Sbírám informace o CARech - prosba

26.07.2010

ahojky holky...můžu vás poprosit o radu - sbírám informace o asistované reprodukci- zajímalo by mne pár věcí:

- jaký CAR (ústecký kraj, praha) preferujete, jaké s nimi máte zkušenosti?
- jak celá akce od prvních schůzky v CARu probíhá? (nemám vůbec představu, co vše se dělá, v jakém pořadí)
- jak často a na jak dlouho se do CARu jezdí? - zasahuje to do práce, lze vůbec před ostatními dělat jakože nic?
- kolik vás to stojía co se platí?
- po jak dlouhé době se přistupuje k IUI a IVF?
- mám vůbec šanci přímo říct, co si přeju za zákroky nebo to je podle lékaře?

děkuju moc za jakékoliv informace :-)

ať vám to holky vyjde...

Ahoj, já byla na neúspěšném IVF v Ostravě, ale pro srovnání..... Nejdřív testy, já krev, manžel spermiogram. Pak přijde rozhodnutí o IVF. U nepravidelné menses vyvolání měsíčků a stimulace. Já si píchala denně injekci na růst folikulů. Po několika dnech velká injekce do břicha pro uzrání (nebo tak něco) folikulů. Pak odběr vajíček - probíhá v krátké narkóze. Odevzdání spermatu. Oplodnění. Pár dní se čeká. Oplodněná vajíčka se rozdělí. Většinou 2 se zavádí - bez narkózy, zbylá se mrazí pro další použití (ET). A ke konci, před zavedením embryjek ještě vaginální tablety na přípravu dělohy a udržení těhu.
U mě to bylo celkem drahé. Každá návštěva 50,-, a že jich bylo, i 2x týdně sjem jezdila na utz. Pak doplatky za léky. A paušální poplatky za IVF a mrazení. Celkem asi 30 000,- pak ET, další léky, kontroly a poplatek 8 000,-. No nic levného teda. Bez pojištovny to vyjde tak na 150 000,-. Prý...

ahojky holky, moc moc vám všem děkuju za informace, moc si toho vážím...musím si to nechat projít hlavou...všem co to vyšlo, moc gratuluju a těm, co se pokouší, přeju brzy miminka do bříška!

Ahojky, zkusim ti taky neco k tomu napsat, samozrejme jenom na otazky, ktere umim odpovedet:
- prvni vysetreni mi udelala moje gynekolozka, a memu manzelovi urolog. S jeho vysledky jsme byli poslani hned do CARu.
- tam mi akorat jednou udelali ultrazvuk (u me nastesti je vsechno uplne v poadku) a pak hned informoval, ze jinou moznost nez IVF nemame.
- V CARu jsem byla dvakrat predtim nez jsme zacali stimulovat a pak behem stimulace snad kazdy druhy den. Vyslo mi to vzdycky pred praci, takze nikdo nic nevi. akorat pak punkce, na to dostanes den volna.
Po jak dlouhe dobe ti budou IUI nebo IVF to zalezi na vasich vysledcich. Zatim pa :a: a preju hodne stesti

Ahoj Meiah, zkusím ti zodpovědět tvé otázky dle své zkušenosti.

1) s prvním bodem ti neporadím, jsem z Moravy
2) při první konzultaci se většinou lékaři ptají, proč jsi je navštívila (proč asi, že ?), ptají se na délku snažení, na zázkroky, které jsi podstoupila, jestli už jsi byla někdy těhu jestli má tvůj partner už nějaké děti. Někdy prochází i rodinnou anamnézu. V mém případě došlo i ke gyne prohlídce, manžel podstoupil UTZ varlat, vzali nám krev na testy (hormonální profil, i na genetiku, HIV, žloutenku a já už nevím, na co ještě) a manžel ještě musel dát vzorek na spermiogram. Dle problému pak řeší další postupy.
3) mě dojíždění do Caru dost zasahovalo do pracovní doby, nic jsem v práci neříkala, jen nosila propustky a snažila se tam trávit, co nejméně času. Pak jsem to řekla šéfovi (to jsem neměla, nebyl diskrétní, ikdyž jsem ho o to požádala, takže teď to v práci ví všichni). Co se týče prohlídek při IVF, tak je to v každém Caru jiné, také podle toho, jak reaguješ na stimulanty, já byla vždy před punkcí vajíček od začátku stimulace jen 2x a kontrolním UTZ a pak šupajda na to.

Také záleží a problému, proč se přistpuje k IVF, jak žena reaguje na stimulaci, jedna dobře, druhá hůř a pomaleji, tak se ta doba prodlužuje.

4) nás první IVF stálo 25tis, pak změna Caru a druhé IVF vyšlo na 19tis + další 4tis za zamražení embryjek + 5tis za KET (transfér zamražených-rozmražených embryjí)
5) záleží na danném problému, na reakci těla v případě problému u ženy, je toho hodně, nedá se to tak nějak posoudit .... když má problém muž se spermiemi a žena je ok, tak se k IVF dojde velmi brzy, hned při další cyklu, když budeš chtít.
6) nech si objasnit váš problém a vyslechni si, co ti nabízejí za služby, někomu pomůže to druhému ono .... můžeš se poptat na co chceš, ale nikdy neříkej, kamarádka říkala nebo měla ... to nemají rádi. Vždy můžeš nesouhlasit s jejich návrhy nebo přístupem. Základní pravidlo, furt se ptej, na cokoli, co tě napadne, čemu nebudeš rozumět ...

Kdyby jsi ještě něco potřebovala, tak písni, zkusím ti zodpovědět, když budu vědět.
Janka

tak já jako nevim všechno, protože na CAR nedošlo, ale vim, že v Teplicích je jeden snad asi, pak Gennet v Liberci a pak až v Praze. Můj gynekolog mi doporučoval ten pražský Gennet. Hodně štěstí :a:

ahoj, neporadím ti ve výběru Car (navštěvuju Repromedu v Brně, jsem spokojená, ale od tebe je to pravděpodobně z ruky).
Máme za sebou 1.IVF. Prvně jsme absolvovali spermiogram a testy z krve (zda jsou v pořádku hormony a imunologie). Protože to bylo po roce snažení a nic z těchto testů nezjistili, zkoušeli jsme ještě další rok. Pak jsem šla na laparoskopii a zjistili mi neprůchodnost vejcovodů. Takže byl jasné, že u nás jedině IVF. První návštěva byla letos ke konci května (odebrali nám znovu krev na genetické vyšetření), výsledky byly za 3týdny - šli jsme na další konzultaci a rovnou si odnášeli léky a hormony v injekčním peru na stimulaci. Během stimulace (od 1.dne MS) jsem jela 2x na kontrolu (ráno krev a dopoledne ultrazvuk). To zabere trochu času. Po 10dnech mi odebírali vajíčka - pod narkózou (na ten den dovolená a pak jsem odpočívala, prakticky od odběru mi nabízeli i neschopenku, takže se to dá řešit i takto). Ono ti nemusí být po těch hormonech úplně hej. za dalších 5dnů jsme jeli na transferm embryí. A pak cca 14dnů čekáš, jestli se dostaví MS a nebo budou na testíku // čárky. Mě se ukázali // a včera mi potvrdili začátek těhu z krve a ultrazvuku

In reply to by Ágnes

Děkuju..........a tobě to určitě taky co nevidět vyjde. I kdyby jsi musela absolvovat IVF (řekla bych, že od IUI už se to zas tolik neliší a ta šance je přece jen vyšší). Embryjka jsme měli dvě (víc jich nezbylo), hodně jsem reagovala na hormony a ač pro mě to nebylo zrovna příjemné (bolesti břicha atd.), doktor si mnul ruce, že se tím šance zas o něco zvyšují (embryjka si v tom hormonálním prostředí prý úplně lebedí). Tak asi měl pravdu. Snad mi za 14dnů řekne, že se vyvíjejí a je vše v pořádku.

...nechapu proc by Ti nemel skoro nikdo odpoved, ja tedy bisexualky a ani smazane účty neřešim !
Chodim do Caru do Liberce do Gennetu, s.r.o. (maji pobočku i v Praze), je to soukroma klinika! Muzu doporucit! Jak to bylo se mnou? nerikam, ze to tak musely mit vsechny, pisu dle svých vzkuseností.......
1. preferuji Gennet (Liberec), zkusenosti velmi dobre! Ochotný, vstřícný, laskavý, proste super jednání!
2. cela akce probíha velmi rychle, uz od prvniho dne cyklu, jenom ted mezi IUI a IVF budu mit mesic pauzu, abych si odpocinula od hormonu :-)
3. jak casto se jezdi do Caru? zatim jsem si zazila jen IUI , (do IVF teprve pujdem)! A v jednom cyklu jsem tam jela 2x, kdyz nepocitam prijímací pohovor. 1- folikumetrie (ultrazvuk folíků), 2- samotný zákrok. Na jak dlouho? ultrazvuk folíku je hotový do 20 minut. Jestli to zasahuje do prace?- to je individualni, zalezi na tom jak rychle otehotnis!
4. IUI stoji pouze poplatek 30Kč (6x do roka od pojistovny je to hrazeno), IVF je celkem drahý, ale zase zalezi na tom, jak na tom budete zdravotne! Oba dva.......mas nejake vysetreni za sebou? IVF je take hrazeno pojistovnou, ale léky si platis sama, a neni to nic levneho! Samotne IVF te muze stat 11.500 kč, nebo 17.000kč a nebo 25.000 kč. Zalezi na tom , cena se lisi ruznymi faktory, zalezi na treba na tom, jak se ti vyviji vajicka, jestli mate spermogram v poradku, jestli budete chtit ICSI (cisteni vajicka), nebo prodlouzenou kultivaci embria. atd.......je toho spousty
5. K IUI hned, od prvniho dne cyklu. K IVF se pristupuje az za mesic, protoze se vyrizuje styk s pojistovnou a davaji se do hromady veskera Vase vysetreni.
6. To vis, ze mas sanci rict svuj názor, nikdo te nemuze tlacit do neceho do ceho by jste eventuálne nechteli! Ty reknes svuj nazor, ale Dr. ti muze doporucit neco jineho, zvolit jinou metodu dle sveho uvážení !
Doufam, ze jsem ti vse zodpovedela. :C]]: Pripomínám, ze je to vse dle mích zkusenosti. Kazda to muzem mit jinak. Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky