HOLKY POMOC URGENT VÝPOČET MATEŘSKÉ!

22.06.2010

Ahojte holky. prosím vás, potřebuju urgentně zjistit informace ohledně výpočtu mateřské, ne rodičáku.
malý má rok a půl/rodičák mám do tří let/, já chci jít teď na částečný úvazek do práce. pokud bych se rozhodla během těch tří let věku prcka znovu otěhotnět a podařilo by se to...... z čeho se pak vypočítává vyměřovací základ pro mateřskou na druhé dítě?z původního vyměřovacího základu co jsem měla u prvního dítěte nebo by se mi to počítalo teď z toho sníženého úvazku, jinak řečeno z posledních 270odpracovaných dní???????????????

PROSÍM PROSÍM PORAĎTE......
děkuji moc za každou info, trošku mi to už hoří, tak se musím rozhodnout:(

Kliknutím vložíte smajlíky:

ruku do ohně bych za to nedala, ale myslím si, že z původního vyměřovacího základu se to počítá jen když jdeš z rodičáku rovnou na mateřskou, když mezi tím pracuješ, tak se to spíš bude počítat z "nové" výplaty

no ale možná se pletu - zákon 187/2006 Sb. § 19 odst.4 říká toto: U zaměstnankyně, které za trvání téhož zaměstnání vznikl nárok na další peněžitou pomoc v mateřství z tohoto zaměstnání v období do 4 let věku předchozího dítěte, se za denní vyměřovací základ považuje denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet předchozí peněžité pomoci v mateřství, pokud je vyšší než denní vyměřovací základ zjištěný pro výpočet další peněžité pomoci v mateřství; přitom se porovnávají denní vyměřovací základy před jejich úpravou podle § 21.

Ahojky, myslím, že pokud se ti tady neozve někdo, kdo přímo tohle zjišťoval, nebo v tom dělal, tak máš nejjistější si zavolat na ČSSZ a tam ti to s jistotou řeknou přesně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky