Jak si hrajete s 14měsíčními batolaty

14.09.2010

Ahoj holky ,

chtěla bych se zeptat, jak si hrajete s podobně starýma batolátkama. Mám holčičku,je jí 14m a už mi nějak dochází inspirace. Posíláme mašinku, chováme panenku, prohlížíme knížky, skáčeme do balonu a tak.
A ještě jak dlouho si s nim hrajete ?

Díky za odpovědi :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

U nás teď vedou hlavně knížky, takže prcek si třeba 20 minut sám prohlíží, pak knížku přinese, sedne mi na klín a ukazujeme obrázky, on znakuje co na nic vidí a vydrží mu to třeba další půlhodinu. A nebo mi pomáhá uklízet myčku, nandavat prádlo do pračky, luxovat. Nedávno mokrým hadrem "myl" okna, která jsem 10 minut předtím vycídila :///: Občas hrajeme na honičku, schováváme se a děláme baf. A když to jde, tak jdeme ven na písek nebo na klouzačku.

ahoj, tak ono je to takové individuální. Malá si docela hraje sama. Když si chce hrát semnou tak mě chytne za ruku a odvede do dětského pokoje. Tam si hrajeme s legem, autíčkama. Když si chce prohlížet knížku, tak si jí přinese a říkáme si zvířátka. Také si ráda kutálí s balonkem, jezdí s kočárkem a vyndavá a zandavá panenku nebo panence dává papat. Společně se jentak muchlujeme-ona po mě leze a já jí lehtám nebo honim po bytě. Dneska jsme přišly na novou zábavu-dávám jí na oblečení kolíčky. Ona se řehtá jako blázen a potom je sundavá :s: . Ráda si hraje na bubáka-dá si přes hlavu utěrku a dělá bubu bubu a chodí za mnou. Potom hrajeme kolo kolo mlínský, vařila myšička kašičku a nebo jen tak spíváme a tancujeme, skákání na oslíkovi jí taky na nějakou dobu zabaví. Markétka je docela samostatná, i když nyní už toho času na sebe mám méně než před pár měsícema. Ale ještě je to celkem v pohodě. Netušim jak často si spolu hrajeme. Vždycky nějakou dobu se jí věnuju a potom jdu dělat věci, které potřebuju. Potom se jí jdu zase věnovat. Snažíme se být i hodně venku. Takže malá se vždycky přihlásí když mě k něčemu potřebuje. Také jí baví pomáhat mi vyndavat příbory z myčky. Podává mi je a tváří se u toho hodně důležitě :///: . Takže docela zábava je. Někdy jsem tak unavená, že ani nemám na nic z toho náladu a kolikrát při hraní pomalu usínám. To je nejhorší :( . Už se těšim až bude líp spát a hlavně že bude vstávat alespoň kolem půl sedmé a ne kolem 5-6hodiny :00:

nám už je teda 17 měsíců, ale je to asi furt stejné. stavíme věž z kostek, hrad ze stavebnice - takové veliké lego (to teda staví víc rodiče Danča víc bourá }:) ale už zkouší taky je dát do hromady), ukloízíme hračky do bedny ona teda i moc ráda do vany :00: a běhání okolo stolu a bafání vždycky zabere. Danielka si vcelku vyhraje dost sama, já si s ní popravdě moc nehraju, jdeme na písek já stavím bábovičky a ona je bourá, nebo jen na procházku ven a to jí bohatě stačí, vyloženě si s ní hraje hlavně tatínek a to je tak 2 hodiny odpoledne, já mám čas uvařit večeři a poklidit kuchyň. když je ošklivo, tak já Danielce říkám říkadla a zpívám jí a zkoušíme tani-tani, tatka právě zas běhá po čtyřech okolo stolu a závodí spolu kdo bude dřív u míčku atd. ale říkačku neumí žádnou.
Dneska jsme třeba byly v M.E.D.u a já kvákala s mamkama a plácala si tam z bavlny kuličky, taky jsem si hrála :-) a Danielka si hrála s ostaníma dětičkama a hromadou nových cizích hraček. Dokud nedostala hlad vůbec jsem jí nechyběla. Zítra jdem zas.
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky