Dudlík...)

12.09.2010

Ahoj holky maminy,chtela jsem se zeptat jak jste sva miminka naučily na dudlik. Mam doma tritýdenni holčičku a ta mi dudlik vubec nechce.
Nechci aby na nem byla zavisla,ale kdyby si ho občas vzala když treba breči ,tak bych byla rada.Jenže ona ho odmita porad a nevim co udelat aby si ho vzala...)Tak prosím o radu...)) dekuji :-) :))hezký den

Kliknutím vložíte smajlíky:

typy dudlíků, některé děti chtějí takový ten klasický, co jsme dudaly my, žádné aventy a pod a některé děti dudlík prostě odmítají. Já tedy doufám, že to moje škvrně ho bude chtít, byla to velká úleva, když si zadudal a nemusela jsem ho mít u prsa. Odnaučila jsem ho jednoduše ve 13 měsících, takže v tom bych problém neviděla :)

Buď ráda, že ho nechce. Já jsem si malýho naučila na dudlík a teď už třetí den bojujeme s odnaučováním. Přes den dobrý to si ani nevzpomene, ale ty noci jsou šílený. :00:

ahojky, tak my měli stejný problé, malého jsem neučila na dudlík a pak když sem to zkoušela tak ho nechtěl, vyzkoušeli jsme všechny typy a značky(nakonec uspěl MAM), pořád sem ho dávala do pusinky, ale hned byl venku, a tak jsem na to kápla pár kapek sabu, pár dní trpělivosti a od té doby dudáme a aji jsme začli lépe usínat. Dudlíček zahodíš, ale ručičky neuřízneš. Moje známá má holčičku a ta si kousala ručičku až do krve když byla větší, náš malý to taky dělal, sice ještě neměl zuby, ale co pak, že, ta jsme ho ihned nasadili:-)

Ahoj, naše malá taky naprosto odmítala mnou nakoupené drahé anatomicky tvarované dudlíky a zvedal se jí žaludek, vůbec to nemohla dát do pusy, pak tchýně jednou přinesla tu klasickou gumovou kytičku za dvacku, a malá se chytla :)

Monika & Márinka

ahoj, já nakoupila krásný silikonový dudlíky od Aventu a ani jsem si s nima neškrtla..ale zjistila jsem, že malou uklidnil vždy můj malíček, vyrazila jsem do obchodu a koupila latexový Chicco - ten měl nejvíc podobný tvar malíčku a ejhle.. :cc): Teď už jsou Ádě 2 roky a 2 měsíce a spinkání bez dudlíku nehrozí :00: , pořád vyhrožuju, že je hodím kačenám, ale to budou pak hysteráky.. :^O^:

Ahoj, moje ho do nějakejch 4 týdnů taky nechtěla -průběžně jsem to zkoušela, ale nenutila. a pak najednou ze dne na den se jí to zalíbilo a teď (10t) cumlá normálně a dokonce je jí jedno jakej tvar, ale preferuje ten ortodontickej :///: :a:

moje děti taky zezačátku nechtěli nic jiného než obyč latex a eventuelně bych zkusila kápnout na to sabíka,holka to tak miluje

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, ona je otázka co je lepší, jestli paleček nebo dudlík...
Jsou na to asi různé názory. Ale dle mě je lepší dudlík, protože až se bude odnaučovat od dudlíku, můžeš ho schovat nebo použít jinou fintu, kdežto paleček si dítě bude cucat kdykoliv se mu zachce... ale nevím, zatím s odnaučováním nemám zkušenosti, my stále dudlík máme :)

Souhlasím s maminkou Toyen, nevnucovat, ale můžeš zkusit různé typy dudlíků. Silikon, latex, tvar apod.
Můj syn nechtěl silikon tak má latexový.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo, jo,souhlasím, nevnucovat :)
Ale vyzkoušela bych nějaké typy dudlíků a když by i tak nechtěla, tak mít dudu prostě nebude.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka