Kojení, prdíky... Hrůza!

18.08.2010

Zdravím všechny březňátka i nebřezňátka! Potřebuju poradit a proto předem děkuji za všechny tipy i rady. Problém se svou 5 měs. dcerkou bych situovala tak do minulého týdne, kdy jsme měly menší krizi v kojení. Malá se přes den odmítala přisát, dělala psí kusy, řvala, vrtěla se, ale v noci se budila několikrát a sála jako o život. Tak jsem s ní zašla za dr, bohužel měla dovču, ale byla tam sestra. Zvážila malou a mé domněnky se potvrdily - malá vůbec nenabrala. Takže já se okamžitě rozbulela, že jsem neschopná uživit své dítě, a proto jsme jely za laktační poradkyni do nemocnice. Tam mě uklidnili, že malá nemusela nabrat taky proto, že má teď slušný výdej energie (přetáčí se na bříško i zpět a celkově je pořád v pohybu) a v percentilových grafech nijak nezaostává. Ukázaly jsme tam naše kojení, to sice bylo v pořádku, malá se přicucne, ale vypije málo (i když tam mlíčko je, ale už si nejsem jistá, že dost). Tak nám poradili střídat prsa, pít co nejvíce tekutin i horký nápoj těsně před kojením a popíjet i při kojení, líp se mlíčko spouští. Daly jsme se do boje a malá minulý týden do pátku i do pondělí krásně nabrala - až si myslím, že moc. A zde je kámen úrazu, od té doby vlastně pořádně nekakala. Prdí jako o závod, ty prdíky - musím to napsat - strašně smrdí. A začala zas u kojení bejčit., pte ji ty prdíky asi trápí. Ale naštěstí se s nima dokáže poprat. Je možný, že jí to nadýmá? Cítí se plná? Zkoušela jsem kapky Sab simplex, ale bez úspěchu. Poradíte mi?

Ahoj podle mě je to v naprostém pořádku. Nejprve - jsi šikulka mamko, že jsi se s tím tak poprala. Taky jsem bojovala, ale kojím už 7 měsíc a snad ještě budu :)
Miminko když nekaká nějakou dobu nic se neděje. Malej od tety se pokadil snad po 18 dnech a jakej je to frajer :€): . Prostě mlíčko od tebe všechno spotřebuje. Dala bych si švestky, kompot.......nebo nějakou potravinu co projímá a uvidíš. Až se pos... tak pozor ať nejste doma zapleskaní všichni :€):

ona až se pokajdí, tak to bude mít až na zádech :)
to je jasný, že to smrdí, když týden nekakala... ale mě dr ujišťovala, že když je to do 10 dní, tak je to v pořádku a dokonce, že měla kojence, co nekajdil 21 dní a pak se vykadil úplně v pohodě a byl zdravý a nic mu nechybělo...
zkus si dát švestky (kompot, čerstvé, šťávu apod.), ty by ji měly prohnat - klidně na 5 měsících jí tu šťávičku můžeš dát na lžičku :) a půjde to hned :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka