6. den s Estivillovou metodou a usínáme úplně sami.... :-)))

24.06.2010

Ahojky holky :a: ,

všechny zdravíme i se spícím Davídkem.. :~!: dnes měl být náš 6. den uspávání podle Estivillovi metody..... včera usnul David v podstatě hned jak jsem ho položila do postýlky.. :|P: byl asi tak utahanej, že usnul jako když nic..... bohužel ráno se vzbudil už o půl osmé a nemohl zabrat a byl dneska celej den protivka :€\€: nic ho nebavilo, pořád kňoural, no nebyl ve své kůži, i spánek měl takovej trhanej..... :€z€: večer už mi přišlo, že nás snad trápí zuby,jezdil si pořád prstíkem dole po dásničkách a já si říkala, bože jaký bude asi tak večer.... :#o: Davídek mě ale překvapil, zoubky to určo nebyly, protože usnul asi do 5 minut.... sice si trošku v postýlce kňoural, ale za 5 minut bylo ticho, ani jsme nestačili do pokoje dojít..... :c: takže paráda holky, fakt to funguje, doporučuju všem, co mají problém s usínáním.... vyplatí se holky ten jeden den vřískání miminka vydržet, protože už 3. den to neslo svoje ovoce :€p€: tak se mějte všichni krásně a hlavně klidnou noc... :h: :h: :|P:

supeeeeeer ;-) jsme na tom stejně jako vy a já už ho tam dávám i přes den, když nejsme teda zrovna venku. Teď mi tam zrovna chrní jako špalek :-) a že by byl z toho v depresi mi nepřije :-D Lucka

In reply to by LucinkaPusinka

v depresi není ani omylem... :n: spíš naopak bych řekla, že je daleko spokojenější.... když teda nemá zrovna den jako dnes, jestli tohle nejsou zuby, tak mě odvezou do blázince... řve mi tu už hodinu a je jedno, jestli ho chovám, nebo jestli leží, řve pořád stejně... :€z€: :€\€: a hrozně si tře tu dáseň.... tak vyzkouším nějaký gelík a uvidím co to udělá..... a panebože ať je z tohohle martýria aspoň zub, jinak už fakt nevím.....

In reply to by lulubar

ty jooo, tak snad se to zlepší,jinak my koupili Calgel už asi někde před měsícem, měli jsme taky podezření na zuby a pak zjistili, že to malý ještě nemůže, bylo to od pozdějšího věku, tak jen upozorňuji ;-) Lucka

In reply to by Magdík.H

malinký? definuj malinký..... a vůbec nechápu, proč odrazovat mě a ostatní... chtěla jsem něco změnit, protože jsem svého syna uspávala v náručí někdy i 2 hodiny a jinak neusnul... a podařilo se mi to... kamarádka to vyzkoušela na skoro ročního chlapečka a zabralo to u ní taky... druhá kamarádka to zkusila u 1,5 roční holčičky a taky jí to klaplo.... :? nefunguje to na všechny, to je jasný....

In reply to by lulubar

to jsem nechtěla. moc vám přeju, aby vám mimísci krásně spinkali. vím, jak je to s nima vyčerpávajícící. já bych si večer taky chtěla něco v klidu udělat a pak hodit nožky na stůl. ale malej usíná většinou kolem 22. děs. dřív spinkal pěkně, položila jsem a za 10 minut byl tuhej. takle blbne od tý doby, co si stoupne v postýlce. už jak vidí, že ho tam nesu, má šílenej záchvat a hrozně brečí. už ho tam ani nedávám. :n:

In reply to by Magdík.H

v pohodě... to si asi přejeme každá.... ;) moje kámoška měla podobnej problém, chlapeček má 11 měsíců a vždycky se jí stavěl v postýlce... zkusila tuhle metodu a vydržela 5 dnů a malej jí usíná sám...... ale možná už jsi to zkusila, nemůže to platit na každé dítko.... tak přeju, aby jste co nejdříve překonali "fóbii" z posýtlky a usínali zase krásně.... :one:

In reply to by lulubar

už jsem to zkoušela, chodila jsem tam po 5 minutách, vydržela jsem to 2 dny. první den usnul za 15 minut, což šlo, ale druhý den jsem to vydržela asi půl hodiny a pak jsem ho vzala. ječel, stejně by neusnul a nechci zas, aby usnul uplakanej. zkoušela jsem to cca. před měsícem. možná to zkusím znova. udělala bych cokoliv, aby spinkal a měla jsem klid aspoň večer. já ti přeju, aby vám to pěkný usínání vydrželo na pořád :a:

In reply to by Magdík.H

aha... no když zabrousíš do mých starších blogů, tak zjistíš, jak jsem to dělala já.... první den nám řval syn hodinu :( , druhej den asi čtřičtvrtě.... všechno se to zlomilo až čtvrtej den..... tak přeju, aby ti příště buď vyšla tato metoda nebo i jiná, ale hlavně, aby jste se naučili usínat v klidu :a:

prosím tě, ta metoda spočívá v tom, že usne v postýlce úplně sám, že?? Je podmínka, že musí být sám v místnosti?? Mě Kubíček usíná krásně, ale musím ho hladit po vláskách......to je asi špatně, viď??

In reply to by Janča24

ahojky, jj, tato metoda konkrétně spočívá v tom, že nejsi ani v místnosti... ale tak pokud tak krásně usíná a je rád, že tě tam má, tak proč to měnit? já to změnila, protože jsem neuspávala jinak než nošením po pokoji a to čím dál delší dobu ;)

a ty kojíš? Protože tam píšou, že se to má dělat když se rozhodneš nekojit. Já kojím, ale těma stresama co jsme měli poslední týdny jsem to trošku zvorala a malej mi neusne jinak než v náručí :-( říkám si, že to není dobře, hlavně už váží skoro 7kg a nosit ho taky není žádná sranda :-)

In reply to by chytra dagmarka

kojím... tam píšou, že to máš dělat až když vidíš, že je dítě připravený v noci nejíst... jako že se ti nebudí každý 3 hodiny na jídlo... což u nás už nefunguje, malej spí od večera až tak do 5 do rána, pokud nemá nějakou blbou noc... ;) takže tím, že je schopnej celou noc spát a nechce ani jíst v noci, tak jsme to prubli a vyšlo to.... jj,u nás se taky uspávalo v náručí, taky už máme skoro 7kg, takže to není žádná sranda.... vím, o čem mluvíš...

Holky myslíte že tahle metoda by funguvala i na to aby se mi v noci 10krát nebudil? Usínání máme docela dobré, přes den někdy očistec ale nakonec jsem vždycky vítěz, ale v noci se mi budí co hodinu, někdy i po půl a kolem 4 ráno to vzdává a chce si hrát, už jsem z toho vyřízená. Hlad nemá, čajík na žížu taky nechce, jen prostě musím přijít k postýlce, pohladit záda a trochu ho v postýlce porovnat :(

A co dělat když mi malá u toho zvrací? Zkoušela jsem to a asi po 8min se pozvracela tak jsem to utla, v metodě sice o tom píšou, ale přece nenechám své dítě zvracet???

In reply to by vveronikaa

ahojky, ty máš už asi větší dítko co? no píšou tam, že větší dítka i zvrací... asi čím starší dítě, tím rafinovanější... nevím co bych dělala, zkusila bych ji prostě převléknout a pokud víš, že jí opravdu nic není, je úplně zdravá,napapaná a přebalená, tak bych to prubla znovu.... ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, funguje to perfektně...asi u 90 % dětí, takže si myslím, že zkusit by to měli všichni..... :one:

Ahoj chci se zeptat...taky bych chtela tuto metodu zkusit uz jsem si to i precetla jak to funguje ale zajimalo by me jestli jsi to tak delala i kdyz se vzbudil treba v noci???A treba jak pisou prvni den...1 minutu 3 minuty a 5 minut tak pak uz se tam nechodi vubec?Jen takhle trikrat?Dekuji ahoj

In reply to by v.ictory

ahojky, tak tam píšou, že to máš dělat i v noci.... :one: já to v noci nezkoušela, my se už v noci nebudíme.... takže to ti neporadím, ale píšou tam, že to máš dělat až je 8 večer nebo 3 ráno... takže asi i v noci..... a jinak já si to podle rady kamarádky upravila a chodila jsem tam po minutě... takže jak začal řvát, tak jsem šla za minutu, pak jsem šla po 2 minutách a pak už se chodí po 3 minutách (nebo jak si ty minuty upravíš, to je prý na tobě)... a po těch 3 minutách se chodí dokud neusne.... druhý den jsem všechny ty časy natáhla o minutu tzn. 2-3-4 a zase chodíš po 4 minutách dokud neusne.... třetí den jsem to zase natáhla a 4. den už to nebylo potřeba..... :€s€:

No to je super lulu,fakt !! Jámusím řici, že také pořád úspěšně usínáme sami a nebo jen s maličkým kňouráním. Musím říci, že jsem mnohem víc klidnější, když vím, že ho položím do postýlky a můžu jít samostatně uklízet nebo něco dělat, a vím, že Péta usne sám nebo za chvíli s pomocí. A záda, jééé, nebolí :))

In reply to by Slunko

Sluni jj, je to fakt paráda že? Taky jsem ráda, že jsem vydržela, i když ten první večer jsem vydržela asi jen díky manželovi.... :D bez něj bych to asi nedala..... ale vydrželi jsme všichni 3 a odměnou je nám krásné usínání..... :€s€:

Ahoj Lulu tak to je super, nam to taky pomohlo a ted mala usina sama a je to fakt lepsi nez uspavat na rukach. GRATULUJI TI MAMKO :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka