PŘÍKRMY PRO KOJENCE

28.06.2010

Ahojky, dlouho jsem tu nebyla, tak jsem se přišla podívat a zároveň získat rady od Vás zkušenějších maminek :)
Ten můj roštáček (2.7...7.měs.) nechce vůbec papat :( Přikrmujeme zhruba už dva měsíce a pořád bez úspěchu...zelenina je eh eh, ovoce mi pápá jenom banán, jablko si vezme jenom oloupaný...vařený mu nechutná :( kašičky..chutná mu jenom rýžová a ovesná, jinak mlíčný jogurty mu taky chutnaj...Jinak, když mu zkouším dávat vařenou zeleninu, podle receptů, tak si vezme jenom 2-3 lžičky. Vím, že je to tak akorát, ale kdyby jste viděli jakým stylem...zvedá se mu žaludek, nechce otevřít pusinku apod. Už několikrát se stalo, že se mu tak zvedl žaludek, že to z něho letělo obloukem :( Zkoušela jsem všechno možný, už jsem mu i zeleninový příkrmy dávala do flašky....ale pořád nic:( :( příjdu si jako máma, která neumí nakrmit svoje dítě :(
Takže Vás prosím, a uvítám všelijaký rady...jen aby martínek začal papat a nebumbal jenom UM...

Kliknutím vložíte smajlíky:

muj matysek ma 5 mesicu a poprve jsem zkousela dat prikrm ve 4. K mymu udivu hned bastil jak o zavod. Ovoce mi taky moc nechce. Treba pred tydnem mel jahodovou presnidavku Hame- jiny mi nechce, a strasne mu chutnala.Dnes jsem mu ji dala znovu a nechtel ji :O ..Kdyz mu uvarim polivku nekdy ji zbasti jindy mu zas nechutna. Tak proste porad zkousim neco novyho a bud to sni nebo ne..Co mi teda sni pokazde je mlecna ryze od Hami a prikrmy z masem Hami prvni lzicka sni 2..A vecerni kase mi taky basti pokazde - kupuju Hami vanulkovou a bananovou..Kdyz to shrnu tak mi proste ji jak ma naladu no :a\|:

me jedna maminka poradila vareny brambor ci mrkvicku do ruky, nebo nechat ho samo se krmit..to trochu pomohlo a za tyden uz zacal otevirat pusinku..mrkev mi nechce (ani doma varenou ani konzervu) ale brambor je ok a brokolice mu jede i ode mne..tento tyden bych rada zkusila maso..sni mi necelou malou sklenku konzervy.:a:
Chce to opravdu trpelivost..me trvalo mesic, nez jsem toho docilila..:a:

příkrmy se mají zavádět postupně ne všechny najednou. ONo je asi jedno kterou mléčnou dávku nahradíš, jako první a jestli budeš dávat ovoce odpoledne nebo dopoledne, ale musí v tom být řád a pravidelnost.
My teda začli večerní kaší, od tří lžiček posupně navyšovat a cca za 14 dní snědla 120ml
pak v poledne zeleninku, opět od 3 lžiček....to trvalo déle asi měsíc než se nahradila celá mléčná dávka,
pak dopolední ovocnou já teda dávala ovocné přesnídávky, banán např. nechce do ted plive ho, tak jí ho nedávám. (a to bude mít 15 měsíců)
a jako poslední odpolední jogurt, ten se má dávat až od 8.měsíce! to už je opravud těžké na trávení.
1 plná dávka je v průměru 150ml. u jedlíků ale prý až 250ml. u nás to bylo v té době právě 120ml. poznala jsem to tak, že už si jen mlíčka cucla po jídle spíš na žízen, takže pak jsem po jídle už nedala mlíko ale jen vodičku, či štávičku na zapití po jídle z nekapajícího hrníčku. čaj mi třeba taky nechce a plive ho . ( Ted už k obědu sní skoro 300 ml.)
Kaše teda střídám mám doma si 4,5 druhů mléčných kaší a každý večer má jinou. Dělám je řidší jako do flašky a zahustím na konzistenci kaše nemléčnou rýžovou krupičkou od nestlé. ty mléčné jsou strašně sladké. My začínali na nemléčných a pak teprve mléčné a ty mi právě chvíli nechtěla jak jsou přeslazené, krmím od začátku lžičkou.
nevím co ti ted poradit, jestli začít jakoby od nuly a trpělivě v poledne nabízet zeleninku a večer kaše. A až nahradíte zeleninu, začít nahrazovat další denní jídlo. ale nabízet, nenutit. říká se nedat ani o lžičku víc než samo otevře pusinku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka