Bezplenková komunikační metoda

03.08.2010

Praktikujete některá bezplenkovou komunikační metodu? Vím, že jste o tom některé mluvily, ale popravdě si to neumím vůbec představit. Byla jsem o víkendu na jedné akci a tam jedna maminka držela miminko nad květináčem a čekala, až se vyčůrá nebo vykaká, já nevím. Držela ho tak jako když chtějí maminky nechat vyčůrat holčičky a drží je v náručí za nohy. Tohle bylo ale úplně malinkaté miminko, snad 2měsíční. tak jsem si vzpomněla a chci se zeptat, jestli to některé z vás jde? Na čůrání si myslím, že opravdu nejde zareagovat, myslím, že se u toho náš Péťa ani nijak netváří, že o tom snad ani neví, že čůrá. U kakání by se to možná vychytat dalo, ale fakt si neumím představit jak ho pořád pozorovat, jestli už a když už,t ak honem svléknout a nad nočním. Zkrátka mi přijde jednodušší mu radši přeprat pokakanou plínku než tyhle extempóre :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Opruzeniny co to je? Ty jsme meli jednou malicko protoze tata spatne roztiral kremik ze zacatku ale tatovi jsme vyhubovali a zadne pupinky, potnicky proste nic nas netrapi :-) Ono staci ty miminka opravdu vnimat a sledovat je a ono zase tech pocitu a potreb zatim tolik nemaji je to porad dokolecka :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak já ne malém nepoznám, kdy chce kadit :-) on totiž kadí vždy, když je v místnosti sám! :-) prostě chce mít asi soukromí...teď cca od toho půl roku už u toho ani netlačí tak, že by jsem to slyšela do vedlejší místnosti, takže to jeho překvapení pak akorát tak cítím :-D Lucka

In reply to by LucinkaPusinka

Tak to je pekny :-) Asi nechce obtezovat okoli :-D Nase Klarus nikdy netlacila jako nektere deti ze by byla uplne ruda hekala u toho jak o zivot ale proste mam asi nejaky kakaci smysl :-D a ono u tahle vetsich deti, nam je teda 5m mam pocit ze uz je to hodne pravidelne, takze kaka bud rano nebo po kojeni v poledne..

Ahojky... no je to zajímavá metoda, pro nás teda absolutně nepraktikovatelná :€): myslím si, že někteří to už přehání, my bychom chodili pořád pročůraní.... :€Ss€: hodně dávám Davida přes den větrat bez plíny, je jen na podložce a plínu má pod sebou a nikdy neodhadnu, kdy bude čůrat.... :n: to se nedá.... dokonce ani to kakání moc odhadnut nejde... někdy tlačí a vyjde jen prdík, z toho vůbec netlačí, neprdí a pak ho rozbalím a má nálož... :€z€: takže proti gustu... ale myslím si, že je to jak říkáš ty... stokrát lepší vyprat pokakanou plínu, než dělat takový extempóre...

Ahojky, já jsem se o toto docela zajímala, a párkrát to i zkoušela a mě se teda zadařilo. Já na Jirkovi docela poznám kdy bude čurat a někdy se to dá i předvídat, např. po probuzení nebo po kojení a takové ty akce, tak jsem ho vzala, rozbalila a říkala čury čury a on se takhle párkrát vyčural, ale to jsem ho pořád hlídala celý den a bylo to dost náročný, tak sem se na to vykašlala. Ale můžu říct, že mi přišlo, že rozumí tomu, co má dělat. Ale do teď když vím, že čurá, to on si zatlačí trochu nebo se u toho tak nějak tváří, tak mu říkám čury čury pořád a říkám si, že třeba tomu bude rozumnět a třeba se naučí dřív na nočník ... ale nevím no :) to první dítě je někdy takový pokusný :s:

Teda tak tohle slyším poprvé a ani bych si to nedokázala představit, že tohle praktikuji doma :s:
Možná v létě na dvorku na chalupě, kdy máme plínu dole a mrskáme se na podložce jen tak...a to stejně počůráme okolí :)
Ale v dnešní době se s dětmi dělají takové věci co dříve nebyli, že se jeden nestačí divit.
Neslyšela jsi o znakování s batolaty? Viděla jsem letáček s nabídkou tohoto kurzu v jednom mateřském centru, tak by mě zajímalo, jestli je to dobrá věc a jestli se opravdu s těmi mimísky dá nějak takhle komunikovat.

Jo četla jsem o tom, ale nedovedu si to představit, sice když mám malého na pultě rozbaleného, tak na něm celkem někdy poznám, že chce čůrat a už se kreju, ale někdy čůrá z ničeho nic a jsem od hlavy až k patě slitá :) ! kajdění to jde poznat líp... ale představa, že bych musela pořád u malého sedět a pozorovat ho,kdy teda něco vyplodí! no nedovedu si to představit... ale prý když je to mimčo pak větší, jde ho naučit nějaký signál jakože chce čůrat nebo kajdit...

Tak to teda cubrnim :jawdrop: nedovedu si to vubec predstavit v praxi :00: presne jak rikas curani to fakt nevychytam curame porad a nijak se netvarime,ale to kajdeni by se vychytat teda dalo,vzdy je u toho tak...vazny :s: :€Ss€: :€Ss€: :€Ss€: :€Ss€:

tak to slyším prvně :-) u našeho malého by to taky nešlo - sice kadění poznám, protože když tlačí - tak to slyším i do vedlejší místnosti - ale i tak bych to určo nestihla a u čurání - to vidím, že má občas takový blažený výraz - tak bych řekl - že zrovna čurá... jinak teda navíc ještě lítat někde s polonahou prdelkou - díky pěkně :-) L.

No tak to tu maminu obdivuji.Neumím si představit,že bych to paktikovala,když mám děti dvě - to bych taky nic jiného nedělala.U jednoho mimča to jde vypozorovat si myslím.Kakání určitě - to jsem schopná poznat sca půlminutky - minutu před kajděním a čůrání bych poznala tak 10-15s před luláním - Nela se jakoby zarazí a v očích má jakous úlevu či co. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky