Už vám mluví?

04.07.2010

Ahoj holky, našemu Šimonkovi je skoro 1 rok a stále ještě neřekne ani jedno slovíčko, jenom pořád nesrozumitelně žvatlá. Máma, nebo táta ještě neřekl. Jak jsou na tom vaši miláčci?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Malá žvatlá mama, baba od sedmi měsíců, ale teprve asi před měsícem si to začala spojovat s osobami. Občas se jí povede děda, teta. Jinak říká mňam, čiči a samozřejmě ne ne ne! - to umí nejlíp a tomu rozumí už od toho sedmého měsíce :s:

AHojky nam je trinact mesicu a umi jen baba, papa, mama, tata a deda. baba a papa zacal rikat tesne pred prvnim rokem a ten zbytek tak pred ctrnacti dnema. uz sem tu taky chtela vkladat clanek na toto tema jestli je to normalni. no jsem rada ze nejsme sami :///: :a:

ahojky však se rozkecá neboj muj malej tedy povídá hezky od 11měs jinak dřív to jen tatoval :///: máma řekl až v 11.měs a od roka mu to kecá tet má 14měs a už hezky opakuje a jde mu hodně rozumět :) je sním prča.zrovna tento týden se naučil říkat hepčí a oči od mluvícího pejska :///: a jinak říká nejde,není kde,ano ahoj hají ne..to je oblíbeníé slovo :///: koko a zvířátka ty umí taky hezky.Každé dítko je jiné a nakonec stejně mluví všichnio pěkně :one:

hele, moje malá mama neříká, říká jenom tata, ale to je spíš, že se jí ta slabika líbí (bo tátu nemáme) a teď se ve 13 měsících naučila říkat haf haf haf když vidí pejska... a taky občas ňam ňam, ale moc jí není v tomhle rozumět, ale to je jedno, protože jí fakt nechutná jídlo, to ona většinou k životu nepotřebuje. to spíš nenene, když vidí lžičku :)
takže bych nevěsila hlavu, každé dítě to má jinak, a umí něco jiného někdy jindy. spíš se snaž neporovnávat s těma co "v 10 měsících chodí a mluví, od půl roka chodí sami na nočník..." - to mi fakt nepřijde vhodné srovnání

Šimonkovi je skoro sedm měsíců a říká mama,bába,papa...Ale to je individuální.To přijde samo a většinou nečekaně!Švagr nemluvil do tří let!!!!!A pak jednou jeli na chatu a on normálně začal ,že jednou na chatu a budou se koupat!On byl lenochj líný,tak jen odposlouchával a cvičil snad tajně :D Katka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky