Co je to ten Hamilton??

12.09.2010

Holky, často tady čtu o nějakým Hamiltonu..můžete mi napsat, co to jako je a k čemu to slouží??

mě se doktor zeptal, jestli chci porod uspíšit a jestli mi má trošičku pomoct :-) já jsem souhlasila. Mě to nebolelo!! Fakt ne..... 3dne mi začla odtékat plodovka a 4 den jsme rodili :-) Ale třeba moje kámoška přišla z ordinace s brekem....ji to prý bolelo děsně :-( No ale po porodu usoudila, že Hamilton vůbec nic není :-)

Definice pro termín Hamiltonův hmat říká, že se jedná o odloučení dolního pólu vaku blan při vaginálním vyšetření. Jedna ruka je zavedena do vaginy a druhá tlačí přes břišní stěnu. Mělo by dojít k vyplavení prostaglandinů, které mají pozitivní vliv na spouštěcí mechanismus porodu.

ale pokud není mimi zralý nepomůže ani svěcená voda . Dej mu ještě trochu času Aluš . Já vím ,že je ten pupík už na mašli ,ale ještě chvíli vydrž , Dřív jak ve 38.týdnu ti ho stejně nikdo neudělá a i pak záleží na dr . Neboj ,pinĎa si dá říct sám a vyleze kapánek dřív ,jen žádnej stres ten všechno brzdí :one:

Ahój Alushko, Hamiltonův hmat pomáhá vyvolat porod. Při poševním vyšetření, je-li hrdlo alespoň pro prst otevřené, se lékař pokusí prst zavést co nejhlouběji a následně „odloupnout“ vak blan od děložní stěny. Tím pak dojde k vyplavení prostaglandinů, tzv. tkáňových působků, které mají pozitivní vliv na spouštěcí mechanismus porodu... dle vlastní zkušenosti je to docela nepříjemné, ale vydržet se to dá :-)

In reply to by alushka77

většinou se to dělá okolo datumu porodu..v datumu, nebo v přenášení.Mě ho dr. udělal a ani se mě neptal a ani jsem to nevěděla.Bylo to pak v papírech psané a řekl mi to druhý doktor na další kontrole..teda už na příjmu:-) Po hamiltonovi jsem dostala bolesti druhý den a třetí sme rodili:-)

In reply to by alushka77

Mě doktor taky neoznámil, že mi ho bude dělat, já mu řekla 4 dny před termínem, že už chci rodit a on, že něco zkusí (zkusil Hamiltona), taky jsem se o tom dočetla až v papírech, každopádně pak mi ještě doporučil sex, poslechla jsem ho a za pár hodin mi praskla plodová voda.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka