Zácpa

14.09.2010

Ahojík holky,

jsem 21tt a mám pořád šílenou zácpu, nejdu sna ani jedenkrát týdně :€z€: Máte radu...??? jak na to...???
A je pravda, že se z těhotenských vitamínů přibírá...??? :bulva:
Užívám Milti tabs Perinatal, ale jen jednou za dva dny, bojím se abych nepřibrala... máte s těmito vitamíny zkušenost...??? Co je ještě dobré místo vitamínů na málo želza, někdo tvrdí, že sem tam deci vína, ale nevím.. písněte..hmmmm :dance: :+^*:

Nemyslim si ,ze by jsi mela pribrat po vitaminech,to se poptej v lekarne, jinak na zacpu treba mne pomahaji mandarinky nebo hrusky, no a jinak glycerinovy cipky,ty ti pomuzou urcite. :a:

:a: ahoj, mě z lékarny pomohla lactulosa, ale je dost drahá, levnější je papat jabka ovoce atd, kde je vláknina..i takové to mysli co se jmenuje Dobrá vláknina je super..a pít hodně obyč vody, popřípadě čaj oslazený medem..každému pomůže něco jiného..mě stačilo vyřadit bílé pečivo a jíst víc ovoce :ww: z těhotenských vitamínů nepřibereš ty, maximálně se říká, že se pak rodí větší miminka..ale jestli je to pravda, to fakt nevím, já mám vitamíny Gravital, beru je ob den.. :a\|:

ahojky..tak se zácpou bojuju už skoro 2týdny..a je pravda že mi pomohl švestkový kompot..tak si pro jistotu dávám každý den půl skleničky kompotu a už je to v poho ;) jinak já jsem vitamíny pro těhu žádné nebrala..dr. říkala že je to zbytečný pokud máš pestrou stravu..tzn. od každýho něco...po vitamínech se potom rodí zbytečně moc velký miminka... :k:

Ahojky,
mě pomáhá švestkový kompot, ale jak radí holky, taky activia, psylium je dobré, ale hlavně papkat dost ovoce a zeleniny a ovoce, co má vlákninu, dost pohybu a pitný režim. Zácpou si snad musíme projít každá, mě zlobila minulý týden.
No a s těma vitamínama, není pravda, že se po nich přibírá, naopak, dodáš tím tělu i mimi potřebné vitamíny, které do sebe třeba nejsi schopná jídlem dostat. Já beru centrum pro těhotné a ňamka.
Snad ti rada pomůže, opatruj se a pohlaď :€O: :a:

Ahojky, mně na zácpu v těhu pomáhal dýňový olej. Seženeš ho v každé zdravé výživě. Každý večer lžičku a chodila jsem jako fík. :s:

Ahoj, na zácpu jsou myslím dobré švestky, nebo si dej po ránu ovoce nakrájené s bílým jogurtem, to je docela dobré. No a taky káva by trochu pomohla, slabá káva v těhotenství neublíží a třeba pomůže na tu zácpu.

Ahojky, já jsem teda teprve na začátku 12tt, ale zácpu mám taky - doktorka mi na ní doporučila projímadlo, co mohou i těhotné. Stačí, když se poptáš v lékárně a tam ti poradí značku (nejlepší jsou ale čípky :-) ). Jinak málo železa mám taky, ale vitamíny na to neberu, protože ty právě způsobují tu zácpu a těhu vitamíny mi zase nedělají dobře odo žaludku (mamvit jsem měla), tak beru jenom listovku. A to víno je spíš na tlak.

Ahoj, tak mě na zácpu pomáhalo každý den ráno na lačno kysaný nápoj - kefír, nebo activii nápoj. Později jsem si do toho začala přimíchávat lžičku lněného semínka a musím říct, že jsem na tom s vyprazdňováním líp než před těhotenstvím.
Jinak si nemyslím, že by se přibíralo z vitamínů. Říká se, že se po vitamínech rodí větší děti, ale doktorka mi to hned vymluvila, že se dělala v německu studije a vůbec se to nepotvrdilo. Takže můžeš podle mě klidně baštit vitamíny dle dávkování.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky