Nespavost

05.08.2010

Ahojky holky, prosím o radu, už jsem zoufalá, mám 7 měsíční dcerku, která již 14 dní v noci nechce spát, teda spí, ale co hodinku se budí pláče a když si jde v půl jedenácté lehnout tak v šest vstává úplně. Jen přijdu k postýlce dám napít čaje, nasadím dudlík a zase spí, ale někdy jestě dlouho pláče, nevím už co mám dělat během dne toho tak moc nenaspí takže jsem vyřízená. Zkouším vše a nic nepomáhá, ani změna režimu, dala jsem i kapičky proti bolesti, protože jsem si na zaátku myslela, že jsou to zoubky. Nevíte jak na to?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, my s tím bojovali hodně dlouho. V půl roce jsme zakoupili homeopatika Sedalia, která jsme dávali na noc. Zároven jsme aplikovali metodu kontrolovaného pláče, tzn., když se mimi probudí, a pláče, nevyndavat z postýlky, pohladit, přikrýt, dát napít nebo mlíčko, odejít. první noc chodit každou minutu pláče, další den intervaly mezi jednotlivými návštěvami prodlužovat. za čas zjistí, že pláčem si nepomůže, že nebude žádné chování a hraní. trvalo to tak týden, kdy se to zlepšilo. ale bojovali jsme s tím asi do roka, ale je fakt, že po nějaké době už takhle kvičel tak 2-3x za noc a stačilo už jen přijít, dát napít apod. a byl klid. zkus to a hlavně vydrž, když malá zjistí, že se nechováš tak, jak je zvyklá, zřejmě bude dostávat hysterické záchvaty, alespon to u nás tak bylo. Ale za týden by se to mělo upravit. držím palce :)

přečti si tuhle knížku nám taky pomohla, vysvětluje příčiny špatného spaní. že i dospělý se vlastně téměř probudí cca 6x za noc ale podvědomě zjistí, že je vše v pořádku a spí dál. mimi zvyklé usínat např u prsu zjistí že nic není v pořádku, probudí se zcela = pláč.
je to podobné estivilovi, ale bere v potaz různé reakce dítěte. estivil říká, chodit každých 7 minut, uklidnit dítě a zas na 7 min odejít. danielka na mou přítomnost reagovala ještě větším řevem, chtěla si to prso vyřvat, takže jsem chodila pomalu každou minutu, řekla vždy "nic se neděje, maminka je tady jen se musíš naučit usínat sama" a odešla i když ječela. ani na poprvé, to netrvalo déle jak 30min.
zavedli jsem nejprve pravidlenost přes den a pak i večer. prospí celou noc, ani čajík nic.
http://www.gleissnerova.cz/o_spanku.pdf
držím palečky a´t taky pomůže :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka