Kolik utratíte za jídlo?

01.07.2010

ahojky holky, mám pár otázek na vás:

1) Kolik Kč utratíte za jídlo měsíčně? (kolik je vás členů v domácnosti)

2) Kdo platí jídlo a kdo platí za byt (elekt. + voda, plyn)? Platíte všechno napůl? Máte společné nebo oddělené účty?

3) Kolik vydělává váš manžel/přítel? A kolik máte vy mateřskou? Podaří se vám něco našetřit?

Moje odpovědi jsou:
1) Za jídlo dám měsíčně cca 4500 (jsme na to 3) + občas taťka něco koupí na jídlo.
2) Já platím jídlo, přítel platí vše co se týče bytu
3) Přítel vydělává 18500,-, já mám mateřskou 7600. Teď se mi podařilo něco málo našetřit. Za to si pak zaplatím autoškolu kterou chci v září začít dělat.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,
tak my jsme tříčlená rodina (2 dospělí + roční dítě)
1. za jídlo utratím tak 4000,- měs. +800,- manžel obědy
2. každý máme svůj účet, vše platí manžel, já si nechávám strhávat živ.poj. a stav. spoření
3. manžel vydělává 32tis. a já mám 7 600,- rodičák
Většinou ušetříme kolem 20 tis. měsíčně

nějka jsem to nepočítala, ale asi kolem 4500,- já dělám nákup skoro každý den a manžel 1-2x měsíčně někde v hypu.
bydlíme u rodičů, tak to nějak neřešíme, většinou si koupíme na co máme chuť. Vařím na dva dny, abych nemusela každý dopo strávit v kuchyni, jsme tři a všichni tři doma obědváme, manžel pak má svaču do práce, někdy si koupí sám, pokud doma nic není, většinou po víkendu! .-)
Každý máme svůj účet, našim dáváme dva tisíce na vodu, plyn a elektriku, manžel mi dává dva tisíce na jídlo, a platí věci kolem auta, a já kupuju maličké oblečení.

1) fakt netuším, nikdy jsem to nepočítala... jsem schopná nechat na nákupu pětikilo i litr, a někdy jdu nakoupit obden, někdy pak týden či dva nejdu, a jím ze "zásob" které mívám dost velké (mražák, spíš, atd)
2) jsem sama s malou = já, já a já
3) rodičák mám na 4 roky, takže si k němu přivydělávám. zatím nešetřím, ale malé jsem už založila to konto na poště, a čekám, až mi přijde číslo účtu, abych jí tam sem-tam když mám něco "šoupla"

AHoj tak i já se přidám
1. za měsíc utratíme za jídlo cca 8000 (jsme 3)
2. platíme oba máme spol. účet a peníze dáváme dohromady
3. manžel vydělá kolem 25 000 a já mám 11400, našetřit se nám podaří málo kdy :) když jsme chodila do práce tak jsme našetřili dost, ale teď už je to bída ;) máme domeček tak ještě doděláváme nějaký věci takže je pořád kam dávat peníze :)

Taky se pridam.Jen podotykam,ze jsem v UK a prepocitavam z libry na kc.Ale abyste meli maly prehled :)
1)V prumeru 6000kc mesicne-jsme 3
2)Je to pul na pul.Ted jsem nebrala 3mesice zadnou materskou,takze platil vse pritel.Mame kazdy svuj ucet+jeden spolecny
3)Pritel vydelava zhruba 29 tisic,ja 21tisic(pracuji na zkraceny uvazek)Materska mi skoncila v unoru.Ted kdyz uz pracuju se nam snad zas neco podari nasetrit.

1) utratíme 8000 - 10000,- za měsíc a je jsme 3
2) máme společný účet a platíme vše dohromady
3) manžel vydělává 45000,- čistého a já mám 11400,- a našetřit se nám nedaří, protože máme velké výdaje co se týče i ostatních plateb (hypo, splátky, pojištění atd.)

In reply to by rendyy

no, tak mi dáme jen 31 tisíc za pravidelný poplatky + cca 2000 - 2500,- Kačenka, no a pak to lítá - když jdeme na nákup, tak kupujem, na co máme chuť, ne podle ceny, třeba minulý měsíc jsme prožrali 10000,- a to v tom není třeba, že si skočíme na jídlo do hospody a tak prostě.

In reply to by Terinka84

Njn, se někdo má, ale zase nejsme na tom špatně, hlavně díky mým rodičům, bydlíme v baráku zadara, kdybychom bydleli někde v podnájmu, tak jsme pravděpodobně socky, takže se dá říct že taky máme co chceme:-)

In reply to by Tehulka4

je to děsný, já si právě pořád říkám, že ty prachy asi vyhazujem z okna, že furt mizí, ale prostě, jak se nemusíme moc omezovat, tak to jede a pak strašně obdivuju lidi, co vyjdou třeba jen s 3000tis na jídlo na měsíc, to je pro mě prostě záhadou. A ono je taky třeba fakt, že Kačence nevařim, ale kupujeme skleničky a tak. Plus taky oba kouříme a ne zrovna nějaký laciný cigára a to prostě lítá. Jedině, kdy jsme ušetřili, tak když jsem ještě chodila do práce, případně byla na nemocenský v těhotenství, ale to jsme měli příjem vyšší o 10-15 tisíc než teď + nebyla ještě Kačenka a její jídlo, plíny, plavání, hadříky, hračky atd.

In reply to by Terinka84

tak to je zlaty ja si rikam presne-taky se nehodlam v zivote omezovat,ziju jen jednou,a proto si chci plnit topo cem touzim,jsem maniak do oblecku pro holky a tak si to dokazes predstavit,nekourim,nepiju ale hadry tak to je moje droga.....................

In reply to by Tehulka4

to já svou vášeň pro oblečky na malou zvládla v okamžiku, kdy jsem zjistila, že to stejně všechno nemůže unosit a co jsem přestala každý den navštěvovat mimibazar, aukci a nechodím s ní tolik do center, kde jsou lákadla v podobě HM, CA, ZARY, NEXTu a podobných:-)

1)za jídlo moc neutratíme..cca 4000,-kč-vařím podle toho co mají v akcích..když jsou velké akce tak se nakoupí těstoviny a jídlo které má trvanlivost ve větším množství..
2)Muž má na starost poplatky a já ostatní z mateřský..jinak peníze jdou společně.
3)přítel má 15000,-a já 7600,-
Jinak si spoříme 2000,-měsíčně stavebko a malej má 600,- taky na stavební a penzijko 500 a 100 kč..nemáme problém vyjít a nyní šetříme na novou sedačku:-)už je třeba..Malej má kompletní dětsky nový pokoj tak si chceme taky udělat radost:-)

1.Nákup v hypermárketu 1 za měsíc 3000.Každý týden tak 1000-1500 za nákupy. Holky nechápu jak můžete vyžít s 500 na týden.No asi máte malý děti a ty toho tolik nesní.Vařím každý den.
2.Z manželové výplaty se platí všechny složenky a účty moje mateřská je na domácnost
3.Manžel vydělá 13000 a já mám mateřskou.Máme dva školáky a 3 měsíční miminko.Takže našetřit se nám nedaří vůbec nic.

In reply to by dambor

no to je asi stejné jako že já nechápu že měsíčně nakoupíte jídlo za 3tis a ještě týdně utratíš tolik opět za jídlo...chápu že máš větší děti, ale i tak je to šíleně peněz :a:
jinak mám 4 letýho kluka a roční holčičku...Těch 500 neni na týden-to jsem měla když jsme byli 3 :€Ss€: Nyní je to cca 1000 na týden. Jak jsem psala, drogérie se každý týden nekupuje. Nám ta částka 4500 na jídlo + drogérii vychází bez problémů....

In reply to by JaMiOn

Ahoj nevím jestli ten komentář byl ke mě ale jestli jo tak v obchodáku za ty tři tisíce pořídím maso,mlíko drogerku, těstoviny.. a přes týden nakupuju něco na večeře,dětem a manžovi sváču takže tak 200 za den padne.Dřív jsem taky vyšla z mín penězma,ale když kluci ted rostou a ta vybílená lednice tomu odpovídá.

1. Nevím, nesleduju to (jsme zatím tři)
2. Máme společný účet a z toho se platí vše
3. Manža asi 22čis., já rodičák 7600+vydělávám nějakou tu kačku měsíčně navíc - nemůžu napsat částku, páč je to pokaždé jinak, ale kolem 2tis to asi dělá. Platím se si oba životní, oba stavební, to samé prckovi a ještě penzijní, takže šetříme tady a já ještě dávám nastranu.

1.no tak jak to tak ctu tak asi budeme muset vic setrit jelikoz my za jidlo dame 8tis minimalne je pravda ze jsme ted zatim 5 clena rodina za mesic nas bude o jednoho navic. 2. manzel vydela tak kolem 32 tis mesicne ja ted zatim nemam nic pak budu mit rodicak 7600+ 5tis vyzivne na dve deti z prvniho manzelstvi a snad dostaneme i nejake pridavky .Zcet mame spolecny a jelikoz opravujeme velky dum tak mame dost vysokou hypoteku a auto na leasing. 3. nasetrit se nam ted zatim nic nedari jelikoz jde vse na barak takze uvidime co bude pak . jak to delate ze date tak malo za jidlo ???Me pripada ze kdyz jdu nakoupit tak stovky u pokladny jen litaji.

In reply to by jirule

no tak jak to tak vidim tak asi budu muset detem ubrat , jenze ono je to tezke holky uz jsou velke ty sni 10 rohliku na posezeni a maly mi sni i 3 jogurty denne a to je jem tretina celeho dne . Ja taky nekupuju alkohol a ani mineralky nebo tak jen kdyz se neco dela a je tu vice lidi ale pro nas ne . Manzel sice kouri ,ale uz se omezuje a jak se nam narodi mimi tak rikal ze prestane tak jsem zvedava.

In reply to by jirule

musím ušetřit za jídlo. Ještě do toho nepočítám plenky pro malou a batolecí mléko a to jsou za ni ještě k tomu 2000. Vařím každý druhý den. Přes týden většinou jen polívky a o víkendu jen druhé jídlo nebo i polívku a druhé, malá mi nesní polívku i druhé, buď jenom polívku nebo jen druhé. Kdybych vařila na každý den polívky i druhé tak bych se vyšplhala minimálně na takových 6 tisíc.

ahoj. jsme 4 členná rodina
1. za jídlo+drogérii dávám měsíčně 4500KČ, za jídlo pro malou+drogérii dávám 1000kč
2. takto to rozdělené nemáme. Máme společný účet a z tohoto účtu se nám strhávají peníze+z tohoto účtu vybírám na inkaso a jídlo
3. čistá mzda je 22tis, já mám 7600...jsme schopni ušetřit dost peněz, i když většina našetřených peněz jde momentálně na splátku dluhu-chceme ho mít co nejdříve zaplacený

In reply to by JaMiOn

juj tak to te obdivuji,my jsme ctyri a jen za jidlo a plenky se Sunarem dame mesicne kolem osmi tisic..................500kc na tyden bych teda nezvladla,to mam na jeden denni nakup,jsi fakt dobra!!!! :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

úplně jednoduše :///:
nekupuju nic co neni opravdu důležité. Člověk se nají aniž by musel utrácet velké sumy. Nekupuju sladké limonády, sladkosti apod, nekouříme, nekupuju alkohol-když nejsou narozeniny. Na týden si vyberu 500kč a nakupuju podle toho, co mám na týden naplánováno uvařit. Drogérie se přece nekupuje pořád ale tak jednou za měsíc až 2 měsíce. Mě teda prášek na praní i aviváž 2 měsíce vydrží....Je to těžké to tu rozvádět ale jde všechno-když je to nutné :a:
PS: děti mají dostatek mléčných výrobků, ovoce, zeleniny

In reply to by JaMiOn

Četla jsem nedávno Tvé příspěvky v jiném článku o financích a rozhodla se Tvou praxi vyzkoušet,nikdy jsem totiž peníze nepočítala a po pravdě začalo mě docela štvát kolik měsíčně utratím za zbytečnosti.....a po dvou týdnech zkoušky opravdu potvrzuji,že se to dá,dala jsem si také limit 1000,- na týden,sice nic nezbylo,ale přežili jsme (jsme tedy jen 3 - já a kluci 6 let a 11 měsíců) a navíc mám dobrý pocit,že nevyhazuji peníze zbytečně.

In reply to by Dejmalka

já si vyberu 500 na týden na jídlo a když je nutné, tak si vyberu potoj ještě nějaké peníze. Maximálně můžu vybrat 1000kč na týden. Ondra má na den jeden jogurt a Markétka buď jogurt nebo pribináčka-taky na den. Mléčné výrobky stojí dost, ale dětem je dopřávám. Jídlo uvařim vždy na 2-3dny. Manželovi to nevadí. Málokdy večeři. V práci si koupií třeba jen rohlík se salámem. Hlavně vařim kvůli dětem-aby měli teplé jídlo. K večeři máme buď to co bylo k obědu nebo studenou večeři. O víkendu taky nevyvařuju-v sobotu uvařim jídlo na víkend a večeře jsou opět studené nebo máme tousty...Nejdřív jsem si myslela že to zvládnout nedá-ale když je potřeba tak dá...Tohle velké šetření nás čeká do konce září-potom už to bude lepší a budu si moct dovolit utratit i o 1000kč více. Ale maximálně chci za jídlo+drogérii dávat 5tis...jídlo+drogérie pro malou jde zvlášť....

In reply to by JaMiOn

já když odečtu malou, tak se do 5000 vejdem taky a v pohodě. mám pocit že malá toho sní víc než já. 7xpřesnídávka, 7xyogurt, mléčná kaše, pytlík až dva kukuřičných křupek, jen tohle jsou skoro 300 + ovoce, zelenina, máslo, maso, žervé, pár rohlíků.... ona sama projí skoro 500 týdně. a kdybych do drogerie počítala plíny a wetwipesy...ani nemluvím.

In reply to by Dejmalka

já přesnídávku malé nekupuju-nejí mi je. Místo přesnídávek kupuju ovoce. Jsem celkem ráda že přesnídávky nechce-ony jsou celkem drahé. Levnější je koupit ovoce a kombinovat ho... :a:

In reply to by JaMiOn

tak to smekám...to jsi fakt šikovná...nechtěla bys mi dát nějaký tip, jak toho docílit? Mě příjde, že ikdyž uvařím na 2-3dny, tak že stejně utratím za jídlo moc :00:
Sis udělala nějaké tabulky..nebo sis začla to nějak rozepisovat? Potřebuju to dát taky nějak pod palec, když se teď chceme snažit o druhé mimi, tak ať mu máme z čeho koupit výbavičku (budeme muset předělat celej dětskej pokoj :00: ) A nechci sahat na žádný stavebka a spořící účty.

In reply to by marta88

Ahoj, mám v execu tabulku kde mám rozepsány povinné měsíční výdaje. Vyjede mi, kolik mám na měsíc k dispozici peněz. V těch výdajích je i UM pro malou, plenky. Takže moc dobře vím, kolik můžu opravdu utratit. Píšu si denně za kolik jsem nakoupila. Na lednici mám jídelníček na celý týden a podle něho nakupuju...
No dneska jsem utratila 700kč :00: . Jen 100kč stáli plenkové plavky pro malou (byli v akci) :€s€: -to jsem se holky rozšoupla :€Ss€: -je mi z té částky úplně špatně. Je ale pravda, že je to nákup na celý víken+ na podnělí. Nakupovat zase půjdu až v úterý, ale i tak :a:

In reply to by Pechy

je to o prioritách o ničem jiném. Na splátku půjčky dáváme 10tis. měsíčně a bydlení nám vyjde na 10tis. (hypo+inkaso), stavebko pro nás 4 nás vyjde na 2500 atd....když si spočítáš kolim máme příjem (uváděla jsem to tu) tak ti vyjde, že takto žít musíme.....
Utratit 800 za jídlo a půlku večer sníst-no co nato říct-hlavně že vám chutnalo :///:

In reply to by JaMiOn

my utrátíme za spoření, bydlení a telefon asi 12tis a zbytek je náš, z toho dávám ještě něco na stranu. Nikdy jsme nejezdili nakupovat potraviny do supermarketu, kupujeme u zemědělců a hodně bio potraviny, takže je to dražší, ale mě to za to stojí. Když jdu do krámu, koupím si dobré kvalitní jídlo, třeba jogurt za 4kč bych domů nikdy nekoupila, ale koupím si kvalitní za 11kč, takže to je zase jiná. Hold dokud nemáme půjčku na bydlení, tak si užíváme :)

In reply to by JaMiOn

si myslím že to jde. Já většinou se chci vlézt do těch 900,- za týden, a zpočátku mi to i docela šlo ale teď utratím 1000,- na týden za jídlo. Dokonce mám i tabulku v excelu kterou poctivě každý den vyplňuju a pak počítám kolik asi tak utratím další týden. :-) My taky NEkupujeme alkohol, ani nekouříme, maximálně jedno víno za 3 týdny kdy si s přítelem dáme při večerním povídání.

1) nemám představu, asi 6000, 2 dospělí + 15ti měsíční
2) společný účet, neřešíme co kdo platí.
3) manžel vydělává tak 17000, já mám 11400 rodičák, ušetříme většinou 2000-3000 teda z toho se koupí nějaké věci navíc, na účtu se to dlouho nezdrží, třeba ted pískoviště a dárek pro tetu k 60tinám, minule jsem jeli na víkend pryč, před tím jídelní židlička a cestovní postýlka...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky