Bolševník

13.07.2010

Holky asi hlavně ty co máte chatu nebo žijete na vesnici , ddostalo se někdy vaše dítě nebo někdo známí do styku s rostlinou bolševník?Ono jde o to že obsahuje št´ávu která je toxická,samozdřejmě má dcera ho asi před dny otrhla jako že mi udělá kytičku a nyní má ošklivé ruce olné puchýřku a fleků,šíleně to svědí.Měla to i loni ale nevěděla jsem co to je a na kožní jí daly nějakou vodičku.Jestli jste se s tím některá setkala mohla byste mi poradit?Tím chci taky všechny varovat nad touto rostlinkou opravdu je jedovatá a ty potíže jsou opravdu nezáviděhodné.

Kliknutím vložíte smajlíky:

mam osobni zkusenost ale myslim ze bolsevnik to nebyl ja tohle presne mela po trhani rostlinky ,,planej kmin" vypada to skoro stejne jen je to o hotne mensi mela jsem puchire na rukou az po lokty, radeji s ni skoc k doktoru pokut muzes protoze vy puchirky co ma na venek se tvori i pod kuzu a hrozi otrava je to dost neprijemne hlavne t nesmi mala skrabat zkus ji to namazat fenistilem pa

In reply to by Koppovka

Tak to bude asi přesně ono a máš pravdu vypadá to skoro jak ten bolševník a napadl mě taky ten kmín ale ona už je tak zblblá že už sama pořádně neví.Ano svědí jí to a na to jí pomáhá studená voda,dík moc ,zítra zajdem na kožní

Ahojky, zrovna ted mi rikala moje mama, ktera dela na obecnim urade, ze obec (ci mesto) ma ze zakona povinnost bolsevnik a jeste jeden nejaky nerad likvidovat. Ze na to dostanou i penize od statu prave proto, ze je silne toxicky a alergikovi muze zpusobit pri styku s nim i smrt.
My ho tady mame taky a uz jsem si rikala, ze asi zajdu na obec aby ho zlikvidovali. Je sice v oblasti kam se mala zatim urcite sama nevyda, ale stejne.

A byl to určitě bolševník? Že píšeš, že ti chtěla udělat kytičku - bolševník má cca 2 m na výšku a květenství celkem velké. Pokud to byl opravdu on, tak bych určitě jela s děckem k dr, je silně toxický a může způsobit i dýchací potíže.

In reply to by vodnanka

Ona už je to 7 letá slečna a uškubla asi kousek ,spíš asi ještě malého né tak zralého,ukazovala mi co trhala a řekla bych že to byl on.Ona má postižené jen prsty na rukou,mažu to tou vodičkou co dostala i loni.Krom těch ruk žádné potíže nemá.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka