Od kdy můžu dávat jogurt s příchutí (již s příchutí vyrobený)?

23.06.2010

Od kdy můžu dávat jogurt s příchutí (již s příchutí vyrobený)?Myslím tím např. Hollandii - mango s ceráliemi, nebo s jahodou. Je nám 9.m. A jaké druhy jogurtů už vaše děti ochutnali a "šmakovali" jim?

Kliknutím vložíte smajlíky:

v 9 měsících už jsem je určitě dávala, ale ne ty s cereáliemi, malá se mi na nich dávila. Ale střídala jsem neochucené s ochucenými a v pohodě, dodnes má ráda oboje. Holandia je moc dobrá, taky mi chutná :hu:

Ahojky,
tak nám bude rok a malému dávám převážně bílé jogurty - activii, holandii, valašský, choceňský. Když mu chci udělat ovocnej, tak mu tam přidám čerstvé ovoce. Před týdnem jsem zkoušela i normální ovocnou activi a taky mu chutná, takže myslím, že tak 2x do týdne budeme dávat.

já dávám někdy s příchutí asi od roka, dřív sem vždycky dávala bílej holand. nebo activii a i teď ho normálně jí, ale po barevnym se může utlouct:-) i když častěj má lipánka, ten je výživnější .-) ale taky ho dávám od roka.

Ahoj, zrovna dnes byl v Sama doma test jahodových jogurtů a já bych určitě kupovala teda bílé a něco do toho přidala. Hlavní složkou té ovocné směsi v jogurtu je cukr, pak trochu ovoce a pak všelijaké emulgátory, škroby atd.... Dokonce v jednom jogurtu vyšlo, že je v něm 7g čisté jahody a normální jedna jahoda má prý 16g, takže v celém jogurtu půl jahody, dobré co????????? :(

bíle jogurty bez prichute jsme zacli v pul roce a ovocne v 7.mesicich,Dr.mi radila zacit s ovocnymi az po roce,ale takhle moc stravu jsem nehrotila.Davali jsme aktivii,holandie nam nejela,pribinika,ale ten mela parkrat a nechutna ji,a ted vedou kostici svacinka a ten davama porad dokola,obcas jogurty od bauera,ale ty tady zas tolik neprodavaji a mlecne ryze nebo krupuice ty ji chutaji taky hodne,ale s tim jsme zacli kolem roka.S cerealiema nedavam zatim.

Ahojky já s příchutí nedávám (11 měsíců) a dávat ještě nebudu.Zdaleka nejzdravější jsou bílé a přidat ovoce-bez chemikálií,barviv a přemíry cukru :) mimochodem podle mě i nejlevnější varianta :)

Ahoj, našemu Míšovi bylo před pár dny 8 měsíců. Ovocné jogurty už dávam skoro měsíc. Nechtěl my jíst žádné ovoce ani přesnídávky :€{€: a tak nám Dr. doporučila jogurty-Actívii. No ta mu vůbec nechutnala, navalovalo :sick: se mu po první lžyčce. Zkoušela jsem jí opakovaně, bez úspěchu. Dávám mu teď Dobrou mámu ovoce je tam rozmixované, no a zkusili sme jahodu, meruňku, lesní ovoce, vanilkovou příchuť a banánovou příchuť. :a\|: Pribiňáčka nám dnes Dr. povolila dát občas-na přilepšení. Ono asi co Dr. to jinej názor.

tak mě doktorka říkala že můžu od 10 měsíců dávat ovocný, taky holandii :-), ted máme rok a dám semtam ovocnej semtam bílej.

Ovocné jsme začla dávat asi kolem 8 měsíce...a dávám jogobellu banánovou nebo choceňský jakýkoliv ovocný, nebo ještě activii ovocnou...

Malýmu je rok a dávám pořád bílý jogurt. Zkoušela jsem i s příchutí (na ochutnání pár lžiček) asi tak kolem 10. měsíce, ale moc je nechtěl. Takže pořád frčí bílá hollandie a občas choceňský nebo jihočeský.

Ahojky, tak Sabci je půl roku, a ja davam jedine activii je dobra na zazivani a mali moooc smakuje ;) taky znam hodne maminek, co davaji uz plrocnim miminku rogurty jahodovy atd. ale ja teda pockam az kolem toho roku :) driv bych nedavala....

ahojte,nevim co ti holky odpovi, ja tu cetla u spousty i mladsich deti, ze jim uz maminky davaji ruzne jahodove a kdovijake ovocne jogurty, lipanky, tvarohacky, pribinacky, no me to pripada brzo.... ja to jeste nedavam, ale rada se priucim a tak me napada , zitra jdeme zase k dr. tak se ji zeptam, ona je takova chytra a pak ti pisnu co povidala:-) ((maly ma 10mesicu))

In reply to by Danzy

ja si myslim ze prvni se zacinaji davat pribinacky lipanky a tvarohacky a az pozdeji se davaji ty jogurty lesni smes az uplne nejpozdeji...spise zacinat ovocnyma jogurtama vetinou bananovíma,potom,cokoladovyma,vanilkovyma,a potom az jahoda a maliny a ostruziny atd...tak mi to rekla doktorka tak nevim jakou mate kdo zkusenost od roka uz muze ale vsechny druhy do roka postupne...

In reply to by Markytka004

Tvarohové věci se mají dávat až po roce věku,protže mají vysoký obsah bílkovin,ten příliš zatěžuje nezralé ledviny dítěte,které funkčně dozrávají až do dvou let věku dítěte.Jinak všechny tyhle lipánky a podobný věci jsou akorát snůškou cukru a tuku,které dítěti kromě chuti opravdu nic nedají.Takže na chu´t občas po roce,ale jinak jsou určo lepší jogurty :)

In reply to by lucininenka

s těma bílovina je to pěkná blbost..koukni se na jogurty a porovnej si to..teď jsem koukala že v kostících je 3,0 g bílkovin a ve sladké sctivi 4,6...takže prosimtě furt nemluv cosi o bílkovinách protože ty máš ve všech jogurtech a jak vidíš tak i v těch zdravjěších takže asi tak... :D

In reply to by luciekres

Já to jaksi neporovnám,protože takovéto úžasné věci se u nás doma nevyskytují.prostě by se ve stravě dětí objevovat nemali a kdyby ne nakrásně kvůli bílkovinám,tak kvůli obrovské energetické hodnotě a obsahu tuků a cukrů.Jedním lipánkem zalepíš dítě polovinou energetického příjmu na celý den.a to že ty to dáváš a vám to nic nedělá-což mimochodem nevím,jak můžeš vědět neznamená,že ostatní maminky by to v pohodě měli dávat.Výživová doporučení jsou asi od něčeho,já vím,že tebe nepřesvědčím,ale třeba ostatní by se tím řídit chtěli :)

In reply to by lucininenka

no vidíš tak si to zkus v obchodě porovnat a uvidíš tak pořád nemluv cosi o velkém množství bílkovin když kostíci maj ještě mín bílkovin než activie...takže to určitě ledviny nezatěžuje ikdyž je to tvarohovej výrobek... :P

In reply to by luciekres

ta se dava hlavne kvuli probio kulture, kterou obsahuje,a nema se taky davat porad.Pomaha takhle malym detem s travenim,jelikoz oni jeste nemaji tak dobre uzpusobeny travici trakt,tak je dobre s nim zacit.Ale s bilkovinama to fakt nic spolecnyho nema ://: .Musite si uvedomit,ze to davate diteti misto svaciny,driv melo syte a vyzivne mleko a ted mu date jogurt a kdyz neni hutny,tak je jasne,ze bude mit zachvili hlad,takze je dobre urcite jogurty stridat.

In reply to by Markytka004

pribinakem,jelikoz je hutny a dite dobre zasyti a nahradi dobre davku mlika nez treba aktivia,ale male stejne moc nejede.Jinak v sama doma vysly jednou prave nejlepe jogurty od bauera a hlavne kostici a takove veci jako kinder mlecny rez apod.je pry neco silenyho-jeste ze to mala nechce-pry to je jen naslehany margarin a dva platky testa,a kdyz sni jednoho muselo by byt dite cely den bez jidla,aby dodrzelo vyzivove hodnoty pro rok stare dite.Ja tyhle hnusy jak tomu rikam taky nemusim,ale spousta maminek to detem dava a chutna jim to,takze kazdy holt ma jiny nazor na vec.

In reply to by luciekres

Ono to dítě ti to sní,nebude mu špatně,ale ze zdravotního hlediska to není to nejzdravější, mě to doktorka vyloženě zakázala. 100 doktorů 100 názorů a sladkou activii nám také zakázala, i když já to dneska poprvé porušila, tak jsem měla trochu výčitky. :a:

In reply to by Martens a Majda

to je fakt nejzdravejsi to neni...ale je to chutne dite to zasytí..a mala je na pribinacky a lipanky a tvarohacky vic nez na jogurty ted uz nejsou jen vanilkove ale i cokoladove boruvkove,jahodove atd...a po takovych pribinaccich se muze utlouct...ale rikal ze nedavat casto vede se tim pry dite k obezite...:(

In reply to by Markytka004

To mu musí šmakovat:-), to my váhu moc nehlídáme, jsme hubená dlouhá špagetka, ale není to jídlem, prostě jsme větší na svůj věk než máme být a nestíháme přibírat:-) :a: Jsem zvědavá, jak se nám v budoucnu změní strava, když si sama řekne, na co má chuť, jestli bude stejně zhýralá jako já a bude chtí všechno sladké. :a:

In reply to by Ja_hruška

Ona nám řekla nedávat, tak nedáváme (beru to jako zákaz, i když to tak úplně myšleno být nemuselo). :a: Samozřejmě konečné rozhodnutí je na rodičích, ale protože manžel drží přísnou dietu, kvuli zažívání už 2 roky a to mu je teprve 30 (nemá žlučník,slinivkové záchvaty-a to vše měl ze špatného jídla) a v rodině máme problémy i s ledvinama, tak doktorku raději v tom respektuji a vím, že bílkoviny ledvinám prostě škodí. Jsem ohledně potravin opatrnější díky těm našim "predispozicím". ALe nic se nemá přehánět,že? :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dědeček má také jednu ledvinu, takže úplně vím o čem mluvíš. Taky dávám pozor, aby Madlenka hodně pila, vypije tak 350 ml mléka (+ kaše + jogurt) a 150-200ml ovocné šťávy. Doufám, že ji to stačí v těch 9 m. A kolik vám je m?

In reply to by Martens a Majda

Ono je to s těma bílkovinama složitější. Nesmí jich být moc, ale ani málo. Pokud dítě nejí každý den maso, může klidně dostat tvaroh nebo sýr a nic se mu nestane. To samé, když dostane 8 měsíční dítě (pokud už má zavedené jogurty a tedy mléčnou bílkovinu), které de facto tvaroh nesmí , lžíci tvarohu do přesnídávky, tak mu to taky neuškodí, protože celkévé množství bílkovin není velké. Pokud dostane roční dítě (které tvaroh smí) 150 gramovou pikslu tvarohu, tak je to pro ledviny darda. Takže všechno se musí brát s rezervou. ;)

In reply to by Ja_hruška

a kolik by tech bilkovin dite melo snist? Malemu je 17 mesicu a jedl by nejradeji jenom kidiboo na svacinky :00: samozrejme ma pak jogurt,obcas i maly lipanek a rano vypije tak 100-150ml nutrilonu (co se teda mlecnych vyrobku tyce). Tak nevim, jestli toho nema moc. Jinak zbasti presnidavku, ovoce syrove,obed, veceri.. a kdo vi co jeste. :€[€:
Neexistuji nejake tabulky, kde by to bylo popsano? Aspon abych se pro zajimavost podivala. :€z€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka