materska???

19.09.2010

Ahojky holky prosim vas nevite jak j to s materskou? dceri je 14 mesicu a v listopadu cekame druhe. pred prvni dcerou jsem studovala ss, ale jeste sem mela narok na 3letou variantu a 2 mesice pred porodem jsem normalne pobirala materskou, znamena to, ze mam i ted narok na 3letou nebo musim jit na 4letou? diky za kazdou odpoved. nada, nikca a samantha

Kliknutím vložíte smajlíky:

Co vím já, tak bys měla mít nárok pouze na 4letou...ale na sociálce ti sami řeknou, jak to s tebou bude - oni vědí, jak jsi na tom s placením sociálního pojištění a na co máš nárok i dál. Netuším ovšem, zda se mezitím nezměnily zákony, protože i já četla, že studentka bez praxe jdoucí na mateřskou má v tuhle dobu nárok pouze na 4letou variantu.

Co se týče dalších příspěvků, kdybys náhodou fakt měla mít jen 3800 - pokud jsi svobodná a osamělá matka (což nepředpokládám, když čekáš druhé), měla bys nárok na vyrovnání do životního minima + například příspěvek na bydlení apod.

Pokud máš partnera nebo manžela, tak ten smí v práci uplatňovat měsíční daňové zvýhodnění na obě děti (pokud je v rodných listech jejich otcem) ve výši asi 970 Kč na každé dítě + smí požadovat roční vrácení daní na tebe (to ale musíte být manželé), pokud si nevyděláš ročně více než cca 67000 (pokud si dobře pamatuju tu částku) - do těchto příjmů se nezahrnují sociální dávky, pouze rodičovský příspěvek, domnívám se, takže bys stejně asi tu částku nepřetáhla - to by tomu tvýmu ročně vraceli něco přes 24 000 (výplata tohodle je někdy kolem dubna)

ahoj, pokud jsi nepracovala tak půjdeš automaticky na 4 letou variantu. Budeš po porodu brát 7600kč do 21měsíců dítěte a poté do 4 let věku 3800kč. Jinak poslanci mají v plánu s rodičáke hýbat, tak uvidíme jak to nakonec dopadne. Sna 22.9. by už mělo být vše jasné :a:

In reply to by samantha.co

no je zvláštní že jsi měla dříve nárok, jsi studovala denní studium? je možné že díky tomu jsi měla na 3 letou variantu nárok. Zkus se zeptat na sociálce. Abych ti tu nepsala bludy. Ono je to dost složité. Protože co jsem četla tak i studentky SŠ nebo VŠ mají na PPM+RP na 3 roky nárok. Ale mám pocit že musí splňovat určité podmínky. Teď netušim zda dálkové studium nebo denní studium. Možná bys to našla na netu a nebo ti stím poradí na sociálce-teda pokud narazíš na schopnou a ochotnou úřednici :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka