DOTAZNÍK :)!-KDY ŘEKLA VAŠE ZLATÍČKA PRVNÍ SLOVO A JAKÉ ???

12.07.2010

Malýmu bude zítra sice teprve sedm týdnů, ale i tak by mě už zajímalo, kdy se můžu těšit na jeho první slovo ;) !

Kliknutím vložíte smajlíky:

zhruba kolem 6. mesice deti rikaji prvni slabiky, ale naprosto neucelne, proste se jim to povede, je to takova napodoba slysene reci, nejsnaze jde bababa,mamama,tatata, pak kolem 8.-9.m zkracuji na mama,tata,baba, nebo máma,táta,bába, povedou se jim i další slabiky, později začínají užívat "slůvka" účelově, např. máma když volá mámu, ba když chce podat balón, bá když udělá bác.... každé dítko je ale trošku jiné, naše malá třeba žvatlala kolem toho 6.-7.m, ale první účelné slůvko bylo v 9 m "mňam" když viděla jídlo :D a velice záhy přidala pe a později pes (je to tedy spíš peť - máme doma 3 hafíky a je z nich vedle), máma se objevila až po 10m a táta zatím vůbec (máme 12,5)
______________________
www.weru-n.mypage.cz

Ahojky malá začala řikát koilem 8 měsíce mama,baba,tata,dada a nana a ted má 16 měsíců a řiká normálně bai,dědo,mami a plus další slova k tomu :)
---------------------------------------
Anička+Kristýnka 3.3.2009

bude nám sedm měsíců a už říká mama,máma,baba,bába.papa,pápá-první bylo mama,říká se,že volá sestřičku.No,starší syn taky říkal mama jako první a má bratříčka :D Katka

Tak u nás to bylo cca v 7 m a první bylo hop - op pak bum - ba a haf - ho a pak táta a máma ještě ne :00: Už je nám 9 m tak jsem zvědavá kdy konečně řekne máma :!k: .

prvni rekl MAMAasi v 10ti mesicich. Jinak mi ted rika jedine Mami. Adamkovi je 17 mesicu a slov ma silene moc a kdyz spusti, tak ho nejde zastavit. Nekdy mu rozumim jen ja, ale to uz je druha vec ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky