Jak dostat do malé ovoce když ho odmítá?

13.06.2010

Jí akorád jablko a banán a to ještě musí mít náladu.Zkoušela jsem broskev,nektarinku,hrozn.víno,jahody.Sní jen přesnídávky.Stačí to?

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj cifinko, já nevím ale u nás vede jablíčko do ruky, dám malé oloupanej stroužek do ruky a to je mňamka, pak má ráda pomeranč ale to jí dávám jen já to by byla jako čuně a pak ještě bezpeckové hrozno, to jí dávám do mysky a ona si to jí sama. Jinak tomu ovoci taky moc nedáme a ani přesnídávky moc nemusí,ale zato zeleninu miluje tak to moc neřeším. TO jablíčko bych zkusila to mají děti rádi,ale nějakou sladkou odrůdu.

a jak jí to dáváš? já dávám většinou na drobno nakrájené do bílého jogurtu, jenom žlutej meloun a jahodu dostala do ruky jako křupku. A všechno jen opravdu měkké, tvrdou nektarinku bych rozhodně nedala. jednou se mi totiž pěkně dusila po paprice. takže ted i tu nejdřív spařím horkou vodou.

ahoj, jsme na tom stejně, malý bude mít rok a taky dávám jen přesnídávky, jinak se zadusí, neumí to ještě pokousat, tak jsem koupila ten cucací váček (taková síťka s rukojetí), do toho vložíš kus ovoce a malej si to aspoň vysaje a neudáví se u toho. Takže takhle mu dávám aspoň jabko a hrušku. Banány vůbec nechce...
Zelenina syrová taky ne, to jen strčí do pusy a jde to ven, max. trošku vycucá rajče, takže vše vařené.
Co mi dělá starosti, že z pečiva taky skoro nic nejí, kousky chleba, rohlíku nebo housky, ať už namazané máslem, sýrem nebo suché - strčí do pusy, požužlá a když už to vypadá že by to polkl, tak to vyplivne nebo rozpatlá či vyhodí z židličky na zem...
Takže ráno jsem jen na jogurtech, odpo troošku polívčičky, pak přesnídávka a večer už mi kaše odmítá, tak zkouší třeba termix, tvaroháček, jogurt, puging atd.
Strašně málo papá ale je statný a má velkou sílu, tak snad hlady nestrádá. Ještě kojím, tak snad si něco veme v mlíčku....

mojí holce je 15 m a jí spíš přesnídávky, syrový chce taky, ale toho moc nesní, má ještě málo zubů, tak to spíš ohlodá a vysaje:-) a dneska si utrhla jahodu a kus ožužlala a strčila mi ji do pusy:-) takže toho taky moc nesní, jedinou čerstvou věc co sní je rajče, jinak všechno jen trochu rozkousá a víc ji to nejde tak to vyplivne. já bych nad tim tak nepřemejšlela, ono to do ní stejně rvát nemůžeš když to nechce:-) když to budeš jíst ty, tak to jez před ní, děti se hrozně opičej.-)

ahoj, mám ten samý problém, malé je 12měsíců a jestli za celý ten půlrok co papá víc než mlíko snědla půlku banánu tak je to moc. Prostě nechce, banán rozmačkaný prostě pozná a nejí, do ruky banán si dvakrát kousne a rozmaže a romačká vše okolo, jabko čerstvé ani náhodou, když viděla poprvé jahodu začala kroutit hlavou aniž by to ochutnala, čerstvou hrušku pluje z pusy ven, meloun to samý co jahoda, merunku a broskev jsem ještě nezkoušela. Prostě jí jen přesnídávky, kupuju 100% od hami ale ráda bych najela na to ovoce ale nevím jak, zkouším to často ale nenutím ji prostě zkouším.. snad to brzo pude jak píše maminka dole.. :-)

Tak já staršímu synovi dělala "ošizené ovoce" :-)) aby ta meruňka třeba nebo jahoda nebyla tak moc "ostrá" pro dítě, tak jsem to rozmixovala tyčovým mixérem a pyré - přesnídávku- a přidala jsem do toho mlíko, takže ta chuť se zjemnila a nebyla tak ostrá pro to dítě...nám to chutná,ale tomu prckovi se to může zdát moc, teda u nás to fungovalo :-)) ale i na přesnídávce se dá, počkej až bude větší a bude třeba s tátou týden sám na dovce - to jsem nechtěla raději počítat kolikrát večeřeli tatranku nebo párek :-)) :-)) :-)) a malý přežil a dokonce byl i šťasný jak blecha,že si to užili

My jsme byli na přesnídávkách tak do Jeníkova 13. měsíce. Do té doby nevzal nic z čerstvého ovoce do pusy. Pak se to zlomilo a od té doby s tím nemáme téměř problémy. Jestli přesnídávky stačí, to nevím. Ale moc s tím nenaděláš :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka