Můj porod Leontýnky...

17.09.2010

Ahojky všem maminkám :k:
Malinká se napapala a hezky spinušká, takže mám chvilenku, abych vám popsala jak u nás porod probíhal... :heart:
Probudila jsem se v 1h. v noci na wc jako vždy - (chodila jsem aji 5krát za noc... ) A zjistila jsem, že mám bolesti jako hrom... Přicházeli docela pravidelně a to po 10min. Budilo mě to celou noc, ale protože se neskracovali a já bylo obědnaná druhý den na křivku do porodnice, tak jsem si říkala, že to vydržím... V 6h. ráno jsme tedy s přítelem vstali a začali se chystat. To ale bolesti skoro ustaly a bylo mi dobře. Na křivce v pohodě... Jen mi docela stuhlo bříško, ale to mi dělalo už dýl. Když říkám PA, že mám bolesti, tak mě poslala domů s tím, že poslíčkuju. Tak jsme tedy jeli nakoupit, proběhla jsem se ještě po náměstí a šli domů vařit obídek... V tom se ale bolesti pomalinku vraceli a já se vždycky svíjela do klubíčka... Před přítelem jsem dělala hrdinku, ale říkala jsem si, že jestli poslíčkuju a bude to tak třeba ještě týden, tak se zvencnu ! :€): :€[€:
Najedli jsme se tedy a šli si chvíli lehnout... Ve 13h. mě ale probudilo MOKRO! Říkám Jardovi (přítel) : "asi mi praskla voda... Myslím, že jedeme". Tak jsme sbalili nachystanou tašku do porodnice a vyrazili... Nebylo mi až tak hrozně... V porodce mě přijali, převlíkli do jejich košile, natočili monitor, vyšetřili - na dva prsty volně, čípek spotřebovaný... Poslali mě na pokoj s tím, že ať se prospím, že rodit budeme v noci. Přítel ať jede domů... Já ať kdyžtak přijdu, kdyby byly bolesti po 5min. Bylo něco okolo 14h., Jaroušek odjel domů a já se svíjela v bolestech... V 15:30h. už jsem nevydržela a šla tam, že je to pravidelné a ležet rozhodně nemůžu... Tak mě vyšetřila znovu, natočila monitor a říká, že se to maličko pohlo... jsem už na 3prsty a ať jdu do sprchy a v 16h. přijdu. Ptala jsem se, jestli už můžu zavolat přítele a prý ano.
Jaroušek přijel okolo 16:30h. mě zatím dali klistýr a já už v tu chvíli měla pocit na tlačení... Prý už tak moc naléhá hlavička... Byli jsme spolu s Jardou na porodním sále... chvíli jsem hopsala na míči, ale moc to nešlo... Ty bolesti byli šílený, ale já se snažila být statečná a ani sem nemluvila...Bolesti se vraceli už po 3min. za chvilenku po 2min.
Došla PA vyšetřila mě a říká :" tady bude miminko asi rychleji než vedle (tam paní rodila a křičela a naříkala už od těch 14h. co mě přijali...) jsme na 8prstů..." Já měla radost jako hrom. Nařídila mi prodýchávat kontrakce... Já prodýchávala jak se dalo... Bylo to fajn. Jaroušek byl silnej a pomáhal mi... Ale za chvíli říkám ať jde pro PA, že musím tlačit. Ta přiběhla a už jsem tlačit mohla... Napíchla mi oxitocin a asi na 5kontrakcí byla malinká venku... Na jednu kontrakci jsem tlačila 3krát a byli prý slabé, tak to byla zabíračka, ale zvládli jsme to... S porodem jsem absolutně spokojená... Hned mi dali malinkou na bříško a Jaroušek si přestřihl pupeční šňůru... Nejkrásnější zážiten v mým životě... Při šití jsem primáře málem skopla jak jsem se lekla :€Ss€: , ale pak už to nebylo tak hrozný... Miláček mě držel silně za ruce a přežili jsme...
Malá se narodila 9.9. v 18:23h. míry 2900g/49cm...
Pak jsme byli všichni tři spolu ještě 2h. na sále... Nádherný... Užívali jsme si to naplno... :\x:
Holky kdo si to dočetl až sem, tak moc děkuju... Snažila jsem se být stručná a snad je tam vše...
Přikládám ještě nějaké fotečky z porodního sálu, z cesty domů a potom jak spinká beruška doma v postýlce... :€s€:
Jen chci říct, že koho těhulky čeká porod poprvé, tak se nebojte... Já rodila poprvé, přibrala jsem celkem 7kg a protože jsem byla dost hubená , tak mi hodně lidí říkalo, že porod nebude procházka růžovým sadem... sice jsem měla křížové bolesti a nic příjemného, ale dalo se to přežít, nebylo to příliš zdlouhavé, šití nemám velké a nemám nahoře už ani deko :metal:
Všem přeju krásný zbytek těhulkování, hodná miminka a krásný den... Pá :a:

Tak jsem si to také přečetla celé no krása a hlavně maličká je nádherná:))moc ti závidím ten porod toho se celkem obávam jsem prvorodička a dost o tom přemýšlim jaký to je ,ale snad to bude dobrý tak at jste hlavně zdraví holky a přeju do budoucna jen to nej..:)))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka