Ahojky maminky,

24.08.2010

včera jsme byla na velkem ultrazvuku a mám z toho smíšené pocity. Manžel byl u mě na ultrazvuku poprvé. Moc jsme se těšili. Můj doktor mě poslal do Ostravy na 3D ultrazvuk a s překvapením proběhl ultrazvuk normální. To je ale to nejmenší. Kontrola začla normálně. Prcek se hýbal a srdíčko bušilo. Už jen na toto se vždycky moc těším. Pak se kontrolovaly všechny možné vady. Nic se nenašlo. Jen srdíčko nebylo moc dobře vidět tak nás doktor objednal hned k dětskému kardiologovi za 3 týdny. Pak jsme počítali prstíky, kontrolovali páteř a přešli na obličej. Z toho jsem měla celkem strach. Mám hrůzu z rozštěpu patra a to se nepotvrdilo tak jsem si oddechla. Pak přešel doktor na nožky a já Tomovi říkám, dívej jaký je fotbalista. Kope tedy o sto šest. A doktor řekl. No na fotbalistu to teda nevypadá. Takže holky můžu vám šťastně oznámit, že čekáme holčičku. A teď ty horší věci. Když jsem byla na poslední kontrole u mého lékaře byla jsem přesně 16+0, včera jsem měla být 19+5 a Nesí (tak jí pracovně říkám) odpovídá po 4 týdnech od poslední kontrole 18+3. Takže mám strach, že se něco děje s jejím růstem. Neboť opět jsem zhodila to půl kilo i když jím. Takže od začátku těhu mám stále dole 1 kg. A a druhá špatná věc, kvůli které jsem probděla noc je, když doktor řekl, že to vypadá asi na hodně aktivní maminku neboť i když má malá dost místa nahoře mám jí natlačenou už hodně dole a začíná mi dráždit porodní cesty. Tak z toho mám tak špatný pocit, jako že se malé u mě moc nelíbí. A to jsme v teprve v polovině nebo možná ani to ne. Už začínám být z toho zoufalá a čekám ve středu 1.9 co mi řekne můj doktor. Ten mě posílal na nemocenskou už v červenci a já blbka furt odmítala. Ale jestli teď jenom naznačí tak kývnu takovou rychlostí a kašlu na práci. Kontrola se malé asi moc nelíbila, protože mě pak bolelo celé břicho. Celé se mi třepalo jako bych před tím hodinu posilovala. Včera mi ani moc nepomohlo, když jsem večer zašla za sousedkou a od ní jsme se dozvěděla, že ona porodila ve 28 týdnu z ničeho nic. Já určitě ještě nechci rodit!!! Holky omlouvám se za dlouhé storry, potřebovala jsem se vypovídat. Jestli jste některá měla taky takový problém prosím napište mi jak to dopadlo? Díky a přeju vám všem pohodové těhu. !

určitě jdi na neschopenku.Odpočinek pomůže.Také jdu na velký ultrazvuk zítra.Holky všechny píšou ,že 3D si musíme zajistit a zaplatit.To je jasné ,co je nové a lepší je nadstandart!Přesně jako ty testy v prvním trimestru.Někde jsou samozřejmostí,nabídnou je.

U nás o tom nikdo nemluví.Za pár let to bude standart včetně 3D. :n: Klidně si připlatím,ale chci aspoň informace.Jenomže spousta doktorů a sester jede po starém,když to stačilo předtím.....

Ahojky Vendy, já jdu na velký UZ 1.9.,tak se modlím,aby bylo vše ok.
Jinak, já jsem chtěla jít od září do práce /a to v práci stojím 8 hodin na nohách/ a jak už mi holky včera napsaly, tak dnes jsem se plně ujistila,že mě to za to nestojí mít o 3 tisíce víc, být ve stresu, napětí, neodpočinutá... Takže zůstávám dál doma na nemocenské a ty jdi taky. Věřím, že bude vše v pořádku a malá bude určitě zdravá! Hlavně odpočívej a šetři se,alespoň budeš vědět,že pro mimčo děláš maximum. papa a neboj, bude to OK.

Ahoj,bud v klidu tak se jeste zmeni veci v břišku.Holka popoleze nahoru,aspon me se tak stalo,doktor mi zakazal dovcu,sex,řizeni auta a ted z nej vypadlo že se bal ,abych se nezačala otvírat ,že mala byla dole a ted už je zpet nahoře a to jsem ted ve 29+5tt.Co se týče vahy to ja jsem druhej extrem ja ma ted nahoře 18kg a jsem teda teprv v 7mesici.

to je v pořádku,mě taky pořád říkali,že malá je o 10 dní menší,to neznamená,že by se u Tebe malé nedařilo dobře.Mě doktor říkal,že holt nebudu mít 3.50-kilové miminko,ale menší,nebo to potom dožene.Julinka se mě narodila s váhou 3kila o týden dýl.Dnes je jí 6týdnů.Takže se vůbec nestresuj,kdyby se u Tebe malé :girl: nedařilo dobře,poznali by to.Tak klid a tu neschopenku si vezm a odpočívej ať vydržíš 2v1 až do konce. :k: :a:

jeziskotky,vubec se nestresuj,za 1 dr to mohl spatne zmerit,a za 2 vzdy je to +- 14dni takze mas dost velikou toleranci
a tvuj dr te asi neposlal na 3D ultrazvuk protoze ten si zajistujes a hlavne platis sama,takze i podle toho co pises jsi byla poslana na velky ultrazvuk,
a k tomu ze je mala nizko,to bych taky nejak neresila myslim te ti bude stacit odpocinek a magnesko
takze bud v klidu,hod nozky nahoru a pocivej.preji pohodovy zbytek tehu :a:

odnes výsledky z velkého ultrazvuku svému doktorovi a pokud ti neschopenku nenabídne, tak si o ni normálně řekni. Hoď se do klidu a i miminku se bude dařit dobře. Opravdu nemá smysl riskovat život toho mrňouska k vůli práci.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky