mateřská

30.06.2010

Ahojky maminky,

někde jsem se tady dočetla že mám nárok na peníze za dovolenou v práci. Nějak tomu ale stále nerozumím. Je tu někdo kdo mi může říct zda si mám zajít za vedením zda mi mají ještě něco vypaltit.

Na mateřskou jsem nastoupila 7.9.2009 a pobírala PPM
od 21.3. jsem na rodičovské a pobírám rodičovkou 7600Kč, než jsem nastoupila na rodičák tak mi bylo od ledna 2010 vypočitáno že mám nárok na 6dní řádné dovolené a byla mi proplacená. Jako učitelka v MŠ mám normální dovolenou 40 dní a jelikož jsem tam ještě jako i vedoucí stravovny tak na to mám 25 dní dovolené. Bylo mi vyplaceno 6 dní. Je to tak dobře nebo by mi měli proplatit ještě něco?

Děkuji moc za odpověď.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Leni,měli by ti vyplatit zbytek loňské dovolené plus celou dovolenou za letošní rok.Akorát nevím jestli není už pozdě,dovolená se vyplácí po skončení mateřské při přechodu na rodičák.

In reply to by vaclavahantova

Já jsem někde četla, že buď při přechodu z MD na rodičák anebo hned po skončení rodičáku, ale nesmí se prošvihnout ta lhůta... jak to ale je přesně, nebo jestil to tak skutečně je, to je potřeba zjistit u nějaké účetní...

Ahoj, je to tak, že když máš smlouvu na dobu neurčitou a v daném roce jsi odpracovala minimálně 60 dní, tak máš za ten rok nárok na plnou dovolenou. Za odpracované dny se považuje i doba strávená na MD, ta je považovaná za náplň pracovní činnosti. Např. já jsem tento rok 2010 od 1.1. byla na nemocenské a poté nastoupila rovnou na MD. V práci jsem nestrávila ani jeden den. Ale na MD budu víc jak 60 dní (28 týdnů), tudíž mám nárok na plnou dovolenou za tento rok, která je u nás ve firmě 20 dní. Takže pokud ti to vychází, tak si za tím určitě stůj a dožaduj se vyplacení. Takže pokud jsi na rodičáku od 21.3., tak to vychází, že jsi na MD byla v tomto roce leden (31) + únor (28) + březen (20) = 79 dní = měli by ti proplatit kompletně celou dovolenou, tj. minimálně těch 40 dní + teoreticky asi ještě těch 25, co máš na další pozici...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka