těhotenství přes HA ..má to negativní vliv na miminko?

05.07.2010

holky, "kamaradka" z panelaku mela nepravidelnou MS a ted zacla brát 1. platíčko Mercilonu uz ho dobrala a MS nikde, ma priznaky tehotenstvi.. co si myslite o vlivu HA na plod? kdyz si vzala vlastne cele platicko, ja bych se bala, že miminko nemusi byt zdrave:-(

Kliknutím vložíte smajlíky:

No já taky otěhu přes antikoncepci, ale tehdy jsem brala antibiotika a až později jsem si přečetla příbalový leták a tam bylo napsáno, že ta antibiotika snižují účinnost antikoncepce, do toho jsem byla i na rentgenu, mě tehdy vůbec nedošlo, že bych mohla fakticky otěhotnět a já otěhu, byl to šok a pak strašný nervy, zda je prcek v pořádku...dopadlo to skvěle a já mám 1,5ročního klučinu, který je zdravý!!!!! :-) ale je pravda, že pokud bych měla podezření na těhu, přestala bych antikoncepci brát a zašla za gyndou...pro jistotu. Jinak si myslím, že v antikoncepci jsou tak malý dávky hormonů, že by to uškodit nemělo. :-)

In reply to by genevie

Malej je lednový, ale řeknu ti, ty kecy, že přes antikoncepci nejde otěhu, mě fakt neberou. Dokonce mi bylo řečeno, že jsem určo zapomněla nějakou tu pilulku...ale já přece sama nejlíp vím, jak jsem zodpovědná. Tehdy jsem to neřešila, protože jsem se o prcka moc bála a doma jsem měla tehdy téměř 4letou princeznu, ale jakmile vše dobře dopadlo, všem těm nevěřilkům jsem pěkně od plic řekla, co si myslím. Prostě ani pilulky nejsou NIKDY 100%...no a od tý doby si čtu každý příbalový leták léků, který beru :-)

In reply to by kubule

taky mně přišlo,že si snad spousta lidí myslelo,že to bylo schválně. S tehdy "přítelem" jsme spolu byli necelé 3 měsíce,takže jsem nejspíš byla z pohledu jeho známých a příbuzenstva za tu,co si ho prostě chtěla pojist...v životě nikdy bych nic takového neudělala,ani to tehdy nebylo kdovíjak žhavé...jak říkáš,NIC není stoprocentní.15 měsíců po Elišce se nám s dnes už manželem narodil taktéž neplánovaně,ale vítaně Štěpánek a jak se říká..."neměnila bych ani za zlaté prase" samy dobře víme jak to bylo,na nevěřílky můžem prdět z vysoka.Mělo to tak být a hotovo :) akorát se tak trochu bojím,na kolik dětí to ještě dotáhnem,antiku beru zas,ale kdoví......asi jsme extra plodný pár :)

In reply to by genevie

hehehe...jj, máš pravdu :-) Jé, ty máš prcky tak blízko od sebe :-) No já taky zase beru antinu, ale už si fakt dáváme pozor, páč třetí těhu by moje tělo asi nedalo. Ale já jsem strašně vděčná za ty dva mé zázraky :-) Je to fakt dar a já si toho moc vážím :-) Tak se opatrujte :-)

Já taky otěhotněla přes antikoncepci.Zhruba to jedno platíko jsem určitě dobrala,ale netušila jsem,že bych mohla být těhotná.V té době jsem brala antibiotika a ta účinnost antikoncepce určitě snížila,i když dr tvrdí,že ne...brala jsem pravidelně,takže si myslím,že to na tom svůj díl má. Do toho navíc jsem si,aniž bych těhotenství tušila zrovna dělala týdenní kurz "masáž lávovými kameny",kde je velkou kontraindikací právě rané těhotenství...pak jsem měla nervy,aby elišce nic nebylo,naštěstí je vše ok,je to veselaá zdravá raubířka a probjovala se k nám,moc chtěla na svět stůj co stůj :)
ale jestliže bych měla,byť malé podezření na to,že jsem těhotná,určitě bych prášky nebrala...

Já si myslím, že to riziko postižení je opravdu minimální, v antikoncepci jsou dávky hormonů velice nízké.

ahojky,
Může a nemusí,..
mám spousta kamarádek,kterým se toto stalo a děti byli v pořádku,.. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka