cestování vlakem s mrňouskama

03.07.2010

Holky vzhledem k tomu, že nemám auto a ani na něj ještě dlouho mít nebudu jsem odkázaná na vlak. Zajímalo by mě odkdy jste s cestováním vlakem začali a jak jste to zvládali. Umím si představit že cesta Brno-Praha je v poho, protože vlaky jsou už civilizované a klimatizované, ale třeba k rodičům na severní moravu to už bude horší.

Ahojky tak já jezdila dá se říci hned od začátku protože jsme neměli auto.Bylo to před 16 lety a to ještě nebyli ty vymoženosti jako dnes. Jsem z vesnice tak do dnes k nám jezdí vlaky asi ze70let.Později když jsem měla druhou cácorku jsem jezdila s oběma.Do vlaku mi vždy někdo pomohl a s kočárkem jsme zůstali v chodbičce.Na delší tratě ted´jezdí modernější vlaky s bezbariérovími přístupy.Ted´doufám že co nejdřív porodím a vyrazíme s holkama zase na cesty.Sice auto máme ale já neřídím a tak budeme využívat veřejnou dopravu zase hned od začátku.

Ahoj pred 6ti lety jsem poprve cestovala s malou v 5ti tydnech Praha-Karvina a mala spinkala pak jsme jezdili co 2-3 mesice a taky vse v poho, ale jak psala Cmelda musis vychytat spoje :-) Mala byla ale vzdy v poho bud spinkala nebo koukala z okna a pak zase usla. :-)
Ted bych asi volila spoj pendolino.

Ahojky, no my museli cestovat již od měsíce (ze zdravotních důvodů) mezi Ostravou a Prahou a cestujeme dodnes, a Kubík to vždy snášel bez problémů a v pohodě :) Ale je pravda, že většinou jezdíme Pendolinem, je tam jistota určitého pohodlí. Ale myslím, že anni normální vlak není problém, jen tot chce vychytat spoje, které nejsou moc obsazené, abyste měli svůj klid.

In reply to by chytra dagmarka

My ze začátku asi do 9ti měsíců jezdili v autosedačce, a tu jsem měla vedle sebe, malý v ní spinkal anebo jsem ho měla v náručí. Kolečka jsem složilaa, aby nepřekážela. Kočárky máme dva jeden tady a jeden starší darovaný u rodičů. Teď už samozřejmě cestujeme i s kočárem, ale ve vlaku většinou bývá jeden vagon, kam se kočárek vejde, kde ho máš kam postavit (V Pendolinu je přímo vagon, který je určen pro matky s dětmi). Chce si to zjistit dopředu, jak na tom který vlak je. Když mi Kubík usne, spí v kočáře, jinak už cestuje normálně se mnou, ale nám je teď už 1,5roku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka