prsty. Pak mi natočili monitor a stále žádné bolesti, i když na monitoru už byly vidět kontrakce. Mezi tím přijeli další 3 rodičky, takže čekárna na příjmu byla i s tatínkama nabitá k prasknutí a vypadalo to na slušnou pánskou jízdu. Pak mě vzali na přípravnu, dali mi antibiotika, udělali klystýr a holení - to už jsem začínala mít docela silné kontrakce asi tak po 5 až 7 minutách, ale nebylo to nic dramatického, dalo se to rozdýchat. PA mi řekla, že mě tam nechá (manžel tam se mnou být nemohl, protože jsme tam byly dvě, kvůli tomu, že se jim tam sešly 4 porody najednou), a kdyby něco, tak že mám zazvonit na zvonek. Pak jsem ty kontrakce mírnila sprchou, ale najednou mě to už začalo tlačit na konečník, ale po klystýru už nic ven nešlo, tak jsem radši zazvonila. To bylo asi ve 3,45. PA přišla, vyšetřila mě a řekla, že jsem otevřená na 7 cm a že půjde připravit box na porodní sál. Manžílek v tu chvíli odběhl na WC a tím, jak tam bylo málo PA a hodně rodiček, tak ho stále nevolali. Já už ležela (sama) na boxu a začaly pěkně silné kontrakce, který mě ale děsně nutili už tlačit. Pak přišla PA a já jí říkám, co manžel, tak ho po dalších 10 min přivedla a to už se fakt nedalo a děsně se mi chtělo talčit, tak jsem volala na PA, že už to nejde prodejchávat. Zavolala doktora, ten do mě sahnul a říkal, že to pěkně postupuje a budeme moct tlačit. To bylo vysvobození. :dance: . Už jsem byla děsně napnutá, že uvidím svého mimíska. Manžel mě držel za ruku a podporoval, jak mohl. Po zatlační mi PA říkala, že už vidí vlásky,což mi dodalo sílu. Pak jsem začala tlačit a na 5. kontrakci jsem uviděla svého chlapečka Vojtíška. Narodil se v 5,15 a hned začal křičet do světa a dával o sobě pěkně vědět. Dali mi ho k prsu a byli jsme nejšťastnější rodinka pod sluncem. Tak doufám, že věříte, že porod nemusí být zrovna horor a budete ho mít podobně rychlý jako já. Ani mě nemuseli stříhat, takže jsem byla celkem v dobré kondici na rozdíl od prvního porodu, který byl delší.
Tak vy, co to nemáte ještě za sebou se držte a věřte, že ty bolesti a vše stojí za to. A hlavně, že pobyt v nemocnici-porodnici, je ten nejkrásnější ze všech pobytů v nemocnici, protože dá nový život a člověk vůbec nic neztrácí, ale naopak hodně získá. Mějte se fajn :a:

Maminy, děkuji všem za gratulace, také já Vám přeju zdravá, krásná a spokojená miminka a hlavně rychlé a bezproblémové porody!!! ;)

To bylo krásné počteníčko..... :h: To je skvělé, že si měla takový porod..... :one: Také se měj fajn a hodně štěstí a zdraví!!!

to musel být super zážitek, kdyžs to měla takto. Málem mi ukápla slzička... Už se těším, až taky uvidím toho svého drobečka, ale to bude ještě hoooooodně dlouho trvat.

to musel být super zážitek, kdyžs to měla takto. Málem mi ukápla slzička... Už se těším, až taky uvidím toho svého drobečka, ale to bude ještě hoooooodně dlouho trvat.

Moc hezky si to popsala a gratuluju, že to proběhlo tak pěkně, aspoň mě se to tak dle tvého popisu jeví. Asi si ho opíšu do porodního plánu, že bych to takle nějak chtěla taky :!k: :!k: :!k:

AHOJ Ajčíku, tak k takovému porodu ti blahopřeju a k Vojtíškovi taky, já ho měla ten druhý o něco horší než ten první, ale díky bohu už je to za mnou, tak se opatrujte a hlavně zdravíčko :k: :w: :cc):

Ajčíku,díky za popis,ještě jednou moc gratuluju!!!!
Já čekám a jestli přes víkend nic,jedu na 5 ráno v pondělí na vyvolání :r:

Ajčíku,díky za popis,ještě jednou moc gratuluju!!!!
Já čekám a jestli přes víkend nic,jedu na 5 ráno v pondělí na vyvolání :r:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky