Nocnik

13.09.2010

Ahoj holky od kdy davate deti na nocnik?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, dáváme od doby co Terezka začala sedět ( 7.měsíců) .
Od 19.ti měsíců jsme bez plen přes den, teď zkoušíme v noci, ale zatím neůspěšně.

Zkoušeli jsme to od 15 měsíců, v té době to ještě malá moc nechápala, ale aspoň se seznámila s nočníkem a občas na něm poseděla, někdy se i "něco" povedlo. :-) Asi od 19 měsíců už si samostatně řekla, případně i sedla na nočník, doma už chodila bez plínky, bylo to v pohodě. Teď je jí 21 měsíců a zhruba před týdnem začala zase stávkovat - někdy si vůbec neřekne a prostě se počůrá nebo pokaká. Některé dny si říká vždy, jiné dny jen občas. Nezdá se mi, že by jí to nějak vadilo, že je v mokrém. Plínku jí ale už doma dávat nechci. Takže peru a peru. Chce to asi čas....

naše malá bude mít rok a půl a zatím ještě na nočník nedáváme. Už ho máme koupený - párkrát na něm seděla, ale zatím nic. Takže ho má na zemi - ale nic nezkoušíme ..... dáváme tomu čas. :-)

Asi jsem divna.... maleho jsem podle rady me maminky od 9 mesicu davala na nocnocek kazde rano, jen tak aby si na nej zvykli a hlavne i proto ze v tu dobu delal bobek.... ne vzdy do nocniku alepostupne jsme trenovali.... od 18 mesicu byl bez plinky pres den a od dvou let je bez plinky i na noc.... jednou se mi pocural v noci .... jinak nic...
Ale je to u kazdeho ditete jinak.
Tak hodne zdaru....

V necelych 2 letech uz sam odmital plinku, posadili jsme na nocnik a rovnou sundali pliny. Ve dne i v noci. Pocural se obcas pres den v zapalu hry, v noci nikdy. Ted ma 2,5 roku a chodi normalne na zachod.

Občas jsem zkusila dávat po roce. Od 22. měsíců intenzivně a do 3 dnů byl bez plen. Dodnes sice máme období nehod, ale to časem dopilujeme :)

mě říkala dětská dr.,že dávat až od roku a půl,že dříve to dítě stejně nechápe co se po něm chce a může si k nočníku spíš vypěstovat odpor. Já jsem zkoušela prcka párkrát posadit kolem toho 11 měsíce,dvakrát se i vyčural,ale pak už na nočníku nechtěl ani sedět a hned se sápal pryč,takže ho zatím nedávám-v pátek bude mít rok,takže má ješě čas a nebudu ho do toho nutit :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka