přetáčení na bok

10.07.2010

ahojky všem holky motivujete nějak svoje dětičky,aby se otáčely na bok?Hračkami nebo tak?Naše malá zatím ani náznak,že by sama chtěla.Sice dělá zase třeba jiný věci co by ještě neměla,ale otáčet se nechce.

Ahojky, já myslím, že můžeš být v klidu.Dle dr .by to mimi mělo zvládnout do 6ti měsíců.Můj starší synek se začal otáčet kol. pátého na bříško v 6tém mes.na záda.
A v deseti chodil:)Mikuláškovi budou zítra čtyři měsíce a přetáčí se na boky a o přetočení na bříško se hodně snaží, chybí už jen kousínek.

Ahojky, já už jsem to někde psala, ale nevím kam, tak ještě jednou:-) my jsem byli na pohybových návycích kojenců, věnovala se nám tam paní doktorka a k otáčení mimi přivedeš i cvičením- pootočíš si ji na bok, chytneš za horní kolínko a přitahuješ lehce k bříšku a po chvilce ji druhou rukou chytnš lehce za horní ramínko a přitáhneš jí ho ke kolínku, je to pohyb, kterým se s tvou pomocí přetočí na bříško, ale sama se u toho trochu nadře. Dělat se to má několikrát denně, jak je mimi bdělé a má náladu, pokaždé max. 5 minut. My jsme to se Štěpánkem dělali a včera se poprvé přetočil sám - trochu mu pomohlo, že byl malounko z kopce - na plovce, ale dneska už se otočil i doma. 4 měsíce mu budou 21.7. Je to teda pěkně živý klučina a na bříšku se mu moc líbí:-)

Ahojky nam jsou dnes 4 mesice a nake pretaceni u nas nehrozi :-( moc teda vubec se ji do toho nechce :-) Snad nekdy se pretoci. Moje prvni dcera ce zacala otacet 2dny pred 5. mesicem tak snad to bude ted driv. Jo a mudr nic nerikala ze by byla nejak pozadu.
Hlavu vzhuru.

ahoj, náš malý nejdřív začal otáčet hlavičku a koukat na obrázky, které měl za hlavou, takhle se šponoval, pak se začal odrážet nožičkama a rotovat po postýlce a potom se mu podařilo se překulit na bříško. Nijak speciálně jsme ho nemotivovali, jen měl ty obrázky na mantinelu v postýlce, na které mohl koukat, ale on stejně začal koukat přes hlavičku na cokoliv :s: přetočil se sám poprvé asi týden před čtvrtým měsícem, teď se úplně stejně jak Samík od Nikkys otáčí sám, pase a obzvlášť po kojení :sick:

jsou nám 3 měsíce a dva týdny, a taky se ještě nepřetáčíme, dávám ho na dečku rozbaleného aby mu nezavazely plíny, za hlavu mu dávám hračku a blbnu tam s ní a když vidím, že by se chtěl přetáčet tak ho jemně potáhnu za ručičku. Ale sám ještě ne a zatím jenom mostuje se záklonem hlavy už asi třetí týden tak nevím, kdy to přijde.
Co umí co by ještě umět neměla? :-) to mě zajímá :-)

In reply to by chytra dagmarka

no právě začíná si cucat palce u nohy a šponuje se do stoje když jí na chvilku posadím na krkání tak v tu ránu šponuje nohy,ale na bok se netočí šmudla jedna.No tak snad to nějak přijde samo.Právě,že je to děsnej tlak i od dr která se mi teď už ptala jsetli se přetáčí na 4 měs.kontrole a tak mě docela mě znejistěla,protože naše malá už v 6 týdnech pásla jako blázen tak jsem myslela,že to jde dobře.Lelulka

ahojky tak my uz se od 3mesice hazime rovnou na brisko a paseme..to vse sami,je to hyperaktivista ten nas chlapík :s: no zkusila bych kolem nej chodit a postavit se nebo pridrepnout jakoby v zahlavi a on bude kroutit hlavickou za tebou a mozna bude nasledovat i telickem dyztak bych ho chytla za rucku a malounko mu pomahala smerovala ho a on pochopi...nebo nejakou pestrou barevnou hrackou ho takhle motivuj.Uvidis nekdy je to proste ze dne na den,nas Samik nesnasel paseni delal hystericke sceny a ted :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: sam chce porad na bricho porad se opretaci a nejvic kdyz je spoky po jidle a to potom hned :sick: :00: :00: :00: ,ale kdyz ho vratim z briska na zada tak hned nervovy zachvat a .. :^O^: :^O^: :^O^: :^O^:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka