Jak poznám, že nám rostou zoubky???

25.06.2010

Ahojky všem, :a:

mám malý dotaz.... jak poznám, že mému dítku rostou zoubky? Bude nám 5 měsíců, máme ještě relativně čas, ale možná taky ne, kdoví.... :€z€: jde mi o to, že ňáš Davídek byl doteď strašně hodné miminko.... občas měl nějaký ukňouraný den, kdy mu něco nepasovalo nebo tak něco.... ale teď už je to 3. den, co celý dny jen prokňourá, je bez nálady, nic ho nebaví.... :#o: doteď si samozřejmě strkal všechno do pusinky, hračky, ručičky a tak.... slintá už delší dobu (to je prý normální), ale teď ty 2 dny si strká do pusinky spíš ručičky a úplně jinak... spíš prstíky a rejdí si s nima vyloženě po dásních..... když mu dám něco do pusinky, tak to stiskává dost silou..... snažím se najít příčinu, kam se poděl ten můj hodný chlapeček.... :|€|: takové otravné dítko, které se mi navíc ještě začíná budit i v noci moc neznám..... mám vůbec šanci poznat, že se chystají zoubky dřív než vylezou??? díky moc za odpovědi.... :h: :°O°:

Ahoj, naší malé vyrost první zoubek v šesti měsících a poznala jsem to hned, že se něco děje, ukňouraná byla přes den občas i jen tak, ale týden před tím, než se vyklubal zub tak byla protivná až hrůza a začla mít zase problémy s večerním usínáním (že než usla tak taky pár minut knourala) a budila se často ze spaní a pokňourávala. Teď je jí rok, zubu máme teprve šest, ale vpodstatě skoro vždycky stejnej scénář, jo a taky když leze nějakej zub tak mi nechce skoro vůbec jest nebo je hoooodně vybíravá a jak se vyklube jí zase jak otesánek :a:

In reply to by Jajda007

no tak ukňouranej je až běda.... v podstatě nepřetržitě kňourá... i v náručí :|€|: ještě že je víkend a manžel bude doma, to je fakt na blázinec..... :€z€: s tím jídlem,já zatím jenom kojím a prso neodmítá.... u tuhé stravy vím, že to taky chodí, to říká hodně maminek, že jim děti nemůžou lžičku ani vidět...... tak díky za tipy, uvidíme co to bylo za pár dnů....

In reply to by lulubar

No když jí rostli zoubky a kojili jsme, tak byla naopak na to kojení víc jako přísavka :) sosat chtěla pořád, asi jí to dělalo dobře na ty zoubky, tak držíme palce, ať je hnedka venku a je na chvíli klid :a:

Ahojky, tak náš mrňous má 4 měsíce a týden a to co popisuješ, dělá asi 2 měsíce... Každý pořád, to už mu rostou zoubky!!! No a on žádné nemá... :? Pěstičky taky už nežužlá celé, ale přešel na prstíky, nebo jen na paleček... Žádné napuchlé dásně taky nevidím, tak teda nevím nevím, asi ty zoubky nevyrostou, nebo to je prostě něco jiného a já čekám zbytečně... :n: Já už v tuhle dobu prý zoubky měla-ale asi to dědičné není :€Ss€: Takže si ze mě asi dělá ten mrňous jen srandu :#~:

In reply to by simonides

ahojky..... jako kdyby si jen žužlal prstíky a tak, tak to vezmu a neřeším to... já se snažím přijít spíš na to, proč je tak nevrlej a kňourá, když to bylo takový usměvavý miminko....nic jinýho to být nemůže.... u nás teda.. je vykakanej, vyprděnej, očko má za sebou a další daleko před sebou..... je nabaštěnej, přebalenej, žížu nemá..... tak uvidíme, co to je.....dědičné to asi není, já měla zub taky ve 4 měsících, dokonce 2.....

In reply to by lulubar

No jestli náhodou malý nezačal mít nálady... :C]]: Kubík byl do 2 měsíců super andílek a pak jako když ho vyměníš... Manža říkal, že je celý maminky, naprdne se a ani není proč :s: Trvalo to asi 4 týdny a pak se zase začal chovat normálněji... Připadá mi, že to naše zlato sem tam zkouší, co vydržím... Tak jestli jsou to u vás ty zoubky, tak držím palečky, ať to máte rychle za sebou a máš zase zpátky to usměvavé miminko... :#~:

In reply to by simonides

jo nálady to on má... :s: má jednou za čas takovej den, kdy prostě kňourá a nic ho nebaví...ale tohle už trvá 3. den.... :|€|: a já z toho začínám být na prášky, když vím, že kňourá nepřetržitě.... no zkusím dneska koupit nějaký ten gel když rostou zoubky a zkusím namazat a uvidíme, co to udělá...... ale mrkala jsem, má úplně nalitou dásničku dole a je tam vidět úplně bílý místečko.... tak jestli to nejsou fakt ty zuby...... :€z€:

ahojky, tak my jsme na tom podobně...taky má dny, kdy je super, směje se atd., ale pak přijdou dny, kdy ho nepoznávám, položím ho a on začne z ničeho nic natahovat a plakat-ale tak, jak by ho něco bolelo. Slintá pořád, takže to nepoznám a do pusy si rve všechno taky pořád :-) ale teď má novinku cpe si tam jenom ukazováček a šmejdí tam s ním...když jsme mu s manžou prohmatali dásna, tak to vypadá spíše na vrchní zuby, no uvidíme, kdy se vůbec vyklubou...ale v noci spinká, ne? náš jo...Lucka

In reply to by LucinkaPusinka

ahojky.... jako bys popisovala nás :D taky si tam cpe teď hlavně ukazováček a šmejdí si vyloženě po dásních..... ale nevím, do pusinky mě nenechá moc šáhnout, dásně bych řekla, že má trošku nateklý, ale to se mi může jen zdát... uvidíme, v noci zatím spinká, tak snad to bude ok a za pár dnů to bude zase můj usměvavej chlapeček... :€s€:

Tak na ty zoubky to vypadá určitě má i nateklé dásničky.U té naší jsem to poznala náhodou když už jí koukala špičička a vedle jí začínal druhý bylo jí 6.měsíců ale já měla zub už ve třech měsících.Někdo slintá,někdo je rozmrzelý taky mívají teploty nebo průjem a u někoho to vůbec nepoznáš.

In reply to by cifinka

ahojky, díky moc.... on mě do pusinky nenechá moc podívat :( ale co jsem mrkla, tak bych řekla, že trošku nateklé jsou, spíš ty nahoře, než dole.... :€z€: ale určitě se to pozná až za pár dnů.... já měla zub prý ve 4 měsících, manžel o něco později..... a já teda konkrétně prý prořvala jednu noc a jinak nic,prý jsem ani moc neslintala.... :D takže u každého je to fakt jinak.....někde jsem četla, že to i některý děti dělají, že je dásničky jakoby svědí a pak to přejde a zub na sebe nechá dalších pár týdnů až měsíců čekat....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka