Červíci 09 a roční děti co už umí říkat??

18.06.2010

Ahojky tak mě napadlo se zeptat co už umí vaši prckové v roce žvatlat :s: Pavlinka bude mít 27.6 rok a zatím jen žvatlá takové to lala papa baba říká hlavně táta ale máma vůbec :€z€: :s: některé děti prej už umí říc mamí že volají to Pájina vůbec :$$: tak se ptám jestli na tom jsme pozadu nebo normálně ikdyž si s ní povídám tak třeba jen opakuje jen to táta lala :|P: já si pamatuju že Denísek neuměl mluvit pořádně ani v roce a půl měl svojí řeč a málo kdo mu rozuměl :€Ss€: naučil se mluvit fakt až ve 2.5rok :00: jsou mu 3 a už mluví hodně taky ještě šišlá některé děti třeba když jsme u dr tak ty děti jsou mladší a umí mluvit skoro jak 5leté děti :$$: :one: tak jak jste na tom vy?? :+^*: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky Pavli tím se vubec netrap,každé dítě je jiné a nakonec stenjně umí všehny pěkně mluvit :///: ,mě Adámek tedy kecá hodně už od 11.měs tet už říká těch slovíček víc jako dej,není nejde, halooo táta sobě si říká Ada a Tomáškovi Dáda :///: babi,dede teta,zrovna včera začal říkat,když chce kokino tak koko :///: a naučil se říkat jak dělá slepička kokoko :///: zvířátka mu jdou hezky :one: máma mě řekl až v 11měs jinak to byl pořád jen táta :///: Tomášek taky mluvil hezky v roce apul řekl krásně traktor s rrr apak si to začla vše komoloit podle svého a od tří let jsme museli chodit na logopedii nikdo jsme mu nerozuměli :? tet už si na tohle budu oparvdu dávat pozor u Adámka ;)hodně věcí jsme se sté logopedie naučila jak cvičit atd tak budem s Adámkem preventivně cvičit :one: Tak se tím http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=195155

našemu Kubíkovi bude rok 1.7.zatím říká jen nene je to jeho oblíbené slovo.Mama,ale i mami,tata,baba,éro,jojo,není,pápá a čiči.Neboj Pavlínka nás ještě předežene:-)Měj se hezky

teeda to jsem tady taky chtela nadhodit mala ma sice 9 mesice ale rika tata, baba a dede a jejeje a na halo dela hehe ale mama porad nic a jak to tak ctu nejsem jedina sice nemluvi porad jen cely den jajajaja a mezi tim hodi tata a jajajaj baba jajajaja baba ale mama porad nic jen dela mmm a kdyz ji babicka rekne sofinko kde je pipi vzdycky se podiva na me :jawdrop:

Ahoj Pavli, vůbec neplaš, hlavně když to vidíš na starším dítku, určo je to v pořádku :) Viktorce byl rok 30.5. a taky skoro nic nemluví, jako už se jí párkrát povedlo říct mě máma, a tátovi táta, ale to bylo fakt jen párkrát, jako nepoužívá to, že by na mě volala mama, takto teda fakt ne, jo a ještě umí Ham, to říká, když jí, ale jinak má taky jen tu svou řec, hatmatilku, plácá páté přes deváté, ale je to samé halaj , hehe, baba, meje a takový blbosti :)

Ahoj Kristýnce bude rok 29.6. a říká táta to dost často a srozumitelně, máma to jen když od ní odejdu nebo je jí ouvej,ham,čiči(kočka),haha(pejsek),bába,bác,baf,ee,ble,snaží se říkat Týna ale říká jen tý,parkrát řekla dede(děda) to je asi tak všechno no snaží se opakovat ale moc jí to nejde.Jinak od 11tého měsíce chodí a pak dělá takové ty věci jako paci paci,jak si veliká,pápá,prosím,malá,mazlíčky,berany duc,vařila myšička kašičku,šiju boty,bubu baf,tancuje,ukazuje že má vlásky,posílá pusinku,a dělá indiána.

Kačence byl rok 9.5. a má svou řeč, dřív, když bylo neštěstí, tak říkala či volala máma máma, ale teď ne. Teď je to jen táta táta tatatata. A koj koj (což nevím co je), pak asi něco jako bába. Takže taky žádná sláva co se normální řeči týče, ale tou svou, to mele furt. Uvidíme, jak to půjde, třeba manžel nepromluvil prakticky slovo do 3 let.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

volá mami? týjo to je hezký :D to jste pěkné šikulky!! taky Pájina dělá sama paci paci a říká Pápá a umí vhazovat tvary kosticek do hrnce od fisher price jako takové blbosti umí ale ta mluva právě že moc není jen se směje nebo si zpívá lálálá :D snad se do do roka a půl naučí :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to máš pravdu každé dítě je osobnost nemůžou být všecny stejné to by byl svět nuda :s: já věřím tomu že se to taky brzo naučí chce to jen trpělivost :00:

Ahoj tak moji berušce byl rok včera říká Bába,mama,ble když teda hned k ní nepřijdu a rozčiluje se tak i to mami občas řekne jinak ještě říká ham, ba-jako pejseka pak takový to její žvatlání-veveve.Jinak pořád s ní komunikuji vyprávím co zrovna dělám a tak.

In reply to by Paolina..

Děkujem věřím že bude vše v pořádku 23 jdem na kontrolu kyčlí tak snad i tam bude už všechno naprosto v pořádku a bezproblémů.Je moc šikovná opravdu mě mile překvapila jak vše rychle a hravě zvládla

je neboj to vsecko prijde casem,vidim to na male kamoska ma stejne starou dcerku -2,5roku jeji mala zpiva rika basnicky a mluvi celkem srozumitelne zato adka to je katastrofa mluvit mluvi ale mala okdo ji rozumi a to sni doma mluvim cvicim slova cteme ....kazdy to ma jine.

Ahoj, tak malé je rok a týden. Říká: mama, tata, ahoj, ha (na pejska-asi haf), nene, mnam, tam, dej, cici (kočička), dem (když sedí v kočárku a jdeme ven), oda (ukazuje na brášku Ondru), ee (na nočník) no a potom má taková ta svá slova-žvatlání. Když si sní povídám a nebo jí ukazuju zvířátka v knížce, tak se snaží opakovat-kouká mi na pusu a stejně jí otvírá i ona..tak uvidíme jaká další slova na mě vybafne :a:

In reply to by Paolina..

každé dítě je jiné...Ondra v roce už uměl říct víc slov než markétka. V roce a půl už říkal jednodušší věty...Uvidíme jak bude markétka šikovná...vše doženete. Kamarádky dcerka v roce a čtvrt mluvila krásně a ve 2 letech potom začala slova patlat-mluvila rychle a nebylo jí rozumět...tak si opravdu nevybereš. Důležité je pokračovat v komunikaci :a:

otázka je, jak si představuješ, že mluví 5letý dítě. Bára má 5 a neumí ž, š, č, ř. Takže taky nic moc(ale teda má na to částečně právo). No a Dominik má skoro 14 měsíců a nějaký mluvení? To si můžu nechat jen zdát. Začne něco vykřikovat, ale teda asi těžko něčemu rozumí. Používá jen slabiky a to ještě se mu musí chtít, že. Nějaký mluvení je prý na nic. Zajímavý je, co se děje všude kolem.,

In reply to by Karluša

no jak jsme byli u té dr byla tam mladší holčička než je Denis a říká tati tady v té knížce je opička :jawdrop: tak jsem koukala jako puk to jí mohl být tak rok a půl až 2 právě že nešišlala a krásně mluvila :$$: jinak Pajina taky jí zajímá co se děje všude okolo ní :|P: :s:

malej Stepula bude mit rok 16.7 a umi krasne papa ato i ukazuje rika tata ale male jen kdyz ma v noci hlat to krici hami mami :-)) jinak mu de Baba a krasne umi rikat ham nami jinak vykrikuje veje jako sirena a hraje si na tygra asi :-)) pa pa hezkej den

In reply to by Koppovka

to né oni moc dobře ví co to je auto Denis třeba pořád na všechno říkal auto šli jsme do hračkárny a koukal na motorky a říká auto :s: všechno i letadlo je auto :s: a Denis má pořád svojí řeč už se zlepšil a je i pěkně drzí ale už umí hodně :)

Danielka má 14měsíců a taky jen tak žvaltlá nesmysly baba, tata, tik-tak (to jediné je vědomé - hodiny pozná) ale máma taky ne. u mě jí vystačí vzteklé áááááááá.

Tak Kačka taky nic moc :\/: říká máma(občas když něco hodně chce, tak zakřičí mamí, ale to fakt málo), táta, bába, trochu děda, papu a když se schovává, tak dělám na ní kuk a ona na mě kééé :s: no a to je asi tak všechno. Teď jí byl 15.6. rok.
:a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky