učení na nočník

28.07.2010

Další dotaz: posazuju malou (1 rok) na nočník od té doby, co začala sedět. Pravidelně po ránu, pak několikrát během dne - většinou po jídle, po spaní, než jdeme ven. Není v tom ale žádná pravidelnost, nenechávám malou celý den bez pleny, protože si ještě sama neukáže (ví, co se tam má udělat a má radost, když se zadaří, ale tím to končí - je ještě malá...).

Přemýšlím, jestli ji nechávat bez pleny skoro celý den a hoooodně prát (prakticky každý čůrání nestihneme a já ji nenechávám úplně holou prdelínu, protože si věčně někam sedá a to mi vadí...) nebo se na to zatím vyprdnout a začít pravidelně nabízet nočník až kolem toho roka a půl. Když se malá počůrá, jdu ji prakticky hned převléknout, což bych ji asi v tom měla chvíli nechat...ale nechci, aby nastydla a mně přijde, že jí to stejně vůbec neva...
Bylo by fajn, kdyby byla minimálně s plenou. Vím, že je to brzy, ale říkám si, že je to třeba i přístupem - tou nepravidleností ji asi spíš matu. Poradíte? Děkuju ;) :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj my začli v 15 měsících (dřív je brzy) a za 2 týdny nemáme plínky, akorát na ven-venku nechce čůrat ale většinou to vydrží až dom, i v noci si řekne, když se mu chce. Vždycky jsem mu ukazovala v plínce třeba hovínko a říkala AA, tam se čůrá,kaká. Tak věděl co to je. Je to nejsnažší pojmenování, který ti dítě řekne samo. Neuč ho dělat LULU nebo jiný slova, co jsou pro složitější, jinak si sam neřekne, protože to neumí říct. Říkej tomu AA. Takže normálně jsem ho nechala chodit nahýho když byly vedra, když ne, měl slipy,trenky. Odělali jsme koberec. Začlo to tak že se počůral na zem. Ukázala jsem mu, že je je to AA a řekla, že se to dělá na nočník a posadila ho tam, když jsem byla rychlá, tak se ještě dočůral na ten nočník a pak strašně chválit. Ríct, že je to fuj, že to musíme utřít a ručičkou ho nechat sáhnout na mokrý trenýrky a říct aa. Hodně vysvětlovat, malej nechápal co to udělal za divný mokro a strašně ho to zajímalo takže poslouchal co mu říkám. Takhle se tak týden počůrával ale čím dál mín do trenek a víc do nočníku, a pak si začal říkal když cítil že se mu chce. Takže jsme se to tak rychle naučili, řekne si AA a vždycky to na ten nočník stihneme. Už tam i kaká, toho se nejdřív bál a tlačil si nejradši někde v koutku potají. Pomohla nám i knížečka s obrázkem kde pejsek udělal loužičku na zem a maminka tam měla zvednutej prst a dělala tytyty a malej pak pořád tomu peskovi říkal tytyty a ukazoval že taky musí na nočník.

Podle mne je to taky hodně brzy .... nemůže vědět, co tam má dělat, neumí ještě ovládat svěrače, takže pokud se jí to povede, je to víceméně náhoda. My taky zkoušíme občas nočník, ale malá na něm nechce být, tak jí nestresuju. A to jí bude 16 měsíců.

ahojky, nám je 15 měsíců a malou sem začala dávat na nočník od roka. A po pravdě šlo ji to hrozně krásně,fakt se pokaždé vyčůrala když sem ji tam posadila,ale je fakt,že si o to sama říct nedokázala,plínu jsem ji samozřejmě nechala normálně přes den.Pak ale jsem to po pravdě nějak zapomínala a dávala ji tam méně a ona tam pak přestala čůrat a nechtěla mi tam sedět,takže mi nezbývalo nic jinýho,než ji tam posadit a zabavit ji, třeba čtením knížky apod.Teď už je to zase lepší,někdy se vyčůrá,někdy né..ale už dokonce než začne dělat ee do plíny tak mi to řekne a někdy když už to udělá,tak ji pak vysvětlím,že příště musí do nočníku :) Myslím,že je to ještě brzy nechávat roční dítě bez plíny,ty si akorát přiděláš víc práce a ona tomu stejnak nerozumí,nebo spíš neumí ještě tak zadržet moč,aby ti to řekla,že ted chce nočník.Takového praní počůraných oblečení si ještě užiješ,až bude víc vnímat co se po ní chce,takže bych to neřešila,ale na nočník bych ji určitě posazovala a nemusí to být pravidelný...jako přesně v tuhle dobu atd.. Třeba 3x denně...a tak..:-)

je to ještě brzy-nechej jí plínečku a nestresuj ji,já malou fdávám na nočník od 8,5 měsíců-po spinkání a teprve teď si začíná říkat o kakání a čurání zvládáme tak na 50% a to bude mít 20 měsíců,koupila jsem taky popolino tréninkové kalhotky a když je teplo běhá nahulatá,ale nehrotím to

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka