Nemoc a nejezení -pomoc - 10m

30.07.2010

Malá je nemocná-vlastně už nemoc končí,má jen mírně zvýšenou teplotu a totální nechuť k jídlu (mám také podezření na zoubky),ale co mě děsí, že do ni nemůžu narvat nic - v noci a ráno vypije celkem cca 300ml Nutrilonu, na dopolední svačinku ji vyloženě vnutím 40ml ov.přesnídávky, na oběd snědla jen 10ml!!! masozelniny ( a to jsem měla už nachystané dvě jídla-jedno svoje,jedno kupované),nakonec po 45 min. snažení jsem svolila na křupky a sušenky (křupek snědla tak 3 a 1 sušenku), přes den vypije jen 150ml čaje, odpolední přesnídavku snědla jen 3 lžičky (snažila jsem se ji dát pak za hodinu,pořád jsem to zkoušela a nic) a na večeři jsem byla ráda, že vypila kašičku, jenže tu za 1 hodinu totálně vyblila, tak to bylo i včera a předevčírem. Jsem z toho dost nešťastná.Poradíte?????V pondělí jdu k doktorce. JInak holčička si už hraje a spinká o něco lépe než normálně, stolici má každý den,ale už ne tak hodně jako vždycky. Normálně, když nebyla nemocná snědla na dávku tak 100ml. Každé kilo máme vybojované a teď tohle. V 10m vážila 7,75 měřila 75cm a bojím se, že teď bude mít tak 7kg,radši ji ani nedávám na váhu:-(

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj.Tak jak jste na tom? Ještě mne napadlo,udělat větší odstup v tom jídle třeba 4hodiny.A jinak třeba ovoce moje malá moc v přesnídávkách nejí,ale dávám jí do ruky banán nebo jablko.

In reply to by yvka

Děkuji,že se ptáš. Kdybych ji dala ovoce do ruky, tak by to moc uspěch nemělo, vím, že jsem to jednou zkoušela, ale zkusím to znovu (mohlo se to změnit). Zase ve 24:00 vypila 150ml Nutrilonu, 6:30- 150ml Nutroše, a v 11:00-70ml Nutrilonu (vlastně po 4,5hod. dřív se to nedalo,nic jiného nechtěla), bojím se oběda:-(,včera touhle dobou měla jen 300ml Nutrilonu - takže se to mírně zlepšuje. Budu ji raději znovu učit na mlíčko a pak zase přecházet na zeleninu, pak přidám maso, pak ovoce, kaši mi jí- plán mám vymyšlený-jen,aby se to podařilo. Včera večer byl také úspěch, nevyzvracela mi kaši - dala jsem ji míň ne 200ml,ale 120ml,protože celý den moc nejedla,aby ji nebolelo bříško, hodinu jsem ji nosila, aby se ji to nevracelo do krčku (mám už šílené nápady).Mírně se to zlepšilo (odťukávám).

In reply to by Martens a Majda

No tak vidíš. A co to ovoce do ruky? Já dávám jablko,ale zpočátku se dusila - ted už když ukousne větší kus tak ho vyplivne.No a ted jí hrozně chutná banán.nakrájím na proužky.Hlavně jí to baví rozmatlat po stolečku :-))

ahojda, koukám, že jsme na tom podobně, malej měl na 10měsících 7.920g a 74cm. Asi před 3 týdny měl šestou nemoc, párkrát do toho i zvracel a od té doby nechtěl jíst. Masozeleninu vůbec, max. 2 lžičky, ovoce a kaše to jo,ale taky tomu moc nedal. Zkoušela jsem vařit doma, holky mi tady radily a řeknu ti, že jediný co pomohlo byl čas. Teprve až tak před týdnem se pořádně rozjedl. Asi prostě po těch teplotkách nemají chuť k jídlu, tak nabízej a uvidíš. Ale myslí, že časem to přejde a začne zase baštit tak jak má :)

In reply to by myšička1

No tak sedím tu u netu a fakt mám slzy na krajíčku - večer ve 24:00 mi vypila 150, v 7:30 150ml UM, a pak jsem ji chtěla dát napít a najíst v 10 a to nic nechtěla. Jsem si řekla, že ji dám v 11 (včera mi v 11 snědla 40ml), nechtěla, zkoušela jsem sladký jogurt,přesnídávku s banánem, mlíčko,čaj nevzala si a nevypila ani kapku.Pak viděla mamču jíst pudink, tak jsem ji šla koupit speciální dětský, snědla ho celý a hned na to ho vyblila. Teď pusinka spí a je hroozně bledá,spí víc než normálně. Když ji dám na zem,tak se i usmívá,hraje,teplotu nemá, ale má šílenou rýmu a prostě nejí.Uvažuji,že s ní dneska zajedu na pohotovost,mám strach z dehydratace. Jak dlouho nebo kolik ti jedlo a pilo dítě-když bylo nemocné???Byla jsi s ním na pohotovosti.

In reply to by Martens a Majda

no, on měl hodně vysoké teploty, kolem 40, jednou i 40.5 a bylo to zrovna v době těch šílených veder, takže chuť k jídlu neměl žádnou, což se mu vůbec nedivím. Já kojím, takže netuším, kolik vypil, ale kojila jsem často, on se u toho i uklidňoval. Nejedl vůbec ty 4 dny a pak postupně začal, ale rozjedl se opravdu až tak před týdnem. Na pohotovosti jsem nebyla, den předtím jsem byla u dr. a krev i moč měl v pořádku, tak jsem jen srážela teplotku. Hele, jestli má rýmu, tak ta chuť k jídlu je taky dost omezená, to už tady nějaké maminky psaly. S tou dehydratací nevím, je to možné. Tak si tam zavolej a zeptej se co dělat, za to nic nedáš

Ahoj.Toto jsem tady taky řešila asi před měsícem.Malá nejedla ani,když jí klesly teploty.Taky bojujeme s každým kilem v 10měs 8kg.Měla šestou nemoc.Než se rozjedla trvalo asi 3 týdny.Poprvé mi snědla,když jsem udělala "bramborovou kaši" - s UM,k tomu kuřecí,potom jsem začala každý den vařit něco jiného a rozjedla se.

In reply to by yvka

A kolik Ti třeba přes den snědla a vypila, než se ti znovu rozjedla? My jsme vždycky byly zvyklí na dávku 100ml a ted mi sní na oběd 10ml:-((((, na dopolední svačinku jen 40ml a nic do ni nemůžu narvat ani pití, odpoledne nechce vůbec papat a večer vypije kaši, kterou za hodinu vyzvrací. Má hustou rýmu.Možná je to tím,že je zahleněná:-(

In reply to by yvka

Tak asi fakt budu muset začínat zase od nuly,jak psala dole Dejmalka. To je strašné, už tak mě všichni pořád deptali, že malá je bledá, že málo váží... :r: Jak se pozná šestá nemoc???? Může ji chytit třeba i 6letá neteř?

Tak my tedy nezvraceli, jen kadili, ale Dr. mi taky říkala, že hlavně hodně pít. Jídlo se pak dožene...My máme slečnu, která pít nechce, takže já zase najela na kojení během dne...Snaž se do ní dostat, co jde - asi bych taky spíš volila nějakou dietní stravu - třeba rýži a pod. Ségra mi ještě říkala, že mám malou zkoušet "štípat" do boku, jestli není dehydratovaná - když zmáčkneš trošku kůžičku a špatně se vrací, tak je třeba dát rehydratační roztok. Možná by ti to někdo vysvětlil líp, já s tím zatím zkušenost nemám - a doufám, že mít ani nebudu. Kéž by byly ty děti pořád zdravé, že? Tak se brzy uzdravte :a:

nás ppotkala právě na 10ti měsícíh blicí viroza. na doporučení lékaře jsem cca 14dní zas jenom kojila (mlíko se blije snáz než mrkev- to jsem měla strach že se udusí...)
no a pak jsme zrychleně zavedli všechyn tři chody co už jsem měli zavedeny. A to byla ta chyba. kaši dobrý, ovoce skoro taky, ale masozeleninu s bídou 3 lžičky. Tečd vím že bych začla zas úplně od nuly, nejdřív zeleninou až by se dostala na celou dávku tak pak teprv ovoce a kaši.
Zeleninu mi začala jíst až za 3 měsíce. Ale souviselo to s píš s věkem. že si uvědomila jídlo, a jedla s námi u jednoho stolu a chtěla prostě to co mi, a asi jí i došlo, žeto zažene ten nepříjemný pocit v žaludku nebo co...
takže dávej nutrilon ten dodá tělu popřebné a smiř se s tím, že to bude nějakou dobu trvat...hlavně aby pila, jíst nemusí. to platí při horečkách trojnásob.
pevné nervy přeju a at jste brzy zdraví :a:

In reply to by Dejmalka

Děkuju Dejmalko. Já už dávno nekojím, takže své ji dát nemůžu a UM mi místo příkrmu odmítá - taky máme nějakou virozu - začlo to hnisáním očiček,pak rýmka,vysoká teplota a teď to zvracení:-(((( Kdyby aspoň to UM chtěla.:-(((,jak píšeš, ani cucnout, pořád vyhazuje dudlík,přitom už máme 8 zubu, takže by ji sání z flašky přece bolet nemuselo, kdyby ji rostly špičáky. :?

In reply to by Dejmalka

Zkusím to, každá rada dobrá.Děkuji.Teď se ji budu snažit dát zase mlíko. Blila mi před hodinou, jedla v 19:00, tak doufám, že si něco cucne:-(.Dobrou noc :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka