Nižšší rodičovská má platit od 1.1.2011

13.09.2010

Mno mě by teda spíš zajímalo, jak to bude probíhat, kdy budeme mít 2letou variantu, ale ode dne porodu (nemáme mateřskou, až do porodu mám nemocenskou a pak hned po porodu rodičák na manžela). A sice to vyzní hnusně (možná teda), ale když už snižovat tak všem. Ty vyjímky mě fakt s prominutím se.ou. Takže pokud někdo porodí 31.12. tak má víc peněz, než chuděra, co porodí 1.1. Trošku padlé na hlavu. Buď všichni nebo nikdo. Pak to vypadá tak, že někdo je víc než ten druhý a to je špatné. Jinak mě osobně mnohem víc trápí snižování platů státním zaměstnacům (tomu mému třeba o 14% chtějí snížit plat - nepochopím), tedy kromě soudců, kterým se to opět zvýší (ze 60tisíc by chudinky za měsíc nevyšly). Tohle by se mělo řešit a snižovat a ne pořád jenom brát nám "chudým" občanům.

No a kdyz jsem nastoupila na rodicak v srpnu tak to budu mit po novem roce teda jak?Rozumite tomu nektera? Nekdo pise ze ti co uz maji rodicak tk jim to tak uz zustane je to pravda?ja mam 4 letou variantu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj taky v tom mám zmatek, když máme rodit v listopadu tak mi zustane ta stará varianta?

děkuji za odpověd

In reply to by fildaevca

no jo ale tady se mluví o rodičáku a na ten nastoupíme až příští rok tento rok budeme pobírat mateřskou a ty změny se budou týkat od 1.1.tím pádem to postihne i nás které budeme rodit v listopadu, nebo jsem to špatně pochopila??? :00:

In reply to by Verka

no já si myslím že nám se to bohužel nevyhne je to tak napsané že ti co nastoupí na rodičák po 1.1. a to jsme i my. :( no když to tak počítám tak to je 6000kč měsíčně na 3 roky. tak chci jít i já.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Aha, tak v tom případě, když bych šla na 3 roky, tak po PPM mi do třetích narozenin dítěte zbývá 7200? :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

NO JÁ KAŽDOPÁDNĚ VE 3 ROKÁCH JE DÁM DO ŠKOLKY ,MÁM DVĚ MÉOŽNOSTÍ PRÁCE TAKŽE AŠPOŇ TAK VE DVOU ROKÁCH JÍM BUDU ŘEŠIT ŠKOLKU ,ABYCH TO MĚLA ZAŘÍZENÉ .MY NAŠTĚSTÍ JSME FINANČNĚ NA TOM DOBŘE I HODNĚ PĚNĚZ MÁME NAŠETŘENÝCH TAK ASPOŇ TAK

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka