Poradte,vaše zkušenost,plínky,kakani,opruzeniny..

05.09.2010

Holky,malá 11 měsíců,poslední týden,možná 14 dní divně kadí. Smrdí tak zvláštně a pořád stejně a kadí nejmín 5x denně,nemá průjmík,ale udělá vždycky malej bobek a to je vše,zato to dooost smrdí :00: .Zácpu taky nemá.
K tomu je přes týden hodně moc opruzená,bepanthen nepomáhal tak už jsme museli k dr pro recept,jestli už to má plísen nebo něco podobného.Mažeme třetí den ale taky nic moc,ono je naprd že pořád kadí a mi mužeme mazat jen 2x denně a mužeme používat jen týden,tak pak nevím co.-(nechávám ji často rozbalenou ale za chvilku se počurá a nebo už má studenej zadek,nemáme koberce.
Tak nevím co s tím zadečkem má to skoro až od pupíku po zadeček kde jí končí čárka.-))taky přemýšlím jestli není alerg na plínky,vyzkoušeli jsme poprvé clasické pampersky,vždycky jsme měli hag.nebo sleep end pl. ale ted máme ty zelené klasiky.Ale dr říksla že neslyšela že by mimčum vadila.Takže si nevím rady co a jak dál.Dr říkala že to časte kadění a změna a smradek může byt z toho že už jkí skoro všechno ale to už jíme déle jak měsíc.
díky za rdy a zkušenosti :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, my mame taky s kadenim vecne nejaky serial - mala vzdycky kadila min. 2x denne, nekdy i 3x, ale ted jsme opet (uz po nekolikate) v obdobi, kdy mi kadi min.4x (vcera dokonce 5x!)a jsme taky pekne lxs opruzeny :-( .. kazdopadne, co nam fakt pomaha - jakmile mi mala zacne takhle castejc kadit a zacne se ji opruzovat prdka, okamzite vynechavame parfemovane vlhcene kapesnicky a vzdy! jde s pokajdenou prdolou na stojaka do sprchy a zadek ji vymeju sprchou a pak na prebalovaku ji celej zadecek ocistim a potru vatovym tamponkem namocenym v hermanku!(neuveritelne to pomaha), vysusim a pak namazu Imazolem - timhle zpusobem jsme zas 2.den bez opruzenin :-) .. vzime jsme to jednou meli fakt fest a zabralo to dokonale a ted opet! poradila mi to dr.a fakt to funguje!ale musis to kombinovat s tim hermankem - se samotnym Imazolem to trva mnohem dyl a neni to tak ucinne!

takze umyvat vodou, potrit hermankem, vysusit, imazol a sup do pliny...

ps.mate teda fakt blby, ze mala ti kajdi ve spani, to je pruser, bo v tom pak dlouho je a to jen na tu kuzi to nejhorsi :-( ..stim teda nevim, co?

pss.pozor, cetla jsem komentare od mnoha holek, ze meli jejich deti reakci na zelene Pampers Active Baby!!!!!jsou totiz napustene nejakym mlikem s Aloe Vera a nemusi to sednout vsem detem!!!!!navic, kdyz pises, ze to ma az k pupiku a na zadecku az hore po konec carky...typovala bych to i na ty pliny, jelikoz to neni normalni, aby mela opruzeninu i na mistech, kam se tolik ta stolice a moc nedostava!!takze na ty Pampersky bacha!urcite je ted vymen, aspon nez se ji to spravi apak se knim zkus treba vratit!
my je napr.pouzivame od narozeni a nemeli jsme snima problem, ale vazne spousta maminek je nema rada, prave proto, ze se jim deti z nich oprudili :-(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já malou do vany nestavim, ale položím si jí na předloktí a druhou rukou jí myju a to už je jí 15 měsíců. Nebo můžeš napustit lavor , přidat tam ten heřmánek a posadit jí do toho. Místo heřmánku můžeš použít i řepík nebo černý čaj. Když byla malá opruzená, tak jsem jí omývala i po čůrání. Udělala jsem si do mističky silný heřmánkový čaj a vždy při přebalování jsem si do toho namáčela tampony a otírala jí to tím + to nechala zaschnout. Kdyby vám nic nezabíralo, tak můžeš natírat opruzeninku genciálou nebo novikovem. V novikovu je ale hodně alkoholu tzn že štípe, takže až to nebude mít tolik citlivé a puchýřky zaschlé, ale zase zabírá super a rychle. Udělá takovou nepropustnou vrstvu. Někde to tím natírají už i v porodnici. Pá a ať má chuděrka brzy po trápení :a:

me jednu dobu mala taky kadila tak 4 denne a kdyz jsem se na to ptala doktorky tak rikala ze je to normalne a tak jak to proislo tak to odeslo akorat mi poradila ze kdyz to mimco hodne kadi tak vynechat vigantol na par dnu a hlavne kdyz ma prujem a opravdu musim rict nevim jestli to bylo tim vigan ale preslo to naa zadecek nevim nam vzdycky pomohl jen bepanthen ani sudo ani ryblika jen bepant. ale do takoveho 10-11mesi jsem nvedela co to opruzenina je

In reply to by hipouseksousek

zvažovala jsem proč a pročetla jsem si pár článků ohledně toho, proč vlastně děti mají tak agresívní stoličku. Doktor tam radí, že nemusí být chyba v tom, že dítko tak často kaká, ale že to může být právě tím, co to dítko kaká, tedy, co vlastně jí. Já se nad tím zamyslela a vypadá to, že to zabralo. Malou stále kojím a tak jsem jí vůbec nedávala žádné jogurty. Dostávala ráno ovoce. Kaká pravidelně vždy kolem 10té dopoledne a pak po kaši večer. Bývala opruzená, ale co jsem jí začala dávat na střídačku ke svačině vždy jeden den ovoce a druhý den bílý jogurt (nesmí v něm být ovoce, jinak to nemá smysl) s pečivem a lučinou, tak se jí zadeček rapidně zlepšil. Myslím, že nám pomohl ten jogurt ke sváče ob den. Teď už zase několik týdnů nemá žádné oprudíky. Mám pocit, že ty opruzeniny mají co dělat s kyselostí těch hovínek. Když jsou hodně kyselá (obvykle po ovoci), tak pokožka miminka to nezvládá a oprudí se. Bílý jogurt to v tom bříšku dle mého názoru tak nějak neutralizuje a ta stolička pak není tak agresívní... tohle je moje zkušenost, možná to pomůže i někomu z vás... :-)

Ahojky,ono se říká,že ty pravé opruzeniny se právě objevují kolem toho 12 měsíce-je to proto,že opruzenina vzniká ze tření vlhkého-a děti v tomto věku už mají daleko větší pohyb než děti mladší a proto se častěji opruzují.Poradím sudocream-ten je výborný,my na to taky trpíme a pomáhá nám.Když už to má opravdu hodně,tak pod sudocream ještě máznu infadolan (ten se vstřebá a kůži jakoby zacelí) nebo můžeš zkusit bepanthen (nám se neosvědčil,ale vím,že pomáhá).Taky je dobrý vynechat v té době parfémované ubrousky a utírat zadek jen čistou vodou a vždy utřít do sucha-to je důležité,jednak pro vstřebání krému a jednak pro to,aby zase pod plínou hned neměla vlhko.Samozřejmě je nejlepší nechat bez plíny,ale uznávám,že v tomhle počasí to nelze.Proto se snažím přebalovat okamžitě,jak vím,že má hovínko a i počůraný plíny se snažím měnit častěji :( Nic jiného s tím asi nelze dělat,max. zkoušet nočník,což se bohužel u nás míjí účinkem :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no máme mastičku od dr na předpis IMAZOL pak ještě něco namíchaného.A to se muže jen 2x denně,blbí je to že třeba se vykadí snad i ve spánku, a 3 x za noc cítím vnoci smrad a malá spí pokaděná,no nechápu.-(když usne tak je čistá a pak najednou jsu za dvě hodky na ni mrknout a má tam bobíka,to je pak těžký když v tom třeba hodinu dvě je a nechápu to kadění v noci

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ten máme mažeme třetí dne a zatím bez výsledku.Zoubku máme 8 další zatím nelezou.-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky