Děvčata jdu se vám vyzpovídat a zároveň se zeptat jak je to u vás???

19.09.2010

Ahojda děvčata,neoslovuju maminky atd...všichni jsme ženy a děvčata a tak si to zjednodušuji :///: Mám takové trápeníčko a chci se optat jak to je u vás doma.Snad poprvé po 7 letech si stěžuju na manžela.Abych vás vsunula trošku do obrazu tak můj manžel je velice zaměstnaný člověk, do toho má svůj vlastní oddíl karate a dělá STK na závodech v tom samém sportu a to je karate.Já taky dělám karate a závodim a tudíž i jako manželé se stejným koníčkem máme stejné přátelé.A jde o to že můj manžel není moc doma a já mu to nevyčítám, má hodně práce a vždy mě můj obdiv za to co všechno v životě zvládá.Taky máme 8 měsíční dcerku Kateřinku nás poklad a manžel pokud má čas je snámi , ale právě že pokud ho má....což se moc nestává, ale jak říkám brala jsem si ho stim a věděla že ho nezměnim a ani svym způsobem nechci.Ale dnes mě naštval, kamarádka naše společná nás pozvala na narozeniny kulatiny a tak říkala že by pro ni bylo důležité hlavně abych dorazila já a tak jsem to vovala manželovi že by mohl hlídat malou a tentokrát bych mohla jít na oslavu já, protože hlídání nemáme, nikdo nemůže a on je stále pryč a já od narození naší dcerky jsem nikde samostatně nebyla!!!!A víte co mi řekl :jawdrop: Že jsem to měla čekat že to je jasný že se budu starat o malou......a taky tak ať seženu hlídání že to je moje starost :€{€: Čučela jsen na to jako blázen ani jsem neměla dostatek slov mu na to něco říct.Tohle navršilo můj pohár tolerance nooo a taaak jsem mu napsala páč je ještě v práci i teď, že nejen že mě to mrzí co řekl ale že jsem si o něm myslela že mi víc rozumí.Psala jsem mu že to je jako kdyby mu v práci řekli že bude pracovat 24.h. denně bez nároku na přestávku.... a taky mě štve že mi slibuje že budu chodit jednou týdně do posilky ale to je buď unavený a nebo nemá čas......na malou a to jde o 2.h. týdně.....!!!!No tak jsem mu to všechno vpálila rovnou co mě štve....ale nechtěla jsem , ale v té chvíli má člověk zlost a udělá to.Myslíte že je dobře že jsem mu řekla jak to všechno vnímám??A jak to máte doma vy?Je váš manžel taky hodně zaměstnaný?Jinak je to moje zlatíčko, chová se knám moc pěkně, vim že nás miluje jen dnes tohle prostě přepísknul.....Já se tak nerada hádám.Ani to vlastně moc neumim.Nesnášim jekot...Děkuji že jste mě vyslechnuli a za vaše názory :///: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tyyjo. To je nefér, tohle já naprosto neuznávám (tedy pokud není stoprocentní živitel, nemáte to tak zařízené a podobně). Teoreticky Tvoje "pracovní doba" je stejná jako jeho, takže v momentě, kdy opustí práci, máte oba stejné předpoklady a nároky na volný čas, k dítěti máte rovnocenné povinnosti přeci!? Můj muž je sice zaměstnanec, ale vede oddělení, takže má práce nad hlavu a dost ho vysává, ale jakmile dorazí domů, stará se o malého. Hraje závodně 2 odlišné sporty, takže má přes týden tréninky a v sezóně každý víkend minimálně jednou zápas, což je sice opruz, ale na druhou stranu já ho sama poslala, ať v tom pokračuje, protože myslím, že každý potřebuje kus toho svého a s dítětem život nekončí. Jenomže na druhou stranu, kdykoli já chci někam jít (i když musím uznat, že to není takčasto jako má on sporty), jet a podobně, on se bez řečí o malého postará (tedy....většinou ho vezme ke tchýni :-D ). Koupe, krmí, cokoli. Takže ono to jde, přestože chápu, že někteří muži to v sobě nemají. Ale myslím si, že jednou za čas by Ti vyjít vstříc měl! Anebo si sežeň paní na hlídání a ať to zacáluje, když se mu nechce...jenže to je zas u tak malého dítka ošemetné, viď?
Každopádně si mslím, co mamča pode mnou - on to tak třeba ani nemyslel, psát SMS je o ničem, počkej až dorazí a promluvte si, bez emocí, realisticky. Jste oba karatisti, takže jste určitě akční i rozvážní, třeba to nebude vůbec problém, nic není tak horké jako se to uvaří! ;) s.

hlavně chování tvého manžela. Takhle pracovně vytíženého partnera bych určitě mít nechtěla. A kdyby mi tohle řekl přítel, tak by mě dost zklamal. Já mám přítele který jezdí do práce v 7:00 ráno a vrací se v 17:20 večer z práce. Tráví s námi dost času a nejvíce se vždy těším na víkendy kdy jsme spolu od rána do večera, můžeme jít na procházky, nedokážu si představit že bych ho viděla každý den jen třeba 3 hodiny denně. Navíc i když není otec malé, pohlídá ji když potřebuju nutně rychle skočit do obchodu, třeba na půl hodinky mi ji přes týden pohlídá kdykoliv potřebuji, dokonce s ní rád chodí o víkendech ven se projít, hlavně když vařím tak si ji vezme a je s ní na hřišti třeba i hodinu. Hodně se ji věnuje. Pokud bych chtěla jít s kamarádkou třeba 1x za 2 měsíce posedět o víkendu na 2-3 hodinky tak to by mi ji rozhodně také pohlídal. Už jednou mi ji hlídal večer 3 hodiny když jsem si byla sednout do restaurace. Potřebuji hlavně spolehnutí na partnera a kdybych měla pracovně vytíženého chlapa asi bych se musela spoléhat jen sama na sebe a na to že mi malou nikdy nepohlídá...

Ahoj, tak to je blbí. Myslim si že by nikdy neměl své koníčky dělat na úkor rodiny. Vím že sis ho s tímto brala, ale má jednou rodinu a tak se musí věnovat i rodině. Určitě by to šlo nějak udělat. Ale mě se spíše zdá, že je ratši mimo domov. Že mu to takto vyhovuje a nehodlá natom nic měnit. To že tebe a malou miluje je hezká věc, ale co jsem tak pochopila, moc času spolu netrávíte. Bůhví jak by to mezi váma bylo, kdybyste spolu trávili více času-třeba by jste se hádali častěji. To co řekl je hnusné. Dle mého myslí hlavně sám na sebe-na svoje pohodlí, na své koníčky a rodina je až na posledním místě. To je můj názor z toho, co jsi psala. Mě by to hodně vadilo.
Můj muž odejde z práce v 7ráno a vrací se kolem 19-20hodiny. Někdy i v 21hodin. Víkendy a dovolenou trávíme společně. Nyní si bude brát den volna a budeme spolu 4 dny v kuse. Těšim se nato. Vadilo by mi, kdyby každou volnou chvilku trávil mimo domov. Taky si potřebuješ oddáchnout a zarelaxovat. Určitě si sním otom ještě promluv. Řekni mu, co se ti nelíbí. Musíš počítat s tím, že nebude chtít nic slyšet. Na tento způsob života je zvyklí a proč by ho měl měnit. Nezávidim ti to. Mě stačí že je přes týden manžel od rána do večera v práci a každej volnej den si snažíme společně užít. Můj muž neni dokonalej-taky by se nejratši válel u počítače nebo koukal na telku. Ale nenechám ho. Chci aby se ve svém volnu věnoval dětem. S dětičkama se mi snaží pomáhat. U prvního dítka to bylo horší-myslel si že je péče o dítě legrace a flákárna a tak mi to i občas dával na jevo. Tak jsem ho jeden víkend nechala, ať se o malýho stará a poznal, že to tak jednoduché neni :///: . Řekla bych, že nyní jsem s jeho pomocí spokojená. Taky jsem si snim musela rázně promluvit. Tak držim palce ať se vše zlepší a máte taťku taky doma

Ahojky, tak ja mam to samy, pritel by v zivote s malou sam nezustal, maximalne 5 minut kdyz jedu nutne neco koupit, a to jeste remca jak jsem tam byla dlouho. On je tak proste vychovanej, ze o domacnost a deti se stara zenska a hotovo. Kdyz bych treba onemocnela nebo se neco stalo, tak by si sehnal proste chuvu, on by s ni sam nebyl... takze te chapu...

In reply to by johny.bello

Ahojky, tak to znelo fakt blbe, jak jsem to napsala. Jinak je to uzasny otec (tedy neni biologicky, ale to nikdo neresime), obe nas miluje a udelal by pro nas prvni posledni, coz i dela. Jenom proste je starsi, zil do 40ti s maminkou, ktera mu vse delala, atd, takze je proste zvykly na to, ze zena ma byt doma a uklizet, varit a starat se o dite, vis? A proste to, ze nechce byt sam s malou neni kvuli tomu, ze by mu vadila, to vubec, jen podle me ma strach, aby nezacala vyvadet nebo se nestalo neco nepredvidatelneho a hlavne nechce abych chodila nekam sama... Ale kdyz tady ctu pribehy maminek, jaky maji doma chlapy, tak jsem rada za to, co mam, je zlatej az na tohle... ://:

In reply to by slunickopetra.18

já si tu taky stěžovala na svého partnera jaký je strašný, bohužel také to vyznělo hodně špatně a hodně holek mi tady psalo že je to psychický a pak mi začne i fyzický teror a podobné věci. Jenže všechno je v naprostém pořádku. A jsme spolu moc šťastní.
Do 40 let s maminkou? Tedy, ani se nedivím že je zvyknutý na určité obskakování, mamka se ho jistě ptala nechceš tohle a udělám ti k obědu na co máš chuť... Dokážu si živě představit takovou situaci, sama mám bráchu kterému je 19 let a není schopný si udělat sám ani svačinu do školy, vždycky příjde ze školy a mamííí, co je dneska na oběd. Prostě čeká, že mu mamka všechno nachystá, připraví. A čím později odchází od svých matek, tím víc spoléhají že se jejich partnerka bude chovat přesně jako jejich maminka. Záleží na tom, jestli byl zvyknutý pomáhat v domácnosti(nejen finančně) ale i fyzicky. Nejlepší školou je, když rodiče zapojují děti už od malá do domácích prací. Především pak chlapy, můj si takovou školou naštěstí prošel i když teď trochu zlenivěl co se týče domácích prací. :-)

tak to nastesti neznam, manzel dela 12ctky a pak mam volno, takze super, hlidame pul na pul a v noci vstavame taky oba, takze preju at ti to vyjde a manzel ti taky trochu pomuze... snad 2hod. tydne by si cas najit mohl, jinak myslim, ze je moc dobre ze jsi mu to rekla, hlavne si na tom trvej :)

Ahojky, muj partner je rovnocena chuva :///: jako ja. Nebojim se maleho s nim nechat, vykoupe, nakrmi i ulozi a to je prckovi 9. mesicu. A urcite si myslim, ze jsi udelala jedine dobre ze jsi mu to rekla, vsak je to i jeho dite. A tobe relax jedine prospeje, takze drzim palecky a urcite si stuj za svym! :a:

Ahojky, zrovna dnes jsem na to myslela...u nás je to taky tak. Malé je rok a já ještě nebyla vůbec nikde bez malé...fakt ne. Al e protože jsem si už tím prošla při první dceři, tak ani nejsem překvapená. Prostě pokud nebude malá schopná být hlídaná tou v+tší nebo někým jným, tak se nikam nehnu. A to že si neodpočinu ani fyzicky ani psychicky (jedině když po nocích relaxu u pc a čekám na krmení), tak to se u nás taky nevidí. A to ani nevzpomínám všechny povinnosti v domě a okolo něj :-(.
No co, my jsme to silnější pohlaví, tak to zvládnem...oni umí jen chodit do práce :D....ale přesto jsme spolu už 16,5let a jsem tak spokojená...hele, kdyby mi chodil v pět domů a válel se na gauči...tak to bych spokojená nebyla :D. Papa Oli
btw:...NÁŠ TAŤKA ZROVNA SEDÍ TADY VEDLE U PRAC. STOLU A PRACUJE A VŮBEC NETUŠÍ, CO JÁ SE O NĚM VYPISUJU :D :D :D

Tak to by mě naštvalo, tenhle přístup :00: Vždyť jste rodiče oba a né jen ty. Můj manžel je také samá práce ale děti když může vždycky pohlídá. Já tedy nikam nechodím ale vím že když bych si chtěla někam vyrazit sama tak by se mi snažil vyjít vstříct a snažil by se abych prostě šla a povyrazila si. Já bych tedy dala svému muži dost jasně najevo že jsme rodiče oba a že i já mám nárok na " svůj" život ( koníčky , relax, kamarády a kousek soukromí). Ale třeba se ještě nad tím zamyslí po tvé reakci. :€s€: :a:

Ahojky,můj přítel dělá jen noční+víkendy 16tky odpo+noc.Ráno příjde nají se.vyvenčí psa a jde spát spí až skoro do večera.syna nehlídá,takže se mu pořád věnuju jen já a do toho ještě pes o kterého se někdy starám a venčím celý den a večer když přítel příjde dost unavený z práce.Taky mě to štve že nemůžu nikam vypadnout,odreagovat se ale syn s nikým jiným kromě mě a mamky být nechce :-(

ahoj tak to je síla že ti ani malou nepohlídá když si chceš vyrazit?? no to nechápu :n: my teda ještě nejsme svoji ale přítel mi kdykoliv něco potřebuju, někam odejít nebo tak malou klidně pohlídá...nikdy neměl kecy...a věřím že kdybych šla i někam večer taky by nic nenamítal....je hodnej a dost tolerantní... :h: no a jinak on je taky dost zaneprázdněnej a někdy mě to taky docela štve...on prozměnu dělá trenéra juda malým dětem 2x týdně...a jinak je pořád v práci a když zrovna nepracuje tak pracuje zas na svým baráčku takže si taky nevyberu a je týden kdy nejsme skoro vůbec spolu a někdy je zas tejden kdy má na nás konečně moře času...asi je to tak všude s chlapama co pracujou.. ;)

In reply to by luciekres

Ahojte holky
čtu si tady vaši diskuzi a napadá mě, jestli nepotřebujete pomoct s hlídáním vašich dětí. Já mám po střední škole a hledám si práci a zatím nemám co na práci. Jsem z okresu Hodonín a můžu k vám kdykoliv přijet a dětem se věnovat. S hlídáním mám zkušenosti a umím děti zabavit. Jsem trpělivá a umím je učit novým věcem. Hrozně moc si přeji mít už také dítko, protože je mám opravdu v oblibě, tak jestli jsem vás zaujala, tak mi můžete napsat na email evulinka.b@centrum.cz.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky