holky musím se pochlubit :D

09.06.2010

Ahojky holky tak konečně jsme se skoro v 17. měsících jsme se naučili paci paci :D a ted se učíme kolo kolo mlýsnký na Mikuláše :D U tchýně totiž to je vždycky moc pěkné a děcka tomu fakt věří že je to pravý Mikuláš nemají teda čerta ani anděla ale je to fakt pěkné tak něco snad předvedem :D a co vaše dítka jsou asi šikovnější co? amám dotaz kdy uměly poznávat barvičky?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojí tak náš Jenda udělal poprvé paci paci na Vánoce to mu bylo půl roku od té doby plácal rukama a řikal papa jako paci paci ... jinak je nám 12 měsíců a 14 dní ... a teda kromě auto a tata ... jo a pápá neříká nic jiného na všechno ukazuje a chodí za ruce ... občas si říkám,že moje dítě nebude samo nikdy chodit:-D

tak paci paci děláme už dlouho, začala už asi v 10 měsících. sama se snaží dělat i tluču tluču mák, šiju boty, kovej kovej atd. dokonce i žábu nohama. barvy už také některé umíme, teda, když má zrovna náladu. někdy řekne modrá jindy nebe..učíme to jako přirovnání. umí bílou, žlutou, zelenou, červenou, černou, oranžovou,hnědou, modrou někdy to i poplete. pořá teď maluje pastelkama, tak to hodně trénujeme, ale já ji to učím už asi od 11 měsíců. každý ale umí něco jiného, teprve te´d si vyleze sama na houpacího koníka a nebo odrážedlo-auto a snaží se jet. monča je spíš na to mluvení než pohyb, te´d si taky pořád zpívá..sice to drmolý ale často jde poznat co je to za písničku (samo zpívá jen části těch písniček) třeba tytyty tytyty ty to budeš platiti nebo mňam Mňam bobík :-) je nádherně ukecaná.

ahoj Sarko, tak paci paci umel v 11 mesicich :) ale snazil se o to dlouho od 7 mesice uz... kolo kolo mlynsky se naucil hned ale nejradeji sebou placne na zem a zvedne se a zase dokola :D
jinak teda barvicky ho neucim, ani mne to nenapadlo.
ale ma rad leporela a protoze to umim nazpamet,tak nektere zavnu vypravet a on mi tu knihu donese :)
ale jak jsme ted dost na hristi, tak ho v zasade nic neucim...no ucim vlastne nebrat detem cepicky z hlavy :///:

Tak nam je 22 mesicu a malyho barvicky strasne berou...rikat ale umi jen dve a to zlutou a bilou a dokonce je i pozna...i kdyz kolikrat i na cervenou rekne zluta a tak....jeste v tom urco nema jasno...ale je to moje sikulka, musela jsem se pochlubit :s:

Ahoj, gratuluji. My jsme zase konečně v 16ti měsících začali ukazovat prstíkem :-) Taky jsem měla hroznou radost. Jak se dělá kolo Mlýnský? Já říkám "točí točí" a Tomášek se točí dokola kolem své osy.
Barvičky zatím nerozeznáváme nebo spíš ho k tomu nevedu. Někde jsem četla, že by měli pomalu od 9ti měsících rozeznávat v pořadí bílá, růžová, červená, fialová, modrá. Ale pojmenovat je až tak kolem 4té věku.
:a:

In reply to by Lara78

ahojky no švagrová má 2 děti a uměli poznávat barvy od 2 let výše takže nevím, ale jinak co se týče toho kola říkanka aspon jak to říkám já je:
(vezmete se za ruce a budete chodit dokolečka)Kolo kolo mlýsnký, za čtyři rýnský, kolo se nám polámalo, mnoho škody nadělalo, udělalo bac( dřepnout a tleskat) vezmeme si hoblik pilku, budem zpívat ještě chvilku, až to kolo spravímem(se zvednem a zatočíme se okolo své osy) tak se zááátočíme, zatočíme.

Jinak točí točí, říkáme u nás pračce :-)) mám ji totiž v kuchyni a je to jak magnet :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka