Menstruační kalíšek???

12.09.2010

Ahoj holky, chci se zeptat, používá někdo z vás menstruační kalíšek a jaké s ním máte zkušenosti?Sedí vám nebo jste se časem stejně vrátily k vložkám a tamponům? Děkuji za odpovědi....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky,já dnes kalíšek použila poprvé a zatím jsem moc spokojená!!! Vůbec o něm nevím.. :a:

Ahojky,já nad ním přemýšlela před těhu,ale nekoupila jsem si ho,říkala jsem,že po porodu si ho koupím,ale nějak mi to vypadlo,takže díky za připomenutí,asi si ho teda taky koupím :-)

In reply to by bsimonka

není zač, rádo se stalo:)....jen nechápu, jestli je to opravdu tak dobrý, jak se o něm píše, že to není více známé a rozšířené a ještě pořád vedou vložky a tampony(kalíšek je prý nejvíc hygienický)

Mě nevyhovují ani tampóny. Když zavedu tak se mi zastaví menstruace a pak jí mám o dva dny dýl. Asi jsem asi ze starý školy myslím, si že ta krev musí ven a ne zašpuntovat.

In reply to by Elík 01

no, krev ven půjde, půjde do toho kalíšku, to právě není nic o tom, že by se ta krev měla někam vsakovat, vteče do kalíšku, ty ho vyleješ a je to, tohle přesně se stávalo mě, že se mi cyklus prodloužil, proto jsem docela nadšená z tohodle objevu, který jak koukám je docela profláknutý, ale já ho objevila až dnes:)nebo teda jsem už o něm četla, ale myslela jsem si, že se to k nám ještě nedostalo:)

mě by zajímalo, jestli o něm uživatelka ví... jestli ho vnímá... mám (nečekaně) i po porodu velmi úzkou pochvu - vždy jsem nosila jen ty nejmenší tampony a ještě ty mi vadily, když jsem ho nedala stoprocentně správně... naštěstí mě snad čeká po druhém porodu opět krásných 20 bezmenstruačních měsíců... takže až pak :)

In reply to by Kytiii

našla jsem si na netu návod a tam radí, že pokud ho uživatelka cítí, takže se má odstřihnout ta šťopička....no, ze zkušenosti nevím, ale koupím si ho a pak napíšu:)...mě tampony nevadí, řídím se pravidlem, čím dál tím líp:)takže to potom fakt necítím, ale když jsem s nima začínala, tak jsem je taky cítila, ale to jsem se bála je zavést hlouběji...jj, bezmenstruační měsíce, to byla parádička, užila jsem si jich 18, o to byl pak těžší návrat do reality:)

používám už půl roku a naprostá spokojenost, chce si to jen nacvičit to trvá tak ten jeden cyklus až dva. Stokrát lepší než tampony nebo vložky, k těm se už asi nevrátím :-) takže doporučuji

tak jsem na to mrkla a upříémně si nedovedu představit to tam strčit,navíc přemýšlím jak v noci když ležíš,to nevyteče??no asi ne

In reply to by Zdenda3

já se asi odhodlám, protože vložky k smrti nesnáším, chudáci mimina, když jsou pořád v plínkách....no a tampony, ty mám ráda, ale řekla bych, že se do nich nevsákne všechno, mám namysly první dny, kdy je to takové horší...jen ještě nevím, jestli ho objednat přes net nebo zajít do lékárny....

Ahoj, koukám, že jsem úplná mimoňka!!! Toto čtu poprvé!!!! Tak jsem si to hned na netu vyhledala a koukám jako puk!!!! Zajímá mě teda jedna věc, když je to silikonové, tak je to měkké. Se zavedením kalíšku nemám problém a chápu to, ale při výměně? Když se vytahuje ven a je "plný", tak se ten silikon musí při vyndavání zmáčknout a zaručeně to vyteče, ne? :?

In reply to by Kristule

Já na to taky narazila náhodou:)takže mimoň nejsi a nebo jsme mimoňky obě:).....já si myslím, že to není naplněné celé nebo že tam jso nějaké drážky, které zabraňují tomu vytečení ....jsem zvědavá, co nám na to holky napíšou....docela mě to nadchlo....vložky nesnáším a tampony by mi nevadily, ale přece jen si myslím, že kousky sliznice nenasákne....a já osobně mám při používání tamponu delší menstruaci, což je pěkná otrava, tohle si myslím, že je super vynález:)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj holky, nejde mi nereagovat. Mám kalíšek rok a půl. Nepoužívám nic jiného. Asi dva cykly mi trvalo než jsem si zvykla, ale je to super. A co je jeho největší výhoda, používání v bazénu. Měla jsem dost problémy s různými viry z bazénů a kalíšek je docela vyřešil. Uzavře celou pochvu a tedy se nedostane nic ven, ale ani chlorovaná voda dovnitř. Mohu jen doporučit....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ajko,co se týká vytahování nebo spíše odhatu, kdy ho vytáhnout, tak to poznáš při čůrání, jako u tamponu. Nevím, jak holky se silnější ms, ale já ho měním max. 3 až 4 za den. V noci vůbec, taky se mi stalo,že trochu přetekl, ale bylo to mou nevšímavostí (na táboře běhám na záchod na poslední chvíli a už bylo trochu pozdě.
A co se týká vytahování: oni píší, že si máš upravit tu šťopičku dle uvážení, ale já ji mám celou a fakt kalich necítím.
Jo holky, ještě poslední věc, jsou dvě velikosti, pro holky před a po porodu:D Takže pozor.
Zdravím

In reply to by Susan23

tak to je fakt paráda, já se o něm dozvěděla teprve nedávno, jinak bych ho už nejspíš měla:) prosim tě a opravdu ho uživatelka necítí? A při vyndání z něj ta krev nevyteče? Nějak nechápu, jak je to možný, přece jen je to ze silikonu, takže moje představa je, že když ho vyndám a zmáčknu, tak se mi obsah vylije....můžeš mi to prosím nějak vysvětlit?

In reply to by Susan23

neházet flintu do žita? Já k němu díky tomu jednomu cyklu získala fakt takový lehký odpor, ale mrzí mě to, asi to ještě zkusím, až to zase jednou dostanu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky