očkováni proti neštovicím

01.08.2010

Ahoj holky u dr.mě bylo nabídnuto očkování proti neštovicím jedna dávka za 1500kč a jsou 3.Pořád se rozmýšlím jestli do toho jít nebo ne.Vůbec nevím.Jsme zařazeni v jedné studii a malá už po druhé chodí na další dávky hexa,pneumokok a meningokok.Tak by to byl velkej záhul kdybych do ní rvala další.

Kliknutím vložíte smajlíky:

jsme očkovaný Priorixem tetra - obsahuje i neštovice, stojí 1500Kč a dávky jsou dvě.Jako malá jsem měla pásový opar(ten může dostat jen ten, kdo prodělal neštovice a průběh je mnohem těžší než neštovice) - to byl hlavní důvod.Navíc třeba v Rakousku se proti neštovicím očkuje plošně, tak myslím, že je to otázka času, kdy to tak bude i u nás.Podle naší doktorky není pravda, že to nadměrně zatěžuje organismus, je prý jedno jestli se očkují jenom zarděnky, příušnice, spalničky nebo k tomu ještě neštovice, hlavní rozdíl jsou hlavně ty finance, není to malá částka.

Já malýho nechám očkovat tim tetra priorixem. Holka je dostala když jí bylo přesně 18 měsíců a měla hrozný průběh, celý týden měla vysoký teploty, pupínky měla uplně všude a šíleně jí to svědilo takže pořád jenom plakala, začla se mi znovu počůrávat, to už byla od 16 měsíce uplně bez plínky, a ještě měsíc po neštovicích to nebyla ona. Vždycky to byla děsnej čertík a potom se fakt ještě měsíc nezasmála, nevyšla mi třeba ani schody. No fakt hrůza, to sem litovala že sem jí nenechala očkovat. No a kolik jí zbylo jizev po těle.

My teda očkovat necháme...Muž je neměl, já jo a mám ppo nich jizvy do dneška. Takže sice to život neohrožuje, ale když to jde se jim vyhnou či zmírnit průběh tak proč né.

já také nenechám očkovat malého proti neštovicím, první syn nebyl očkovanej neštovice dostal v 7letech a ikdyž vypadla hrozivě tak se snimi popral dobře :one:

Ahoj, já nechala malého teď očkovat Priorixem Tetra, což je očkování proti zarděnkám, spalničkám, příušnicím a právě neštovicím. Jsou to celkem dvě dávky. Vím, že spoustu maminek je proti očkování, ale čekáme miminko a nerada bych, aby malej třeba přinesl z kolektivu neštovice k mimču. Rozhodnutí je ale samozřejmě na Tobě. Když toho máte tolik, asi bych to víc zvažovala....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj já jsem si právě taky říkala že tím si projde většina dětí tak že by to bylo asi zbytečný.Chtěla jsem znát názor co ostatní maminky na to.Ta cena je opravdu děsná.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka