přímá adopce

Nela07
28.06.2010

Tak se mi na ten inzerát ozvala jedna rodina,co by měla zájem.Ten inzerát nezněl protizákoně,nepsala jsem tam nic ohledně toho že chci miminko prodat,jen mě zajímalo co jsou pro to lidi ochotný udělat.Má tu někdo zkušenost s přímou adopcí?Chtěla bych vědět jestli se to dá psychicky zvládnout pro tu matku,děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:
Věnuji miminko (neověřeno)

:cc)::cc):Je tu někdo aktuálně kdo touží po miminku.uz mi zbývá pouhý měsíc do porodu.nemam stím žádné zkušenosti..ale miminko si nemohu dovolit jsem svobodná maminka už dvou dětí..a akutně hledám milující pár co si osvojí chlapecká..prosím.napiste jen vážný zájemci a jen stručnou SMS..o zájem..a info ke spojení popř.osobni schůzka by byla nejsnadnější způsob..773123859.:cc):

Dobrý den. Jsme rodina s jedním dítětem z přímé adopce a pejskem. S manželem jsme se rozhodli o další přímou adopci. Žijeme v domku se zahradou, jsme šťastní za našeho syna a chtěli bychom pro nás další štěstíčko a pro syna sourozence. Nebráníme se i dvojčátkům.
Kdyby zde byla žena, která chce pro nenarozené dítě/ děti šťastnou a spokojenou rodinu, ať napíše. Určitě si více napíšeme přes mail, telefon a třeba se i osobně setkáme.
Mail: lenkalucina@seznam.cz
Děkujeme. :)

Michal Záleský (neověřeno)

In reply to by lenušek2106

Dobry den

Už jste přímou adopci prošli,jak píšete a mohl bych se zepat,jen tak ve stručnosti,co vše té adopci předcházelo..???Např. jestli jste s maminkou měli nějakou sepsanou smlouvu,jak v porodnici-jestli šlo mimi hned k Vám a jak vubec to tam probíhalo a nebo jak dlouho trvalo osvojení miminka.A váš manžel byl uvedený hned od začátku jako otec mimča..???
Kdyby se Vám chtělo udělat si chviličku a tak narychlo mi něco o tom napsat,byl bych moc vděčný...

Předem moc děkuji za odpověd

Michal Z.

Dobrý den, jsme bezdětný manželský pár z Jižních Čech(30,39), rádi bychom přivítali u nás doma miminko od paní, nebo slečny, která si ho po porodu nebude moct ponechat. Jsme zajištění, máme dlouhodobé zaměstnání, vlastní velký dům na venkově a hlavně spoustu místa v srdci. Prosíme, aby se ozývaly pouze zcela rozhodnuté ženy,nebo dívky majoritního etnika bez drogové minulosti. miminkojiznicechy@centrum.cz

andreat (neověřeno)

In reply to by Denisa s (neověřeno)

Dobrý den, jsme manželé se sedmiletou dcerkou z Prahy, s vlastním bytem, velkou zahradou, skvělým zaměstnáním atd... Rádi bychom z přímé adopce měli ještě jednu holčičku, můžete mi napsat detaily? Děkuji moc, Andrea

Mariánská (neověřeno)

Hledáme maminku, která si nemůže nechat své miminko a svěřit drobečka do kojeneckého ústavu jí přijde hrozné. Prosím udělej šťastnou naší rodinou, která po miminku může pouze jen snít. Poskytneme mu veškerou lásku a péči kterou malí drobeček potřebuje.

Hledáme paní/slečnu, která je opravdu pevně rozhodnutá, svěřit své miminko do přímé adopce. Máme touto cestou již jedno miminko, takže víme co a jak zařídit. Současně jsme státem prověření žadatelé o adopci. Miminku bychom chtěli poskytnout klidné a zabezpečené zázemí v domku se zahradou a zvířátky, spoustu lásky naší a sestřičky. Prosím ozvi se na miminkoprimo@seznam.cz

Hledáme ženu v očekávání potomka, která se z jakéhokoli důvodu nemůže o něj postarat. Jsme manželé (35/37 let), kterým se nedaří mít vlastní dítě. Nabízíme lásku, úplnou a stabilní rodinu pro miminko, máme vlastní dům, pravidelné příjmy a žádné půjčky. Prosím pokud máte zájem nechat adoptovat své dítě, ozvěte se nám na mail adopce.miminka@sez­nam.cz . Nejdříve se poznáme, podáme dostatek informací o nás, abyste věděla, komu dítě svěřujete a pak se rozhodnete.

Ahoj maminko co čekaš miminko a nemůžeš nebo nechceš si ho nechat,ale přesto mu chceš dát šanci vyrůstat v milující rodině která mu zajistí zázemí a dá mu všechnu svou lásku tak se nám ozvy na email:evakramarova333@seznam.cz P.S.nejlépe plzenský,karlovarský,a středočeský kraj a  prosíme jen o seriozní jednání.Budeme se těšit a doufat že se na nás usměje štěstí a dočkáme se tak vytouženého miminka:a: 

Dobry den jsme manzele (16) z Chebska a touto cestou hledame miminko do prime adopce.Pkud to cte maminka,ktera je rozhodnuta sve miminko dat do prime adopce tak se prosim ozvete na email:evakramarova333@seznam.cz Miminku poskytneme vyrustat v milujici rodine:a: 

Rádi bychom s manželkou našli ženu/slečnu, která je rozhodnuta dát své budoucí miminko k přímé adopci. Již jsme zde našli jednu paní, která se pro nás rozhodla a poté co jsme nakoupili vše potřebné si to rozmyslela (resp. její muž) ... pro mou ženu je to velmi zničující vidět prázdný kočárek ... postýlku ... moc se těšila že už budeme celá rodina ... a i mě to nenechává chladným ...

Prosím o vzkazy na email : mirek.hrebicek@centrum.cz
Děkuji

Celou problematiku k tomuto mám nastudovánu a konzultovánu s OSPODem ...

Víš já když jsem se s manželem dozvěděla,že jsem těhotná,byla to obrovská radost a pak najednou velkej strach,že to nezvládneme,máme finanční problémy. A tak jsem koukala,jak je z toho manžel špatnej,měl strach,že se o nás nedokáže postarat a já se ho tenkrát zeptala jestli to mám dát pryč. Dodneška mě zamrazí,když si na to vzpomenu a hrozně se za to stydím. On to tenkrát odmítl,teď je malýmu půl roku,jsme šťasní,že ho máme,všichni nám hrozně moc pomáhají. Peněz sice nemáme nazbyt,malej nebude mít všechno na co si ukáže,alespoň zatím,než se z toho nějak vyhrabeme cca 3 roky,ale dá se to. Kdybys chtěla,tak to zvládneš,jestli nechceš,tak k tomu není snad ani co dodat.

Já tohle nechápu. Po přečtení toho příspěvku jsem semusela podívat na toho mojeho spícího broučka a ani mi nejde představit si,že bych ho neměla u sebe,že bych ho prostě jen tak kvůli svým nesplněným plánům do budoucna dala pryč,někomu jinýmu. Když si někdo umí mimi udělat,měl by se o něj umět i postarat. pokud si byla vyzrálá na souložení,si vyzrálá i na výchovu dítěte,ale je smutný,že nad tím dokážeš vůbec takhle uvažovat.

Nic o tobě sice nevím, ale nedělej to!!!! Věř mi, že pouto k dítěti je to nejsilnější na světě. Věř mi, že toho jednou budeš litovat!

Ahoj, ja bych mela velky zajem vychovavat tvoje miminko, nase rodina už prošla vším schvalováním na socialce, což je výhoda i při přímé adopci, protože soud už bude mít hodně důkazů o tom, že máme vynikající podmínky pro to, aby se u nás dětátko cítilo skvěle. Dokonce by mělo bratríčka, kterému je 5 let. Víc dětí už nemohu mít. Čekat , než nám uřady najdou vhodné dítě, je velmi zdlouhavé, tak jsem si řekla, že tě zkusím oslovit. A ty bys měla jistotu, že by tvoje dítě bylo v dobrých rukou, máme za sebou psychologické testy, školení, diskuze na téma adopce atd.

Takže, pokud vážně uvažuješ o tom, dát dítě k adopci, ráda všechno zařídím a poradim ti. Ale s financema tě zklamu, to opravdu nejde. Pak by to totiž bylo bráno jako pokus o to, dítě prodat-koupit a to je fakt trestné. To jde jen v Americe.

Pokud si adopci rozmyslíš, tak ti mohu také poradit, kde najít azylové domy, kde by ti pomohli nějak přežít to nelehké období.

Tak se kdyžtak ozvi. email drapalikova.lucka@seznam.cz
Měj se hezky.

Lucie

to se mi fakt zdá,to je jako bys byla chovná stanice,jenže my jsme lidi,ne zvířata.Na adopci by se s měla informovat asi v porodnici nebo u svého lékaře.
Jo ,jinak je sposta lidí,co by za dětátko dalo vše.

Tak mě by zajímalo, v kolikátém týdnu těhotenství jsi. Můžu říct, že já si nedokázala představit, že bych to mimčo, co nosím, měla někomu dát. Pokud jsi nepřišla do jiného stavu vyloženě při znásilnění nebo jiném traumatu, určitě bych se pokusila zvládnout to jinak než adopcí. To mimčo ti to jednou všechno vynahradí. Neříkám, že to bude zpočátku lehké, ale za pár měsíců to bude všechno v pohodě. Je dobrý, že bys svým činem pomohla jinýmu páru, který o mimčo stojí, ale já myslím, že by sis to do smrti vyčítala. Jak se mimčo narodí, už ho nebudeš chtít dát pryč. Je to to nejkrásnější, co tě v životě potká, tak tu šanci nezahoď! Pokud jsi na tom nějak špatně, doporučuju vyhledat psychologa - hodně pomáhají dostat se z prekérní situace - často člověka podpoří nejen po psychické stránce, ale pomohou i najít práci, byt a pod. - prostě vyřešit situaci. Držím pěsti a dej vědět, jak ses rozhodla. :one:

proboha,radeji si zajdi nekam do krizoveho centra a nechlub se tim tady.kolik maminek nemuze mit deti a ty ho davas pryc,vazne moc prijemne...nez sedet u pocitatce ti pomuze nekde psycholog a poradi!!!uz se mit o nekdy tady zda neskutecne

Je mi 22 let skoro,čekám druhé dítě a v září budu snad maturovat ... jsem na všechno skoro sama chlap moc nepomáhá ... rodina je z malého úplně podělaná ... chtěla jsem bydlet na Moravě a studovat veterinu a věnovat se jen zvířatům ... škola je docela blbá výmluva ... taky jsem nebyla na dítě připravená ... mateřskej půd ti nedovolí se nepostarat ... jestli ho dáš k adopci budeš litovat a podle mě jsi hloupá jestli to co píšeš jsou důvody ... uvědom si že to nezničí život jen Tobě ...

k tomu vede ,že svoje dítě chceš dát k adopci ,ale být tebou tak to nedělám. Pokud máš rodinu ,která by ti s mimčem pomohla tak to nedělej budeš toho litovat do konce svého života. Já bych teda svého chlapečka nikdy k adopci nedala je to moje všechno to misíš mít asi hodně závážný důvody ,ale radím ti nedělej to :n: :n:

Na jednu stranu určitě uděláš někomu, kdo nemůže mít děti, velikou radost. na druhou stranu přijdeš o vlastní dítě. pro mně znamená náš mimísek to nejvíc na světě, zbožnuji jeho malé ručičky, když se mě s důvěrou obejme, jeho rána, když se usmívá a je štastnej, že nás s taťkou vidí, jeho první slovíčka a drobné kulišárny, vůni jeho zpocených vlásků...nedala bych ho za nic na světě, položila bych za něj život, protože je to naše největší štěstí a láska, která každým dnem roste víc a víc. nevím, jaká jsi, takže ohl.adopce můžu mluvit jen za sebe - ja bych asi doživotně cítila prázdnou díru někde uvnitř sebe, ptala bych se, jaký je, jak vypadá, co dělá..možná jsi ted ještě nevyrázlá, ale jednou by ses třeba dostala do stadia, kdy bys toho všeho mohla litovat a ono by to už nešlo vrátit...takovou věc je třeba si opravdu, ale opravdu dobře rozmyslet...

Já bych to prostě nedokázala, kor když je moje miminko velice chtěné. Ale ani třeba v 18-ti bych ho nikomu nedala, to jsem věděla vždycky. Musela by se postarat celá rodina, ale určitě bysme to zvládly. A tvoje rodina ví, co chceš udělat?

Těžko může mít někdo zkušenosti a šířit je internetem, když je to trestný. Jestli toužíš po přímý adopci jen proto, abyses na tom obohatila, pak věř, že až to miminko porodíš a oni ti ho vezmou, tak ti budou všechny peníze na světě ukradený! A bez psych. následků to určitě nezůstane, věř mi. Takže doporučuju místo informací o adopci zjistit, který instituce by ti mohly pomoct, na jaký dávky bys měla nárok, kde bys mohla bydlet. Bude to težký, ale zdaleka ne tolik, jako porodit, dítěte se zříct a celej život toho litovat.
No a jinak informace okolo adopce by ti podali určitě v porodnici, na internetu toho taky najdeš dost.

... Tak jsem popátrala trochu víc a ono to vážně jde :O tedy ne za úplatu pochopitelně, ale když to nikdo nezjistí, tak asi i to je možný. http://www.adopce.com/beta/adopce/diskuze/tema.php?tema=324 A tady je takových "inzerátů" docela dost http://prima-adopce.webnode.cz/diskuse/ :jawdrop:

In reply to by vood

To je ono, když to nikdo nezjistí, ale ty bys do toho šla s tím rizikem, že to třeba nikdo nezjistí (bez ohledu na to, že bys nebyla schopná vůbec ani pomyslet na to dát vlastní dítě pryč)? Přímá adopce je dovolená a v zákoně na prvním místě, protože nejvíc přihlíží na zájmy dítěte, ale stát do nich nejvíc šťourá, právě proto, aby nedocházelo k prodeji dětí. Takže jestli dotyčná nemá peníze, pak porodí a najednou vyřeší svoje finanční problémy, tak to asi bez povšimnutí neprojde. Pokud si to nevymýšlí a opravdu je těhotná a opravdu chce dát dítě k adopci, pak přímá adopce je nejlepší řešení, ale bez peněz. To pak zavání tím, že vlastně nechce to nejlepší pro dítě, ale pro sebe.

In reply to by Eponina

Každopádně je to nejlepší pro dítě, možná trochu horší pro další zúčastněné. Já právě nejsem schopná vůbec domyslet, čeho bych byla schopná, protože v první řadě vím, že bych za téměř žádný situace nebyla schopná dát dítě pryč. Jedině pro jeho vlastní dobro (nikoli pro vlastní pohodlí, ale to nemá smysl řešit) a to opravdu v případě, že bych bydlela pod mostem nebo nás postihla jiná katastrofa (což se snad nikdy nestane, mám už dvě děti a chci aby se měly dobře). PAk by mě ani nenapadlo chtít peníze a byla bych ráda, že se dostane do milující rodiny a bude se mít dobře.

Nicméně to není o nás, ale o tom, že poptávka tu evidentně je a nabídka taky, takže to určitě sem tam projde a mně je to celkem fuk - někdo dítě nechce, někdo jinej ano a je ochotnej za to určitě nemálo zaplatit, aby si mohl odnýst čerstvý miminko, chápu to jako motivaci pro rodičku se dítěte opravdu vzdát, protože už si to určitě nejedna na poslední chvíli rozmyslela. Ale co pak chudák dítě, když se na ti přijde? Nevim, no, já to celkově moc nechápu. Nechápu myšlenkové pochody tazatelky, nechápu její "důvody", o adopci jsem se nikdy nijak výrazně nezajímala (jsem ten typ, co se podívá na chlapa v trenclích a už jsem v tom), jen se snažím představit si ta muka, co musí prožívat každá ženská, co na porodním sále přijde o potomka, i když "jen" dobrovolně. Byla jsem kdysi na pokoji s cikánkou, narodila se jí překrásná holčička, maminka sice trochu zapáchala kouřem a měla dlouhý růžový drápy, ale na holčičce mohla oči nechat, neustále ji hladila a povídala si s ní. Pak přišel manžel a jeho bratr, něco řešili, ženská ten večer utekla a holčička tam zůstala. Já bych to nedokázala!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přímá adopce zákonná je, FOD dostal pokutu, za to, že za to údajně bral peníze (není to dokázané), a to je protizákonné. Takže jestli dotyčná chce peníze, za to, že dá dítě k přímé adopci, zadělává si na velký problém.
Při přímé adopci je větší riziko na straně adoptivních rodičů, protože dotyčná by věděla, kam dítě dává, znala by jména a adresy a mohla by v budoucnu dělat potíže. Tady FOD sehrával roli prostředníka a poskytoval právní zázemí - to nebylo špatné z pohledu adoptivních rodičů.

ahoj jsou to dva dny co si tu psala o ty adopci a kazdyho to tu pobourilo pokud vim.az porodis to miminko co budes nosit 9 mesicu pod svim srdcem tak to nebude lehke se ho vzdat bude vtom hodne psychyka ja osobne si to nedovedu predstavit.vzdycky toho budes litovat.ale pres inzeraty nemuzes hledat par ja bych teda aspon chtela o tech lidech vedet co nejvic aby se dostalo me dite do nejlepsich rukou ale jestli to psychycky zvladnes to nevim ja bych to teda nezvladla nejsem tak silny clovek.znam holky co sli na potrat a dotedka lituji natoz porodit v bolestech svi dite a pak ho dat pric.me bylo 17 let kdyz sem otehotnela a ted mi sedi na kline ma 16 mesicky holcicka a sem nesmirne rada ze ji mam hned jak sem ji porodila sem se do ni zamilovala materska laska je to nejsilnejsi na svete fakt o tohle vsechno chces prit o dite ktery bys neskonale milovala a pecovala o nej???ja sem rada ze sem tenkrat nesla na potrat bylo to tezky ale stalo to za to a moji kristynku bych nikdy za nic nevimenila

Tak pro normální matku se to zvládnout nedá,aspoň podle mě.A protizákonná není adopce,ale ten obnos na který ses ptala minule,prodej dětí totiž už zakázaný je :00: :00: A viděla jsem dokument,kde byli čtyři maminky co se rozhodli pro takovou adopci a nakonec to zvládla jen jedna,všechny ostatní si děti nechali-mě to přišlo jako strašný trápení rodiny,která na dítě čekala,tolik měsíců se těšili,maminku podporoali a nakonec byli stejně bez dítěte.Bylo mi jich líto :(

Nela07

Dobrý den,dítě si nemohu nechat z několika důvodů,protože na to nejsem psychicky vyzrálá,nemám dodělanou školu,spoustu plánů do budoucna,přítel mě opustil a nechci zatěžovat rodinu.

In reply to by Nela07

kolik ti je let??když píšeš,že na to nejsi psychicky vyzrálá.školu si můžeš dodělat dálkově a nebo až bude mimčo větší,bez přítele se dá taky žít,si myslim a rodina až uvidí prcka,tak by ti určitě pomohla.spoustu plánů do budoucna???to máme asi každá,bud se zvládnou s mimčem a nebo ty plány omezí.to je muj názor.

Neverim tomu, ze das mimi pryc.. Pockej az ho porodis.. Budes ho chtit jen pro sebe. Ja jsem prvniho klucinu taky neporodila zrovna v neidealnejsi dobe, ale zvladla jsem to.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka