Dáváte svým miminkům široké balení, i když "nemusíte"?

18.06.2010

Ahojky, byli jsme na kontrole kyčlí ve 3 týdnech a Dr. nám řekl, že malá je má úplně v pořádku, ale napsal mi, že doporučuje široké balení. Prý se to doporučuje všem preventivně, i když je vše v pořádku.. Zkoušela jsem malé teda dávat více plenek, ale začala hrozně křičet a křičela až do té doby než jsem ji to dala pryč... Tak si říkám, jestli je nutné ji takhle trápit, když to nepotřebuje? Dáváte, i když nemusíte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
podle mě, když máte kyčle v pořádku, tak není nutné dávat široké balení preventivně.
U nás dělali UTZ kyčlí už v porodnici a těm miminkům, která to měla v pořádku, rovnou doktor řekl, že nemusí široké balení dávat a těm, která to neměla v pořádku, tak těm řekl, že to mají dávat.
Náš Tomášek patří bohužel k těm, který to ještě neměl vyvinuté a tak dávám široké balení už od příjezdu z porodnice. Teď ve středu 23. 6. jdeme na kontrolu po šestinedělí, tak uvidíme, co nám doktor řekne.
Honzík před 2 lety měl široké balení jen prvních 6 týdnů a po šestinedělí už jsem mu to nemusela dávat, i když ještě neměl vyvinutá jadérka. Jadérka měl vyvinutá až na třetí kontrole v půl roce a víckrát už jsme na ortopedii nemuseli.
Tak už jsme po kontrole na ortopedii a je to naštěstí v pořádku, široké balení už nemusíme dávat :-).
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

jooo nam taky rikala doktorka v porodnici ze to mame dobre na kontrole u ortopeda tomu bylo vsak jinak dostala reminky a ja byla v prdce dodrzovala jsem to co se dalo mela to mit 23hod. denne hodina byla na koupani ale ja jsem ji to obcas sundala a na kontrole v 5 mesici mi doktor rekl ze je to vyborne a ze to vlastne ani nemusela mit ze nechtel po reakci a zkusenosti maminek doporucovat siroke baleni ptz vedel ze bych to nedodrzovala jako ostatni ze ty reminky vypadaji strasidelne a budi strach v maminkach ze je jejich ditko ohrozeno pritom jsem bych dala cokoli za to aby mel jen to siroke baleni kdyz jsem jit sundala ty remniky tak jsem ji totiz dala aspon to , chytla z toto ekxem z tech reminku takze jsem ji to mazala a bylo to jeste horsi ..takze nekdy mi fakt zustane rozum stat nad tea doktoama

kačenka1711

nam to nakazali v porodnici a pak prisla rehabka a rekla, ze je to vicemene jen preventivne, ale radsi mu to davam. rikam si, ze je lepsi mu davat ted jen plinu navic nez v lete perinku.. jen kdyz ma prdy nebo tak, tak mu to beru aby mohl kopat nozkama a slo mu to lip, nebo kdyz ho mam ve vaku, tak to taky nema

absolutne netusim, proc bych mela davat male preventivne siroke baleni a ani jsem nikdy neslysela, ze by se to "preventivne" doporucovalo, kvuli tomu jsme prece byli v nemocnici na prohlidce, aby mi rekli, jak to vypada....

ahoj, my měli nález Ib a bylo mi doporučeno balit na široko. Pro malou velmi nepohodlné, takže jsem to dávala jen na pár hodin denně, když ji bylo zle, tak několik dní vůbec. No a stejně po 3 měsících mi dr. řekl, že už to nemusím dávat, takže to bylo jen tak...., ale těch více plen bylo šílené, malá měla zadeček výše než hlavu, tak jsem koupila spešl kalhotky, které se daly přímo na jednorázovku, účel to splnilo.
Na druhou stranu jsem jí cvičila s nožkami a každé mimi má nožky automaticky od sebe. Takže pokud nemusíš, tak bych ji netrýznila.

ahojky to ja byla na vysetreni s malou ve 3 tydnech potom ve 3 mesicich a vse bylo ok..takze jsem davat nemusela poku dti to nerekne doktor a vse je ok tak je zbytecne mimco trapit!

určitě bych to dávala. my dostali v měsíci tu peřinku a trápili jsme se s ní asi do 6 měsíců. je malá, za pár dní si na to zvykne a ani jí to nepřijde. taky jsme to měli přes léto

Ty jo, to mě ani ve snu nenapadlo, že bych to měla dávat preventivně a to, že to někteří doktoři doporučujou, slyším poprvé. To teda čumím. Mě řekli v porodce, že kyčle jsou v pořádku -> bez širokého balení. Pak v šesti týdnech, že tam ještě nemá jadérka, ale o širokým balení se nikdo ani slůvkem nezmínil. A teď, když jsme byli na kontrole ve čtyřech měsících tam jadérka pořád nebyly, ale ani teď o širokým balení nikdo nemluvil. Myslíte, že by to i tak mohlo být způsobeno tím? Že to na to může mít vliv?

In reply to by DominiQQue

ahoj, myslím že ŠB nemá na jadérka moc vliv. někomu se udělají dříve a někomu déle. co já vím tak širokým balením se hlavně ovlivňuje úhel na stříškách, měl by být pravý. moje malá měla ŠB až do 3,5měs. a nyní má třmeny, tj. nemá v pořádku stříšky, ale jadérka má vyvinuta dobře. pokud ti dr. nic neřekl tak bych se nebála, kdyby bylo něco v nepořádku tak byste to široký balení měli.

In reply to by shawni_x

11no, já se právě bojím, že by mi třeba ani nic neřekl. Tam to utíká jak na běžícím páse - svlíknout, nagelovat, prohlídnout a běžte. Doktor ani nepozdraví, řekne jen: "Bez jadérek" a jde k dalšímu... Pak mi akorát sestra donesla před ordinaci zprávu, taky k ní nic neřekla a nazdar. K dětské jdeme až 12.6., tak do té doby bych třeba nevěděla že mám široce balit, nebo tak něco. Ale tak nebudu malovat čerta na zeď, snad bude malej v pořádku a Tvoje malá nebude třmínky už brzo vůbec potřebovat! :) :a:

Ahoj, nám na všech kontrolách řekli, že jsou kyčlíky OK a o balení nám nikde nic neříkali, ani v porodnici, takže nosila jen jednu papírovou plínu a je v pořádku, ale někde to doporučují, tak nevím, proč

ahojky, nám v porodnici říkali, že nemusím balit naširoko, že je malý OK, naše Dr. ale říkala, že radši prentivně chvíli balit, dávala jsem pemprsku a pres to klasickou bavlnenou plenu + gumové kalhotky to jsme dávali možná 2 měsíce, pak už jen na noc a nikdy problém s kyčlemi neměl, nevím jestli to bylo tou prevencí, ale myslím, že to stálo za to, než pak řešit komplikace

tak já se přidám taky se zkušeností: měla sem komplikovaný porod, komplikace, byla sem ráda že vůbec chodím. Netuším proto jestli malou v porodnici prohlížel ortoped. V šesti týdnech sme šli na kyčle, vyfasovali široké balení a za měsíc na kontrolu. Za měsíc sme dostali abdukční peřinku (bylo to loni, začátkem léta, takže ho v ní celé strávila) zbavili sme se jí po deseti týdnech a to jenom proto že jí měla pořád. Takže jestli budu mít druhý mimi tak to bude dostávat široký balení od malička. Určitě bych jí to preventivně dávala, ona si zvykne a je to určitě lepší než kdyby strávila minimálně tři měsíce v dečce. Mimochodem malá mi v ní ten první den řvala příšerně, pak si zvykla a ani nevěděla že jí má

ahoj, tady u nas (italie) delaji UTZ kycli jen v porodce, u syna to bylo ok, nikdy mi siroke baleni nedoporucovali. Ted dceri delali zase jen UTZ v porodce a mam v karte napsane, ze ok, siroke baleni nam doporuceno nebylo a dalsi kontroly kycli se tady u nas nedelaji.

Ahoj, my jsme byli na kyčličkách ve 2 týdnech, taky vše OK a preventivně široké balení, ale v těchle horkách jsem mu to dávat nechtěla a když jsem mu to zkusila dát na noc, tak hrozně plakal :(, tak to šlo okamžitě dolů! Na kontrolu jdeme v 6ti týdnech a kdyby se mu něco nezdálo, tak ho dávat samozřejmě budu, ale teď ne!

--------------------------------------------
Petra a Denísek
http://mimilinko.rajce.idnes.cz/

ahojky no mě říkali v porodnici že má malá kyčle ok a nemusím dávat široké balení tak jsem nedávala. :n: ...a pak začla cca od 6 týdnů nosit široké balení protože kyčle neměla najednou ok v nemocnici na prohlídce, tak mě to nasralo že mi neřekli že mám aspoň preventivně dávat :€z€: ...no a proto nosila široké balení do půl roka...takže po těhle zkušenostech už vím že u dalšího dítěte budu to široké balení dávat preventivně....neboj ona si na to zvykne :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky