Jak vytírat očička?

15.06.2010

Ahojte holky..nevíte jak na vytírání očiček opthalmo vodou? Jední říkají z vnějšího koutku do vnitřního a druzí že ne že by se mohly ucpat kanálky tak nevím..malý trpí na hnisavá očička..děkuji za radu..

Ahoj,
my jsme měli v porodnici jednu besedu s doktorkou, která říkala, že očička se mají vytírat z vnějšího koutku dovnitř. Kdyby se to prý dělalo naopak, tak se prý může dostat z toho vnějšího koutku do očička infekce.
Nás trápí hnisavé očičko už od porodnice a zatím na to nic nepomáhá. Kapu Opthalmoseptonex, dávám mastičku, ale zatím žádné zlepšení. Tomášek má vždycky po probuzení očičko celé zalepené a když pak déle kouká,tak se mu tam u vnitřního koutku hromadí takový žlutý hnis, br.
U Honzíka nás očičko taky docela trápilo - trvalo to 2 měsíce, než se mu to ze dne na den zlepšilo a už to pak bylo dobré.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

In reply to by alenkas

Teda Ali, tak teď jsem z toho jelen ! Jdu prozkoumat internet a znovu ty skripta, nebo z toho neusnu :)! Já to malýmu dělám zevnitř ven, protože i jak píšeš, tak ten hnis se drží uvnitř koutku a tím pádem by se měl vytírat ven! Ale teď jsem z toho taky zmatená jestli to tak nebude jen u mastiček, jdu to zjistit!

--------------------------------------------
Petra a Denísek
http://mimilinko.rajce.idnes.cz/

In reply to by mimilinko

Jejda, tak to jsem Tě nechtěla nějak znejistit - pokud máš o tom nějaké vědomosti ze školy, tak se řiď radši jimi - nám to tak akorát říkala doktorka v porodnici, která nám tam přednášela, jak správně pečovat o miminko a pak jsme si i mohli vyzkoušet záchranu miminka - zkoušela jsem umělé dýchání a masáž srdce u novorozence na takovém zkoušecím miminku. Ta doktorka zároveň vede i kurzy první pomoci a s porodnicí spolupracuje právě tím, že maminkám vysvětluje a předvádí co dělat, když se doma rozhouká monitor dechu a zjistíme, že miminko nedýchá. Prý se asi před 2 lety staly asi dva případy, kdy sice rodiče měli doma monitor dechu, ale když jim začal houkat, tak nevěděli, jak miminku pomoci a než tam přijela rychlá, tak už bylo pozdě. Od té doby prý zavedli tyto dobrovolné kurzy pro rodiče, aby si aspoň teoreticky i prakticky na umělém miminku mohli vyzkoušet, jak správně oživovat. A musím říct, že jsem tedy netušila, že je to pěkná makačka, stiskávat ten hrudníček ve správném tempu a k tomu ještě držet druhou rukou hlavičku ve správné poloze, mít zacpanou dírku a foukat do pusinky vzduch. A to v takovém tempu, že jsem se u toho až zapotilo, než miminko zbělalo :-). Ono to bylo takové speciální miminko napojené na takový přístroj - takže když bylo jako mrtvé a nedýchalo, tak mělo na sobě modrá místa a když se určitou dobu potom provádělo správně umělé dýchání a masáž srdíčka, tak ta místa zbělala. No bylo to pro mě docela zajímavé a poučné, ale doufám, že k takové situaci v reálu u nás nikdy nedojde.
Tak fakt s tím vytíráním nechci nic tvrdit, když sama nejsem doktorka. Ono se to asi říká všude jinak - někdo říká tak, někdo zase jinak, ale nakonec stejně nevíme jak je to tedy správně.
Já to zkouším vytírat jak zvenku dovnitř, tak naopak a nepomáhá zatím nic.
Tak uvidíme.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky