Darovali jste / darujete pupečníkovou krev ?

14.09.2010

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jaký názor máte na darování pupečníkové krve . Proč jste se rozhodli darovat či nedarovat.
:||):

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je to možný, ale říkala mi doktorka nagynekologii, že i když to nevyužijí jako dárcovství, tak to jde na různý pokusy, takže to nevyhodí uplně. Taky dobrý, studenti se na tom učí ap.

Ahojky Messi, já jsem rozhodnutá, že pokud nebude žádný problém, tak určo darovat chci. Je to jen pár minutek navíc (které nejspíš stejně ani nezaregistruju) a pro miminko ani pro mě to nemá žádné nežádoucí účinky.
V Podolí kam se chystám pupečníkovou krev odebírají, ale pamatuju si, že když jsem tam byla se zaregistrovat ve 14.tt tak tam měli napsáno, že momentálně jim banka pupečníkové krve nefunguje. Tak uvidím, až půjdu po tom 35.tt do poradny tam, tak se zeptám co a jak.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, zjišťovala jsem to a ta cena by měla být 12 x 830,- Kč - měsíčně se má platit 830,- korun po dobu jednoho roku a potom se platí 1490,- Kč za každý rok uložení. Takže mně to nepřijde jako pálka.....Jakou cenu jsi měla zjištěnou ty?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj z veřejné ano, ale svá je svá a je asi taky tím pádem 100% (pro nás), když je to přeci jen naše. A podle mně její i nedostatek v té veřejné bance. No mně by to ani nějak nenapadlo, ale můj je o tom zřejmě přesvědčen, něco na tom bude, ale ty peníze :? :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Proboha mimisku, odkud berete tyhle informace? Vždycky je lepší mít k dispozici vlastní buňky než cizí! Víte vůbec jaké komplikace vás čekají, když přijmete jakýkoliv cizí orgán - tedy i krev? Vaše imunita bude tvrdě bojovat za odstranění tohoto "daru"!!!!! V případě krve bude bojovat darovaná imunita proti vám osobně! A co se týče toho, že každá rodička by měla darovat - super nápad, jenže to by musela mít banka pupečníkové krve rozpočet Saudské Arábie, aby mohla uskutečnit všechny dárcovské odběry! To jsou jejich vlastní slova. A nákladné to je dost, vždy to musí někdo zaplatit - sponzoři, nadace... Ve skutečnosti se uchová jen malá menšina odebrané dárcovské krve. Taky si dovedu představit ty nervy, když je transplantát potřeba a nemůže se najít dárce! Stejně se dárce hledá napřed v rodině - (je to napsaný v učebnici pro lékařskou fakultu) - takže zase- nejčastěji pomůže pupečníková krev vlastního sourozence. Myslím si ,že čím víc lidí si to zaplatí, tím víc peněz bude i na ty dárcovské odběry! Jestli na to maminky máte, nechte si kmenové buňky uschovat, třeba i na splátky, protože tudy půjde vývoj medicíny!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky