Nevíte, jak ulevit miminku při růstu zoubků??? Pomůže panadol?

27.07.2010

Holky,jak mám Kubíkovi ulevit od nateklých dásniček? Celý den pláče a horní dásničky má úplně oteklé... Ani spinkat nevydrží. Zkoušela jsem calgel, ale nepomohlo to!! Myslíte, že mu můžu dát na noc panadol sirup??? Aby se aspoň trošku vyspinkal???

Já myslím, že klidně ten panadol dej, malému se uleví a vyspinká se, nabere síly.
Nám hodně pomáhá přes den kousátko, nebo třeba kůrka chleba, rohlík. Krásně si tím "dře" dásničky.

zkus udělat odvar z hřebíčku.... cca 6-8 hřebíčků jsem zalila trochou vody, nechala vylouhovat a tu vodu jsem klukovi šplýchala do pusy, když měl opary. hřebíček je přírodní anestetikum a snad je i trochu desinfekční. sama to používám, když mě bolí zuby. tu dásničku by to mělo trochu umrtvit ;)

In reply to by vladka87

neslaď to, je to dobrý samo o sobě ;) já mu to lila do lahvičky od vincentky do nosu, má tam takový šikovný rozprašovač. nebo jsem mu taky do toho namočila plínu a strčila mu jí do pusy. ono mu to bylo docela příjemný, takže si plínu ožužlal a vysosal to. ale když do toho třeba namočíš ušenku a pak tím potřeš dásně, tak to bude taky určitě v pohodě. a tím, že jsem mu toho do pusy nelila moc, tak to ani nepolykal....vyplivovat v tý době ještě neuměl, i dr. říkal, že nemá smysl dávat něco na vyplachování takovým prckům (byl mu rok a půl), ale tohle určitě neublíží, když se něco málo spolyká.
no a kolik toho....nevim ti, já to vždycky nechala vylouhovat v mrňavym hrnku na kafe a tak po dni vylila a udělala další.

já normálně dávám nurofen sirup, nenechám malou trpět... sice nechci aby si na to navykla, ale asi ji to boli a sirupek asi zabira...

Jani určitě mu můžeš dát ten Panadol sirup, mě ho taky dr. doporučila. Přes den ty kousací chladítka z ledničky, Calmgel vůbec nezabírá, na noc sirůpek. Dneska se mi prďolka budí po hodina s příšerným pláčem, tak ještě jednou a dám mu ho taky...

určitě můžeš, mě ho doktorka na to doporučila, protože máme už měsíc nateklé dásničky. Zatím to šlo,ale teď je takovej mrzutej, tak dostane vždycky lžičku před spaním a přijde mi klidnější :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka