pupík u miminka

20.07.2010

Ahojky maminky. Už jsem taky maminka. malá se narodila před týdnem. Jmenuje se Kateřinka a měřila 49 cm a vážila 3100g. chttěla jsem se zeptat. malé trošku hnisá pupík a má tam trošku uschlou krev. utírám to lihem vždy po koupání. za jak dlouho se asi zhojí? do poradny jdu v pátek,ale chtěla bych být klidnější,nebo něco dělat. díky moc.

Kliknutím vložíte smajlíky:

a máte pahýlek na upadnutí? my jsem měli mám ho doma schovanej :)

k tvojí otázce, pupík otírej - tím se myslí všechno co vydíš na povrchu - vatovou tyčinkou při každým přebalení. Plínku ve předu ohni aby pupík zbytečně ještě víc nedráždila. udržuj ho pořád v suhu, nejlepší je nekoupat jen třeba pod vodovodem umejt zadek, - ono častým koupáním zas miminkám smíváš ochranej film na pokožce. já koupu jednou 2x týdně ( budou nám 4 měsíce) jinak každý ráno ( ráno se mi vždycky pokaká) jí vezmu pod tekoucí vodou v umyvadle, - tak aby se do pupíku nedostala voda a když tak ho pořádně suchým gázovým čtverečkěm vysušit. Ale lihovat co nejčastěji, a ohýbat tu plínku, jinak nám se pupík, díky tomu že jsem ěmli pahýlek na upadnutí, hojil skoro dva měsíce.

In reply to by Kulata kostka

pahýlek nemáme. díky za zaradu, s tou plínkou mě to nemapadlo.v porodnici mám pořádně nic neřekli.měli tam fůrt plno,tak se nám vůbec nestihli věnovat. lihem otírám. díky moc. pa

ahoj, gratuluju!
pupík se asi hojí individuálně. nám se hojil asi měsíc, nehnisal. vytírej ho vždycky, když v něm něco je, ne jen po koupání. v zaschlé krvi se množí bakterie a pak to hnisá.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka