alimenty

12.09.2010

holky, co dostáváte alimenty; na co přesně jsou? Můžu třeba žádat po otci dětí více peněz v době, kdy mají větší spotřebu", jako ted v září, kdy se platí vše do školy, kroužky, atd. On se totiž vůbec nepředá, když jsem mu říkala, že by mohl dětem třeba koupit aspon botky, tak prý dá tak maximálně půlku. Tak jsem se naštvala a řeknu mu, že když půlku, tak ale půlku i na všechny kroužky atd.
Kolikrát už se stalo, že jel s dětma na výlet a já jim dávala peníze na cestu a svačinu, protože tatínek prý nemá...tak proč je tahá na placený výlet, můžou jít přece někam jen na procházku, hřiště apod. Jenže on je pak pro děti ten hodný tatínek, který je všude vezme, který je pozve na oběd, a já ta špatná, která kupuje jen to, co se musí, protože na víc mi nezbývá. Už mě to fatk štve. Asi i zažádám o celkové navýšení alimentů. Kolik berete vy? Já na děti 11 a 9 let na každého tisícovku, ale mají ted přece jen vyšší nároky, tak by vyšší částka mohla projít. A jak to máte vy s alimenty? Dává vám exmanžel nějaké extra peníze při vyšších výdajích?
Musela jsem se vypsat, tak díky všem co dočetly až do konce :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

holky díky, zajdu na ten soud a o navýšení zažádám, protože co tady čtu, tak beru fakt hodně málo. Díky moc za rady a přeju všem hezkou neděli :k:

to je zmetek, ten tvůj..já dostávám od ex na 1,5letýho synka 2000Kč. A to mě paní na sociálce řekla, že bych mohla dostávat i víc..ale mě to zatím stačí. POžádej o zvýšení, ten tvůj v tom nějak proplouvá celkem zadarmo..

Zkusím napsat svoje zkušenosti. Já dostávám na každou dceru 2000, beru to už 6 let. Teď jsme se mimosoudně dohodli, že mi bude dávat na každou 3000. Takže tisícovka je fakt málo. A výživné je na pokrytí základních potřeb dětí, tzn.ošacení, jídlo a potřeby do školy. Na ty ti samozřejmě může přidat, ale to podle toho, co jsem četla, asi nehrozí. Bohužel na kroužky se to nevztahuje, je to mimoškolní aktivita. Muselo by to být zahrnutý v rozhodnutí od soudu, že se bude na tom taky podílet. Držím palce a upaluj na soud se žádostí o zvýšení.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka