Potvrzeni

05.03.2008

Holky prosim Vas. Jsem od 24.1 na materske, ta mi konci 7.8. a pak nastupuju na rodicovsky prispevek, kdy si to mam zaridit. A dostanu od socky nejaky doklad, kde bude videt, na kolik let jdu do rodicovskou dovolenou?

Ahojky Verunko, tady na sociálce mi bylo řečený, že na nahlášení RP mám do 21.měsíců věku dítětě a že se to má přijít nahlásit a vyplnit papíry po mateřské dovolené!Teda já to tak aspon mám, protože mateřskou mi platí zaměstnavatel, ale jinak je to asi, když člověk před těhu nebyl zaměstnaný!

myslim, ze nekdy kolem kolem 20. tydne ditete staci, abys nahlasila jakou variantu chces....pokud to neudelas, tak automaticky nastupujes tu nejdelsi rodicovskou....

Veru já jsem na tom úplně stejně já nastoupila 23.1 na mateřskou. Taky v tom mám zmatek a nevím co a jak je to ted zbytečně složitý , prý stačí si to zařídit až půjdeš žádat o porodný :00:

In reply to by Veerca111

To já jsem taky mimo jak třeba vědí do těch 21 měsíců že bereš nějaky peníze? Já u prvního dala jen papír a rodný list a bylo to vyřízený a o nic jsem se nestarala. Pak jsem jenom přišla a ukončila mateřskou a bylo vymalováno. Ateď :00: jsem z toho debil :jawdrop: . Ani netuším co se zdravotní pojištovnou jestli si to musím nějak oběhat taky sama nebo c :00: .o

In reply to by LenickaV

to jsem nevěděla u nás v MB to právě zařizovala hned po porodu porodnice. Když jsme šli s malým domu tak mi zrovna dali rodný list průkazku pojištěnce a dokumentaci pro dětského lékaře. Je to sice pět let ale zeptám se na to až půjdu na těhu cvičení do porodnice tak tý PA co s námi cvičí. Jinak děkuju jsi hodná.

In reply to by alena mocova

Takto to u nás bývalo taky,ještě v porodnici ti dali rodný list a vše potřebné,ale ted si to už musíš obstarat sama.ALe třeba u vás se to nezměnilo nevím.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky