minianketa-tříkolky a odrážedla.

26.07.2010

1) Není tříkolka, odrážedlo zbytečnost?
2) Jak dlouho T,O jste je využívaly a od kolika měsíců?
3) Co je u výběru tříkolky, odrážedla důležité, co jste 100% využily a co považujete za marketingový tah, který jste nepotřebovaly?
4) Jaký typ T,O jste koupily a jaké nedostatky jste u něho vystopovaly?
(můžete poslat i odkaz, foto)
5) Myslíte že T,O jsou vhodné pro dobrý vývoj dětí?
6) Co vadilo vašemu dítěti na T,O?
Odpovídejte prosím pro tříkolku a odrážedlo zvlášť ve stejném pořadí (tříkolka-první). Vlastně budu ráda, když vůbec odpovíte :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojik,taky se pridam s nasi zkusenosti :)
1)Tříkolku máme s vodicí tyčí od roka,dřív nebylo pěkné počasí Na odrážedlo je ještě malý,to asi až od toho roku a půl,ale to bude zima,takže až ve 2letech
2)já jsem chtěla hlavně ať má vodicí tyč a vepředu oblouček který ho bude držet,protože je na svůj věk maličký
4)máme Arti kočičku i s music boxem -mám ho vyaukcovane za 700,--ale jinak stojí přes tisícovku.nedostatky zatím žádné.je krásná napohled a dobře se mi s ní jezdí
5)jestli jsou dobré pro vývoj nevím,ale pro duševní určitě.má daleko lepší rozhled a uplne na nem vidím,jak si jízdu v tříkolkce užívá
6)zatím mu nevadí nic

Ahojda, ráda se přidám do anketky:
1. Tříkolku nemáme a ani nemám v plánu ji pořizovat. Odrážedlo máme klasickou plastovou motorečku, jezdí na ní teď od cca roka a půl, v prosinci budou naší malé dva roky a potom asi budu kupovat to "first bike" nebo něco takového.
2. Nejvíc to používáme až teď v létě, malé bylo v červnu 18 měsíců, takže do toho dorostla.
3. Naše odrážedlo jsem nevybírala já, ale kupovali to moji rodiče pro malou k Vánocům, je to klasická obyčejná plastová motorka, nějaké vymoženosti nemají smysl. Marcelka do toho hezky dorostla, sedí se jí v tom dobře. Užíváme ho tedy spíš vyjímečně, malá radši chodí nebo na delší výlety máme stejně kočár, ale i tak dobrý... občas se mi nechce nikam chodit, tak jenom vytáhnu odrážedlo před barák a je to :-)
4. Nenašla jsem na našem odrážedle zatím žádný nedostatek.
5. Asi když na tom nesedí dnes a denně furt, tak to ničemu neškodí. Ale naše malá stejně radši běhá pěšky, takže :s:
6. Myslím, že naší malé na tom odrážedle nevadí nic, ale nijak ho speciálně nevyhledává.
Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Chtěla jsem se zeptat:
1) Kde dáváš nákup ( dá se pověsit na to madlo taška,aby se neopírala o zem)???
2) Jaké jsou ty kolečka - plastové nebo gumové. Nedělají randál??
3) Deštník nepotřebujete,když je slunečno-nebo se dá připojit,ten z kočárku???
4)Neumím si představit využívání jako aktivní chodítko(mám1.dítě a ještě nechodíme) - to malá se jako postavila ze předu (jak je ta panenka),opřela se o řídítka a šla (jakoby couvalo to autičíko¨)nebo se chytla ze zadu toho odrážedla za to madlo pro rodiče a šla s ním dopředu (co pro ni bylo pohodlné)???
5) Ty opěrky na nožičky se dají odstranit???Aby ji to nepřekáželo při odrážení???
6) S tím madlem se nedá asi ovládat přední kola,že? Nevadí ti to??Proč,myslíš, že je to zbytečné?
7)Proč se tako hodně ptám?? Cena se mi zdá vysoká a potřebuji vědět, za co to dám, pokud koupím. Je tam vypsáno hodně funkcí 3v1,což se mi líbí a chci vědět, jestli to fakt tak dobře v praxi funguje a jestli by to i mě a malé vyhovovalo.Asi je nejlepší si to vyzkouše. Vy jste to kupovaly přes net nebo někde v obchodě???Díky za trpělivost mi odpověděť. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Děkuji moc za odpověď, máš pravdu, že každý má jiné priority a že žádný výrobek prostě nemá všechno - k tomu jsem také už dospěla:-). Právě mě ještě zajímá jak dlouho to budeme využívat, sestra mi řekla, že oni to měli jen jedno léto, tak nevím:-(((jestli do toho tolik investovat a raději nezainvestovat více do odrážedla u kterého neteř zůstala snad do 5 let (pořád si doma na něm jezdila, i když ho měla malé a schovávala své poklady). No pořád nevím, i když tady vymýšlím takové ankety:-). Ale díky moc za podvěď :a:

1, kupovala jsem ted trikolku s vodici tyci, podle me to neni zbytecnost mala je jak vymemena prochazky si vylozene uziva
2,od 10 do nevim
3,pro e bylo dulezite aby tam byly bocnice u vetsiny se delaji jen pasy a to mi neprijde moc bezpecne
4,zatim zadny nedostatek , je to polsy vyrobek kupovany u nas
5,nevim jestli jsou dobre vyvoj ale pro klid duse jo :C]]:
6,zatim nic

http://www.mojetehotenstvi.cz/nase-nove-prditko

In reply to by Martens a Majda

je to fakt fajn vec ja jsem s tim 5minut venku a co dst metru mezastavujou lidi a jak je to hezke a jak to vypada dobre a jak to a tamto a HLAVNE kazda rochazka s malou byla hruza v kocaru se ji nelib porad chtela capat -uz totiz chodi a ted?vyjela jsem v jednu a v pet se vratila hodila do kosiku svacu a trada ani nepipla jen sme si daly prestavku na jidlo chvilku pochodil a jelo se dal proste parada a ja se kazdy den tesim a prochajdy

Ahoj
1) zbytečnost to není, náš Kuba se na odrážedle pěkně vyblbne
2) jezdí na něm tak od roka a půl
3) My jsme v krámě Kubu na pár odrážedel posadili a koukali jsme na to, jak mu vyhovuje velikostně
4) máme takovou tu klasickou umělohmotnou motorku a zatím nedostatky nepozoruju
5) vhodný určitě je, protože je to dobrý na koordinaci pohybů
6) nic
Tříkolku asi ani pořizovat nebudem, Kuba dostane rovnou kolo s ppmocnýma kolečkama. Počítám, že mu ho dáme tak ve třech letech

Ahojky, přidávám se :P
1. Máme i tříkolku i odrážedlo a syn z toho byl úplně na větvi a je i teď, i když z tříkolky už vyrostl. takže pro nás to zbytečnost není
2. Tříkolku má od roka, učil se s ní chodit a ještě na jaře jsme s ní venku jezdili, ale už kopal kolenama do řídítek a odrážedlo taky od roka, ale jezdit se naučil až v roce a půl a jezdí pořád( teď jsou mu 2 roky a 8 měsíců)
3. a 4. U tříkolky jsme využili tu obruč okolo pasu, aby dítě nemohlo spadnout (máme tříkolku od 10ti měsíců), i když má polohování sedačky, tak jsme z ní brzy vyrostli a odrážedlo je naše nejmilejší hračka, i když velikostně je taky malá
5. já myslím, že ano. s tříkolkou jsme se naučili chodit a odrážedlo ho naučilo držet rovnováhu a zatáčet
6. velikost
:metal:

1) Je, mluví ze mě vlastní zkušenost ( zcela subjektivní zdůrazňuji )
2) T máme od roka, po té co na ní usnul už jí ven radši moc neberu, čas O tuším teprv přijde :)
3) Mám Smart Trike a kromě té stříšky která Vášovi vyloženě vadí mi přijde celkem "kompletní"
4) Máme T Little Smart Trike 3v1 a asi jediný nedostatek je, že ta vodící tyč má hroznou vůli a zatáčení se dá provést jen po nadzvednutí předního kolečka - což ale zase není až tak zásadní....
:a:

Ahojky, tak se taky pokusím odpovědět:
1) tříkolka mi přijde jako zbytečnost, myslím tu tříkolku s vodící tyčí. Odrážedlo máme, teď už druhé a snad už je to dobrá volba, napoprvé jsem nezvolila nejlíp.
2) odrážedlo používáme cca od 1 roku
3) podle mne je důležité ujasnit si, kde budu odrážedlo nejvíc používat - jestli doma nebo venku. To jsme u toho prvního právě neudělali a proto jsme museli pořídit nové. My ho využíváme nejvíc venku - proto je pro mne důležité, aby mělo velká a pevná kolečka a kloub na předních kolech. Marketingovým tahem je pro mne po předchozí zkušenosti vzhled - koupila jsem něco, co se mi hodně líbilo vzhledově a není to tady u nás zcela obvyklé a na ven to nebylo moc k použití.
4) Teď jsme koupili toto http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=34376808&tab=1 a jsem s ním nadmíru spokojená. Je sice dražší a je vzhledově takové "obyčejné", ale je super - kovový rám, super tvarovaná sedačka, kloub v předu, velká kolečka, o která malá nezakopává . Tahle firma dělá i odrážedla pro větší děti, která vypadají jako kolo bez šlapek a děti se na něm krásně naučí držet rovnováhu a vůbec nepotřebují přídavná kolečka na kole potom, takže do toho určitě půjdeme později, až Klárka povyroste.
5) myslím, že určitě ano - děti si tímhle pohybem posilují nožičky, je to pro ně dobrý pohyb i na kyčle (to jsem vyčetla)
6) na tom prvním jí vadila malá kolečka, do kterých navíc narážela nožičkama, nemělo otočný kloub, takže se hůř ovládalo, navíc z něj velmi rychle vyrostla, byť bylo psané do 2 let.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Klárce je zatím taky trošku "větší", ale nic hrozného to není ... oni dělají i menší velikost, ale to jsme měla obavy, aby z toho rychle nevyrostla, takže jsme vzali rovnou toto. A až vyroste, určitě půjdeme taky do toho kola - od stejné firmy.

In reply to by fli

Vypadá krásně za přijatelnou cenu, jen by mě zajímalo jestli ta opěrka se dá odejmout? A pásy tam asi nejsou?? A potom, když bude šlapat na těch šlapkách, jestli ji nebudé odírat vzadu na lýtkách ta opěrka/stupínek na odkládání nožiček? Malá už chodí? My máme v září také rok a teprve jsme se naučili sedět a začínáme lézt.

In reply to by Martens a Majda

cena supper, u nás bys za to dala kolem 2000. Ta opěrka vzadu se asi neodjímá, ale místo pásů je to zábradlíčko, které je odnímatelné. Pak ten stupínek na nožky je odmatelný a vodící tyč a stříška. Takže se jí nožky odírat pak nebudou, až začne sama šlapat, sundá se to.
Jinak, malá už dávno sama sedí i si sedá sama, stoupá si u nábytku, chvíli se udrží ve stoje bez držení, ale chodit??? Kdeže... :s: U nábytku umí pochodovat jak voják, ale krůčky nenene. A s tím lezením, jako na 4 ani náhodou, spíš se plazí. :00:

In reply to by fli

No my jsme chodily na rehabky a tam nám včasné posazování zakazovali do doby než začnou lézt, tak si holka sama sedla až teď. Oni tam studují i jak si sedne, že to má byt z lození přes ruku-pěkně mě to deptalo a na rehabky už nechodíme. A ona v jeden den se posadila, začla lozit i chtěla stoupat, ale já ji nepostavuji, ať se holka trápí sama.No s tím lozením u nás to taky není horké, par temp a pak vždy přejde na plazení, které je rychlejší.
Jinak mám manžela Poláka a bydlíme u polských hranic (tak se mi zdá, že ty taky nepsaly jsme si někdy osobní zprávu?), takže vím, že ceny mají lepší, jen aby to neodnesla ta kvalita. By mě zajímalo, jestli je v Polsku atestovaná?Asi do ni také půjdeme.

In reply to by Martens a Majda

tak to jo, naše si sedla rovnou z lehu. To by nám na tý rehabce dali... :s: nStoupat ji nech, jen ať se snaží, hihi... :00:
Manžu mám taky poláka, proto to jedem koupit do Polska. Babi s dědou sem tam strčej nějaký zlotý, tak máme nahrabáno. :s: Z Polska hodláme brát i autosedačku, a rádio do auta. Jako autosedačku jsem si našla u nás, tady stojí nad 2000, no a když ji vezmu tutéž v Polsku, dáme za ní asi 1700. Takže pohoda. Postýlku, hrací deku, prostě takovéhle věci kupujeme v Polsku. No a kvalita? Máme Dorjana kočárek, a jsem s ním naprosto spokojená. A je to polská výroba. A i věcičky mají nádherný, máme třeba klobouček, každému se moc líbí, a je z Polska. Plíny a mlíko taky kupujeme v Polsku.
Jojo, asi jsme si psaly, počkej, něco jsme řešily - myslím kvůli svatbě? No to nevím, ale hrály v tom roli úřady. Vzpomínáš? Ještě jsme řešily, jak vypadají potvrzení o pobytu u našich mužských. :00: :s: A čekali jste Majdu. To si pamatuju.
Jestli je v Pl atestovaná to netuším, ale jak říkám, u nás ta samá 2000, tuta je za 835. Takže je to jasný. :a:
Mimochodem, nevíš náhodou, jak v Polsku probíhaj svatby, nebylas na nějaké? My jdeme švagrový příští sobotu, a já mám děs z toho, že svědek se musí podle jejich pravidel věnovat svědkyni, a já tam nikoho krom manžela a jeho rodičů neznám a manžel jde za svědka. A mám hrůzu, že mě tam nechá někde samotnou, nebo zasedací pořádek u stolu, že třeba s ním nebudu moct sedět nebo tak. Nemůžeš se kdyžtak zeptat manži? Já z toho už strachy nespím, jestli nebudu moct být vedle něj, tak nevím, polsky umím tak na úrovni abych se domluvila se tchýní a tchánem, a teď tam někde sama, mezi cizíma... Už tak dost budu mít při obřadu, a pak na té olavě... bojim bojim...

In reply to by fli

Jojo, podle úřadů si vzpomínám, že jsme si fakt psaly, jen si nevzpomínám,jak se mimi jmenuje:-(((.Nemáte taky Magdalenku? Svatby se neboj, to jsou blbé kecy,že se svědek svědkyni musí věnovat (to bude asi moc hezká ta svědkyně), to si někdo určitě rád vymyslel:-) Jen si doma nastol pořádek a připomeň manžovi, že se hrají česko-polská pravidla bez ohledu, kde jste, svazek máte česko-polský,ne? Takže se má manža na co vymluvit, kdyby měl z Poláků někdo blbé řeči.
Na Polské svatbě jsem byla-téměř vždy probíhají v kostele a toho se neboj, protože tam bude stát manžel a né ty, ty si sedneš do lavice a budeš dělat to co ostatní, já jsem přála i v češtině - prostě na nic si nehraju -ať rozumí nebo ne:-). Ty jsi tam vážený host a určitě jim ničím svatbu nezkazíš ani se neztrapníš. Užij si ji, protože Poláci se umí nádherně bavit a jejich svatby jsou velkolepé a velké. Většinou jídlo je neustále na stole, není to tak, že ti jídlo přinesou přímo pod nos na talíři a ty si nemůžeš vybrat, jak je u nás zvykem. Ale asi tě určitě vyzvou do kola a rádi vymýšlejí různé hry, takže je nevhodné se nezapojit (asi budeš muset tancovat s ženichem), já bych řekla, že u nás je to podobné,ale v malém.
Taky nakupuji Nutrilon/bebilon v Polsku, ale plíny se mi nezdá, že se vyplatí - jaké kupujete, za kolik a kde?Máme kočárek z Polska-kvalitu:-( Quinny-ujíždí nám doprava, postýlku Klups-odpadly nám kolečka, komodu Klups-úchyty poliček nevydržely, a i přesto vše si kupujeme skříň Klups (ono manžel je zručný a vše opraví a na pár let to doufám vydrží a pak to spálíme,za ty prachy),matraci kokos-pohanka-zatím bez plísně, i hrací deku, kt.byla příliš měká a pro otáčení nevhodná:-)A oblečení také z Polska-a s tím max.spokojenost. Chceme také kupovat autosedačku-jakou jste si vybrali a podle čeho jste vybírali,co je důležité???JInak cena nás zase určitě přesvědčí pro Polsko např. za postýlká 1000, za matraci 700,za komodu 2000 - celkem za 4000 jsme nakoupily a u nás za to nemáš ani postýlku (možná v Ikea ano).Takže doufám, že příště natrefíme na kvalitu.

Tříkolka mi přijde jako hrozná zbytečnost. Máme s vodící tyčí už rok a ani jednou jsme jí neměli venku.

Takže o odrážedle:
1) Není tříkolka, odrážedlo zbytečnost?
- Odrážedlo máme, jezdí pořád, zatím tedy vydrží jet chvilku a pak dlouze kouká do krajiny a zkoumá okolí, ale hrozně ho baví, takže pro nás to určitě zbytečnost není

2) Jak dlouho T,O jste je využívaly a od kolika měsíců?
- dostal ji k prvním narozkám, za rok se na ní skoro nenaučil (ale snaha byla), takže jsme koupili jiný typ a už drandí

3) Co je u výběru tříkolky, odrážedla důležité, co jste 100% využily a co považujete za marketingový tah, který jste nepotřebovaly?
- pro nás je důležité hlavně rozpětí zadních kol, ostatní je na všech snad stejné

4) Jaký typ T,O jste koupily a jaké nedostatky jste u něho vystopovaly?
(můžete poslat i odkaz, foto)
- Původně jsme dostali tohle http://www.easytoys.cz/odrazedlo-cross-cerne-p-6259.html a na něm se za celou dobu nenaučil odstrčit tak, aby nenarazil nožičkama do zadních kol. Taky ty kola jsou moc robustní, takže mu to blbě jelo. Moc úsilí a žádný výsledek. Ale zase na něm vidím děti jezdit, tak buď jsou šikovnější a nebo už mají víc zkušeností, těžko říct.
Teď máme tohle http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/hracky-na-zahradu/odrazedlo-motor… a nedostatky (až na to, že nejezdí samo) jsme, resp. Jeník, nenašli. Jezdí na něm furt, rychle a rád

5) Myslíte že T,O jsou vhodné pro dobrý vývoj dětí?
- netuším, ale asi jako se vším. Když se to nepřehání, tak to podle mě neškodí
:a:

Tak my ji máme - a jsem za ní ráda
Máme takovu větší - tříkolku s vodící tyčí - ale je úplně jiná než prodávaj třeba v Tescu - ona nemá jenom takový ty stupačky na nožičky když ještě děti neuměj šlapat - ale má celý takový veliký plochy pro nožičky - jako např. na skůtru - že ty nožičky nemůže prďolka nikam strčit.
Byla sice dražší - ale zkoušeli jsme i levnější - právě s těma stupačkama - a na nich se moje dcerka, které bylo 14 měsíců - úplně krčila - měla tam nožky úplně pokrčené - takže si nedovedu představit jak by s ní jezdila dýl.
U té naše - se pak ty stupačky - oddělají a potom je z toho šlapací tříkolka - ale nevím, jestli ji to nechám - spíš přemejšlím, že potom koupíme asi už malé kolo - aby šlapala normálně středem - nelíbí se mně totiž když se šlape na tom kole.
Jinak - od té doby co ji máme - tak už nechce skoro vůbec jezdit v kočárku - a jezdíme hodně s tou tříkolkou. (teda já ji zatím vedu :-) ale malou to moc baví.)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky