Kontrola u doktora - hubneme, aneb připadám si jako krkavčí a neschopná matka... :-(((((

28.07.2010

Ahojky mamulenky, tak vás zdravím po náročném dni :a: ,

byli jsme s Davídkem v poradně a na očku.... tákže očkování v pohodě, malý měl teď večer trošku teplotu, ale ne nijak výraznou, tak jsme dnes nesráželi, uvidíme co zítra... a máme za sebou druhou dávku, při které skoro ani nebreknul, což je paráda.... :one: ten zbytek poradny děs běs.... jen jsme ho dali na váhu, šup a bylo zle :|€|: malý nepřibral ani gram, naopak ještě 40 gramů zhubnul.... :\\: a nevíme s doktorkou vůbec proč... protože jinak vyrostl o 2 cm a měří 67 cm a prospívá dobře, vypadá prý jako normální zdravé dítě..... no a jakmile jsem popsala naše problémy s uřvánkem a špatné nálady a špatné spaní, hned to bylo paní doktorce jasné... mrkla do pusinky, zuby prý se vůbec nechystají.... :jawdrop: dásnička ho prý mohou svědit, je dobře, že masírujeme, v případě potřeby mažeme gelem, ale prý ještě nějaký ten týden mít zub nebudeme ani omylem..... no a zhubnutí, takže mlíčko od mámy asi nestačí.... :$}: :n: :\\: :\\: :\\: holky, já mám slzy na krajíčku, jaká jsem neschopná matka, asi bych měla Davídka vrátit nebo co, protože jsem neschopná, že ani nepoznám, že má hladíka a už mu mlíčko ode mě nestačí..... :\\: takže musíme tento týden zkoušet kaši a po kojení ještě UM, abychom zjistili, jestli příští týden bude mít váhový přírůstek, pokud ano, je to v pohodě, pokud ne, tak bychom museli dělat testy z krve a moči..... holky já si fakt připadám děsně... Davídkovi jsem dnes dala kašičku připravenou z HA mlíčka a baštil jak najatej, ode mě si pak cucnul na žížu a usnul spokojeně jako andílek, dokonce úplně bez křiku, takže paní doktorka to asi odhadla úplně správně..... já jsem fakt hrozná..... jinak je všechno ok, pochválila nás i za zavedení příkrmů a máme pokračovat a příští týden budeme kontrolovat tu váhu....jinak jsme už byli vybírat větší autosedačku, protože jsou dost dlouhé objednací lhůty, měla jsem vybranou Maxi Cosi a když jsem ji uviděla naživo tak děs běs, takže jdeme do BeSafe Izi Comfort X3, která nás naprosto uchvátila :one: takže máme asi vítěze a budeme v srpnu objednávat a v září už by měla být nachystaná.... Davídek v ní seděl a naprostá spokojenost, jde polohovat a je prostě úúúúúžasná :€): tak aspoň nějaká radost... mějte se krásně holky, já se jdu prospat, jestli vůbec usnu dneska.... papa :a: :h:

Lulu,co blázníš,proč bys měla být špatná maminka?Zažeň tyhle chmury :) .U prcků těžko poznáš,proč se chovají,jak se chovají,když ti to ještě nejsou schopný říct.Já bych taky,to co popisuješ,přikládala k zubům a to mám třetí dítě.Davídka jsi určitě netrápila,to pusť z hlavy :w: .Uvidíš,že teď začne papkat a zase hezky poroste a dožene to.Vždyť na fotkách,které sem dáváš,je to kus chlapáka,tak určitě zase tak nestrádal :) .Já musela začít dokrovat už před měsícem,malej se taky pleskal na mrtvém bodě,měl 5,40kg a nahoru šel po deku za týden,no byl to takový chcípáček :s: .Dneska má 7kg,je pěknej,ale ne tlustej,mám z něj radost,jak papká.Kojíme jen v noci a jde to.Taky jsem z toho byla špatná,že ho neuživim,ale někdy to prostě nejde.Tak hlavu vzhůru,všechno bude zase dobrý a Davídek poroste jako z vody.Mějte se krásně,pa,pa :a:

Lulu neblbni!! Ty a neschopná matka?? Tak to těžko..Víš co..myslím že všechny tápeme..Přece jen jsme prvorodičky a ty miminka nám nedokážou říct co je trápí...Od toho se chodí na kontroly k doktorce, aby mimi vážila a prohlédla a řekla co a jak..To že malý trochl zhubl...no a co..Zase třeba porůstl, tak tělo tolik nestíhá přibírat..Nevím..mám pocit, že tu váhu všichni zbytečně řeší..Samo že není dobré, když mimčo bude hubnout, ale když je to jednou a ještě navíc už i přikrmuješ a bobek je jinak zdravý, tak myslím se zbytečně stresuješ..Ikdyž ono se radí dobře :s: .., ale sama vím, že já taky vše moc řeším a pořád si myslím, jak jsem neschopná matka :s: ...Tak se Lulu nestresuj..je to asi normální a "neschopné" jsme asi někdy všechny tady. Posílám pusu Davčovi na pupíšek :a:

Simi ty jsi ale trdlo, zbytečně se neobviňuj :) !!hlavní je že jste přišli na důvod a už máš doma zase andílka :) !!!tak ať krásně prspíváte dál!!! papa

Lulu neblazni co to ctu jaka neschopna matka????????????!!!!!!!!!Nesmis to tak brat to te nemohlo napadnout,hele ale my uz dneska taky davame kasi a dokojila jsem a pohoda taky sme meli hlad :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Vubec si z toho nedelej hlavu jako ja zase vcera perlila u nasi dr uplne jsem se tm zesypala,nevim zda si cetla muj vcerejsi prispevek,ale to me dost trapilo a pak mi navic zjistili streptokoka a ma dr me hnala k Samovo dr at mu taky radsi udela testy zda to nema tak jsme tam s manzou jeli a jeho dr si tukala na celo co hystrcim ze pokud nema teplotku ze zadny vyter neni treba a ze krk ma ruzovoucky a ze ikdyby ho take mel ze se s tim telo popere a ze tak si vyvari imunitu takze s ni souhlasil i manza..asi na tom neco bude,teda jenze pak dr zacla ryt do me ze jsem nejaka vycucla a at vic odpocivam a at tolik synka nehlidam ze je bacilu habadej a proste jsem byla za prehnane starostlivou mamu no a do toho ten muj manza a rozbulela jsem se jako mala :00: je toho na nas nekdy fakt moc vid

Lu, jsem si precetla tvuj blog i trosicku zpatky a popisujes uplne nasí novou situaci..takze asi mame taky hlad, ale ja mu skousela dat na vecer kasi a nechce a na obed mi treba brambor taky nechtel...je nam 5. mesicu a kousek...musim ho dnes zvazit, jestli pribira...
Ja taky myslela, ze jsou to zuby, tak ted fakt nevim, skusim jeste koupit tu prvni lzicku mrkve a zitra mu to dam...
A nejsi spatna matka, jenom jim nekdy nerozumime...uz aby aspon odpovidali na otazku ano ne.

In reply to by xenia

ahojky, no právě, kdyby dokázali ti naši broučci říct: "mámo mám hlad" hned by to bylo o něčem jiném že? ale to bohužel neumí :( jinak teda, my jsme s příkrmama začínali tak, že jsem koupila od Hami první lžičku mrkev a pak brokolici, papal to krásně, takže jsme začali doma vařit.... teď baštíme zeleninku doma vařenou :one: pěkně smíchanou se lžičkou olivového oleje a je to super... někdy toho taky nesní moc (třeba jako dnes, protože má horečku od očkůvky), ale někdy se nafutruje až to hezký není :€): jo a tu kaši, mě doktorka říkala, že kdyby to nechtěl mermomocí ze lžičky, tak ji udělat hoooodně tekutou a zkusit z flašky.... :one: tak hodně štěstí, ať brzy přijdete na to, co vás trápí a bude zase líp :€s€:

Ahojky Lulu, urcite nejsi neschopna matka ;) Jen Te to proste nenapadlo. No 6. mesicu a chlap tak mu Tve mlicko nestaci. Cheri taky je naka neklidna a 10 ji bude 5 mesicu. Vcera jsem ji dala 110 kase do flasky a vypila to jedna basen, myslim, ze taky uz je cas zacit s prikrmy a mlickem. Tak uvidime 6 jdeme k mudr tak jsem zvedava.
Neboj ted uz vis, ze ma hlad tak bude dobre. :a: :a:

In reply to by alexandra.aa

ahojky, no nenapadlo no.... :( teď už budu chytřejší..... kašička mu jede, akorát já nedávám do flašky, ale rovnou na lžičku, je to prý tak lepší...... ale jestli kupuješ takový ty tekutý kaše tak to jo... klasická by se ale měla pokud možno na lžičku.... :one: uvidíme, přes koleno to nelámu, snažím se co to jde, abych ho mohla aspoň dopoledne a odpoledne kojit... jinak dáváme obídek, večer kaši, baští krásně zeleninku, takže budu odpolko dávat i ovoce.... hold máme už velký dětičky, tak co bychom chtěli že? :€): opatrujte se a princezně posíláme pusinku.... :h:

Ahoj Lulu tak to jsi mě dostala... my totiž máme stejné problémy jako vy už asi 2 týdny je tedy v noci spinká pěkně - cca 6-7hod v kuse a pak se napapá a chrupe ještě 2-3hodky ale přes den stejně jako vy, nevrlý, někdy mi začne plakat i při kojení :-( máme jít na kontrolu až za 11 dní a to tam ještě nebude naše úžasná dr. ale záskok :-o takže já ji asi radši zítra zavolám...... bude nám za 2 dny 5 měsíců tak uvidíme..... ale díky za tvůj příspěvek protože už jsem si několikrát říkala že Dr. zavolám a půjdeme se ukázat a pak jsem si řekla že to do toho 9.8. vydržíme.... tak teď radši zavolám.... :a:

In reply to by Jajisek

ahojky... no tý jo, mě to vůbec nenapadlo.... mě taky malej spinkal krásně, když usnul po hysterickým řevu, tak spal, až poslední asi týden se začal budit na jídlo už kolem 2 v noci a ani tehdy mě to nenapadlo :jawdrop: hold jsem blbka no.... buď si zkus zavolat doktorce nebo to udělej tak, jak to radila doktorka mě... prý se to pozná tak, že když ho nakojíš a dáš mu ještě flašku s UM a vezme si ještě to UM, tak je hladnej a tvoje mlíčko nestačí... když si UM už nevezme, tak to může být spurt nebo něco jinýho... tak se držte a hlavně na to přijděte brzy ať se netrápíte jako my....

AHoj Lulu, z toho si nic nedělej, určitě nejsi neschopná máma, hlavně že jste na to přišly a neboj určitě už bude jenom líp, všechno se upraví a malej už bude jen nabírat, budem na vás myslet a držet pěstičky :-). Je fajn, že jste očkování přežily dobře. Zdraví Vás a myslíme na Vás :-)

Lulu, vůbec nejsi neschopná matka :n: Ono to je s těma mimčama těžký, když si neřeknou co je trápí :$$: Hlavní je, že mu kašička chutná :one: Uvidíš, všechno bude v pohodě, vždyť je to kluk jako buk :c:

Ahoj Lulu, nebud z toho smutna a rozhodne nejsi krkavci matka! Hold nejsme vsevedi, od toho jsou ty navstevy u dr. aby kdyz tak rekla a poradila kdyz je neco spatne...ja myslim, ze je super, ze jsi vydrzela krasne kojit celych 6 mesicu, co by za to jine maminky daly...ted uz bude zase dobre a Davidek bude zase pribirat, neboj ;)

In reply to by Verunka80

Veru díky moc za povzbuzení :h: jj, dneska už to vidím jinak.... včera to byl prostě šok... vydržela jsem 6 měsíců a vydržím i dál... s příkrmama a kaší to půjde krásně... aspoň ráno na snídani a odpoledne na svačinku Davídek moje mlíčko dostane... :$}: a když by to nešlo ani tak, tak jsou kvalitní UM, svět se nezboří že jo..... díky moc :€s€:

Ahoj Simčo,
a to by mě teda nenapadlo, že Davča má hlad ... hlavně, že už víte a jste zase o kousek zkušenější, že...tak už se tím netrap, chlapák Davča určitě teď pěkně přibere, věřím tomu, že to nebude nic jiného. A Davídek už snad bude zase spokojený a šikulka, že ani neplakal u včeličky!! Posíláme pozdravy :a:

A to ti brečel po každém kojení nebo jen večer. Taky plně kojím, budou nám co nevidět 4 měsíce a řeším to stejné, jak poznám, pokud nejdu k doktorce do poradny a nezváží nás, že mu to zatím stačí. Jí po 4 hodinách, když jsou horka tak po 2.

In reply to by koka

ahojky.... no náš David byl od narození hrozný pohodář, pláč jsem u něho nepoznala... od druhého měsíce si usínal krásně sám v postýlce a spal celou noc... a teď poslední 3 týdny byl fakt na zabití, pořád kňoural,nic ho nebavilo, prso by mi utrhl málem, jedl teda co 3 hodiny, ale to jen proto, že jsem ho častěji nepřiložila... :( prostě mě to nenapadlo.... u toho občas šílený hysteráky během dne a pak hlavně před spaním a začal se i v noci znovu budit.... takže asi tak... mě doktorka řekla, že nejlíp to poznáš tak, když ho nakojíš a zkusíš mu dát ještě flašku s UM... když si ho vezme, tak má ještě hlad a tvoje mlíčko nestačí, když ho odmítne, tak stačí kojení a hlady to není.... :n:

Ahoj Simí,tak hlavně,že se na to přišlo - jsi prvomatka,tak se neobviňuj!Davídek je prostě velký jedlík a tak se už potřebuje nabaštit jako pořádné chlapisko. :) Tak ať mu šmakuje prďolkovi.Já uvidím váhu příští týden a taky mám už trochu pochyby zda to moje mléko Neli stačí ... uvidíme a kdyžtak taky najedem na kašičku atd. - nedá se nic dělat.Hlavně ať jsou prckové napapaný a spokojený. :k: :a:

In reply to by Lyret

ahojky Lyret, děkuju moc za podporu :h: hold minule mi doktorka řekla kaši ne, je moc kalorická a vy krásně přibíráte a najednou kaši jo, zhubli jste... :€): je to boj, ale já se budu snažit kojit co nejdéle, hold jen přikrmíme.... díky moc jste zlatý holky... :€s€:

Lulu nebuď smutná ;) nám mlíčko taky přestalo stačit a ve 4. měsíci došlo úplně :( malá měla takovej hlad, že jí ani nevadilo, že dostala flašku místo prsa ;) ted už krásně papáme ze lžičky... mimi má 9kg a 74cm, od 4. měsíců spinkáme krásně celou noc ;) a když vidím jak holky po 8mi měsících kojení bojují s příkrmama, nedej bože když jim mlíko mizí teď a dítě odmítá flašku....
a buď ráda za plný kojení ty 4 měsíce, jiný mámy nemohly ani to ;)
Hlavně, že se Davča spraví a bude v pořádku - TO JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ;)

In reply to by mabis

ahojky Mabis.... tý jo, takže podobný problém... no nám už bude 6 měsíců, který jsme teda bez týdne celý prokojili, takže jsem šťastná jak blecha, začali jsme s příkrmama asi před 3 týdnama a super, malý papá krásně ze lžičky, takže spokojenost velká... teď hold jen nasadím kaše, aby se pořádně natucnul a hold po kojení musím zkusit dát ještě UM, to se nedá nic dělat... mě včera fakt dostalo to, že jsem nepoznala, že má hlad.... :( a díky moc za podporu :€s€:

In reply to by lulubar

já si myslím, že jak začneš dávat příkrmy tak bude tvoje mlíko stačit ;) (já bych tu UM možná ještě nedala, pokud dáš v poledne zeleninku a večer mléčnou kaši mohlo by to tvoje mlíčko stačit)
hele mě malá taky dva dny řvala ;) poznala jsem to až podle toho, že nekakala a začalo jí kručet v bříšku.... pak jsem běhala po baráku a sháněla jestli někdo nemá Nutrilon 1 a malá hystericky ječela :-)))) takže buď v klidu, nejsi v tom sama ;)

In reply to by mabis

Mabis příkrmy už dáváme ;) já teď ten týden do něho mám zkusit rvát i to UM... :one: prý když zjistíme příští týden že krásně přibral, tak budeme moct zase to UM vynechat, doktorka prostě teď potřebuje vidět přírůstek, asi taky aby to trochu dohnal... ;) jinak si taky říkám, že s kaší večer a v poledne se zeleninkou by to moje mlíko mohlo stačit, uvidíme.... fakt díky moc za podporu, člověku to hned zvedne náladu... :€s€:

In reply to by lulubar

já jen aby sis ho flaškou neodstavila ;) spíš zkoušej v tu dobu do dostane zelinu a kaši ještě odsát a i po každým kojení ;)
hele ono mohl být vykaděnej, já zjistila, že stačí, když se pod malou dá trošku jiná plína tak to udělá rozdíl...

In reply to by mabis

Mabis právě, že vykaděnej nebyl, kakal až odpoledne... :( odsát zkouším, ale mlíčka už moc není.... :n: dávám ho k obou prsům, zkoušela jsem po obědě ještě ho i přiložit, aspoň na žížu.... tak si cucnul párkrát..... snad ho neodstavím úplně za těch pár dnů.... dělám co můžu, tak snad to dobře dopadne.... díky moc za rady... :€s€:

Ahojky...
nebuď smutná a netrap se tím zbytečně. Není to žádná smrtelná nemoc, Davídek je prostě kus chlapa a potřebuje papat :hu: buď více nebo se více zasytit a bohužel tvé mlíčko nestačí. Já mám 4.měsíčního klučinu a měli jsme takovou váhovou krizi asi před měsícem a půl. Přibírali jsme týdně jen 70gramů, což se mudr. nelíbilo. Nasadila jsem kojící čaje, přikládala jej častěji k prsu, střídala prsa, nasadila homeopatika a bůhví co ještě - a můžu říct, že po 3. týdnech jsem byla vyřízená, :00: :€[€: vystresovaná, unavená, jedno kojení jsme si protáhli asi na hodinu, takže mi připadalo, že mám prsa furt venku a ani jsme nikam pořádně nechodili - no prostě hotovo a malej byl stejně protivnej, :§) ukňouranej a nespokojenej a ten poslední 3.týden co jsme byli na převážení jsme přibrali 90gr. - no žádná sláva. To jsem mu ještě několikrát po kojení musela přihřát svoje mlíčko, co jsem si ze začátku zamrazila (ještěže tak). No byla jsem nešťastná, :\\: kor když jsem ještě ze všech stran poslouchala řeči o co nejdelším kojení a jak je to hodně propagováno atd atd. Chtěla jsem vydržet co nejdýl, taky mě to hodně mrzí...
Pak jsem to už tedy nemohla vydržet dál a koupila Nutrilon. Dávám jej 2x nebo 3x denně, jinak si odstříkávám své mlíčko dokud jej mám a malej byl spokojenej jak želva. Po týdnu co jsme se byli převážit jsme přibrali 360gr. - holt museli jsme dohnat to, co nám chybělo :€m:
Dnes mi ale přišlo, jakoby už mu tohle mlíčko nestačilo, tak uvidím v pondělí, kdy jdeme na očkování, zeptám se mudr. co dál??? Jestli můžu zkusit dát nějakou tu kašičku nebo zkusit už nějaké příkrmy?? No jsem na to zvědavá,zase z toho budu na větvi :|€|: ale přece nenechám Tomíka brečet hlady.
No je to boj, viď? Už ať si sami přiběhnou pro rohlík :///:
Tak ať se vám daří, ať krásně přibíráte ať vás může paní doktorka pochválit :€s€:
:a: :a:

In reply to by petulina

ahojky.... no mě na tom nejvíc vadí ne to, že už mu moje mlíčko nestačí, to je pochopitelný, to se nedá nic dělat... ale spíš to, že jsem to nepoznala... :( ale vím, že hodně maminek má krizi kolem toho 5-6 měsíce a pak třeba kojí až do roku aspoň ráno... takže já to nevzdávám, kojím co to jde, přikládat budu malého co nejčastěji, třeba i po obídku na zahnání žízně, aby se to trošku rozjelo a nasadila jsem zvýšenou dávku kojícího čaje... ale malej je už od včerejšího večera jako vyměněnej, takže to bylo fakt tím... hold trpěl hlady.... :|€|: díky moc za podporu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka